Hatharom / Blog / Bejegyzések
Hírcsokor - szezon utáni mélabú enyhítésére
Mindenki ismeri azt az érzést, amikor véget ér a bajnoki szezon/a kedvenc tévésorozat/kiolvasegy könyvet/stb. és akkor az...

 

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor véget ér a bajnoki szezon/a kedvenc tévésorozat/kiolvas egy könyvet/stb. és akkor az átlagfelhasználó felteszi magának a nagy kérdést, hogy és akkor most mi a jó ...-t (pontok helyére ízlés és vérmérséklet szerint bármi behelyettesíthető) kezdjek az életemmel? Ehhez, illetve ez ellen hoztam most egy kisebb adag hírt. Túl sok minden nem történt a szerb szuperliga háza táján, a legtöbben elutaztak és a jól megérdemelt pihenőjüket töltik; Nikola Trujić, a Vojvodina csatára például Mallorcán nyaral, onnan puszil mindenkit.

 

Dinner time with a wonderful view 🌊🌊🍽🥂🥂🥂

A post shared by Nikola Trujic (@ntrujic_92) on

 

A klubok nagy része az edzőkkel, játékosokkal tárgyal, van, aki szerződést hosszabbít, van, aki már csomagolja a motyóját és új csapat után néz, mások már elkezdték összeállítani a menetrendet a felkészülési időszakra.

 

FK Partizan

A legnagyobb "bombahír" egyértelműen Marko Nikolić vezetőedző távozása és (nagy valószínűséggel) Videotonhoz való szerződése volt. (Ahogy ezt a blogposztot írom, még semmi hivatalos hír nincs arról, hogy Nikolić tényleg aláírt Székesfehérvárra). A szurkolókat villámcsapásként érte a hír, és a csapat által kiadott sajtóközlemény szerint - amelyben megköszönik a tréner munkáját - a vezetőség legalább olyan sokkos, mint a drukkerek. Nikolić azt nyilatkozta egyébként a sajtónak, hogy egyáltalán nem a Partizan az oka a távozásának, mind a játékosokkal, mind a vezetőkkel remek volt a kapcsolata. "Tíz évet lehúztam már a szuperligában, mindent elértem, amit lehetett, új kihívásokra van szükségem", nyilatkozta a Mozzartsportnak. 

Egy biztos: a Partizannak sürgősen találnia kell egy új vezetőedzőt. A vezetőség a Voždovac jelenlegi edzőjét, Ilija Stolicát szeretné megnyerni, de Stolicának még másfél évig érvényes a szerződése a Voždovaccal. (A Voždovac a hírek szerint nem kevés bánatpénzt kérne a Partizantól, ha Stolica esetleg távozna.) Felmerült Aleksandar Stanojević neve is (az a Stanojević, aki a 2000-es évek elején a Videotonban is játszott), valamint a PAOK edzője, Vladimir Ivić is szóba került. Konkrétum egyelőre nincs, de a csapatnak nincs sok ideje, minél előbb meg kell találni Nikolić utódját. Június 10-én már gyülekeznek orvosi vizsgálatra a zemuni edzőkomplexumban, onnan Zlatiborba mennek edzőtáborozni június 22-ig. Szinte egyből utána a szlovéniai Moravske Toplicébe (Alsómarác) utaznak, ott edzőmeccseket fognak játszani. (Részletek később.)

 

FK Spartak

Távozott Andrej Csernyiszov vezetőedző, egyelőre nem találták meg az utódját. Aljaž Krefl és Vladimir Jovović, a két kölcsönjátékos visszatértek az anyaegyesületeikhez, az Olimpija Ljubljanához, illetve a Crvena Zvezdához. Viszont íme a bizonyság, hogy van igazság a földön: ezen a képen a szabadkaiak két fiatal játékosa, Nemanja Ćalasan hátvéd (balra) és Miloš Ostojić kapus vigyorognak az U20-as szerb válogatott edzőtáborában.

 

 

Vojvodina

Megvan a szezon első igazolása. A 25 éves Nemanja Subotić balszélső, a 2. ligás Budućnost Dobanovcitól érkezett és 2019. júniusáig írt alá.

 

Ezen kívül az edzői stáb meghosszabbította a szerződését 2019. júniusáig. A Vojvodina már most szombaton elkezdi a felkészülést, délután 17:00 órakor gyülekeznek a Vujadin Boškovról elnevezett edzőkomplexumukban.

 

Napredak

Távozott Vuk Rašović vezetőedző, a tréner a szaúdi Al-Faisaly FC-t fogja irányítani. A hírek szerint az utódja nagy valószínűséggel a Partizant is megjárt Ljubinko Drulović lesz. A kruševaciaknál is megvolt már az első igazolás, Filip Bajić. A 23 éves csatár az OFK Bačkától érkezik.

 

Radnik Surdulica

Június 14-én kezdik a felkészülést a surdulicaiak, közben felújítják a stadionjukat, elsősorban a gyepszőnyeget. Minden játékosukkal és az edzői stábbal is szeretnének szerződést hosszabbítani, egy-két új játékost még szerződtetnének.

 

OFK Bačka

A hírek szerint a klub nagyon rossz anyagi helyzetben van, a túlélésért küzdenek. A vezetőedző Zoran Govedarica szerződése most nyáron lejár, egyelőre nem tudni, hogy meghosszabbítják-e. Négy játékosukat sikerült rábírni a maradásra, ők Veseljko Trivunović csapatkapitány, Stefan Nikolić, Damir Čeković és Boris Varga.

 

FK Javor

A klub szerződést hosszabbított Srđan Vasiljević vezetőedzővel és Vladimir Đogatović kapussal. Ezen kívül a Szerb Labdarúgó Szövetség értékelése alapján az FK Javor nyerte a 2016/17-es szezon fair play díját.