Hatharom / Blog / Bejegyzések
Európa Liga, selejtezőkör, 1. forduló - Crvena Zvezda, Vojvodina, Mladost
Crvena Zvezda - FC Floriana (MLT) 3:0 Pont olyan könnyű volt a Zvezda máltaiak elleni találkozója, mint amennyire az eredményből kitűnik. A hazaiak minden...

 

Crvena Zvezda - FC Floriana (MLT) 3:0

Pont olyan könnyű volt a Zvezda máltaiak elleni találkozója, mint amennyire az eredményből kitűnik. A hazaiak minden különösebb nehézség nélkül léptek át a Florianán, bár az első gólra a 45+5. (!!!) percig kellett várni, amikor is a vendégek argentin játékosa, Ruiz lerántotta Milićet a 16-oson belül. A játékvezető rögtön 11-est ítélt (Ruizt ki is állította...), Boakye értékestítette a büntetőt. (1:0) A vendégeknek az első félidőben egyetlen helyzetük sem volt, a második félidő 65. percében sikerült felmutatni egyet, de Pisani jócskán mellélőtt. A 78. percben egy szögletet kapott a Zvezda, a beívelő labdát a máltai kapus kiöklözte, de az hajszálpontosan Srnićhez pattant, ő pedig köszönte szépen és bevágta. (2:0) A harmadik gól a 89. percben érkezett, Boakye lőtte. (3:0) A Zvezda gyakorlatilag bebiztosította magának a továbbjutást, kisebb csodának kell(ene) történnie ahhoz Máltán, hogy ez veszélybe kerüljön.

Gólöröm

 

Pobeda! #fkcz #czv #crvenazvezdafk #zvezda #redstar #uel

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

 

 

Vojvodina - Ružomberok (SVK) 2:1

Az újvidékiek nem aprózták el, már a 8. percben megszerezték a vezetést Malbašić góljával. (1:0) A szlovákok a 18. percben lőttek kapura először, Sapara lövése nem sokkal kerülte el a kaput. A 21. percben viszont már két góllal vezetett a Vojvodina, Bureković passzolt Malbašićnak, ő pedig 20 méterről hatalmas bombagólt ragasztott a rózsahegyiek hálójába. (2:0) A félidő hátralévő részében még támadott a hazai csapat, de gólig nem jutottak el. A második félidő elején a vendégek próbálkozhattak, Maslo lőtt mellé. Szinte egyből utána Bureković szerzett kis híján öngólt, de Rockov kapus pont a gólvonalon állította meg a labdát. Az 55. percben a Vojvodinának lett volna lehetősége növelni az előnyüket, Planić lőtt rá, a szlovák kapus nagyot védett. Két perccel később Trujić fejelt mellé. A 73. percben megint ő küldött egy távoli bombát a kapura, az is mellément. A vendégektől Gerec fejelt kapura a 75. percben, Rockov védett. Aztán a 81. percben sikerült a szlovák csapatnak összehoznia a szépítő gólt, Daniel lövése akadt a hálóba.

A képen Malbašić (22) indul meg a labdával és hagyja maga mögött a szlovák védőt

Üröm az örömben, hogy a Vojvodina vezetősége a győzelem ellenére - egyelőre ismeretlen okokból - menesztette Radoslav Batak vezetőedzőt, a helyére pedig már ki is nevezték Nenad Vanićot.

 

Mladost - Inter Baku (AZE) 0:3

Nem sikerült túl fényesre a Mladost debütálása az európai porondon, bár tény, hogy az azeriek már jó pár éve szerepelnek az Európa Ligában, ennél fogva sokkal nagyobb a (nemzetközi) rutinjuk a lučaniakénál, arról meg nem is beszélve, hogy a költségvetésük és a játékosaik felkészültsége, erőnléte is kategóriákkal túlszárnyalja a hazaiakat. Az első félidőben Scarlatache kétszer is betalált a lučaniak kapujába (először a 21., majd a 41. percben), a pontot az i-re Aliyev tette fel a 75. percben. (3:0) A Mladost teljesen esélytelen volt a sokkal erősebb, technikásabb azeriek ellen, a visszavágó - hacsak nem történik kisebb (inkább nagyobb...) csoda Bakuban - formalitás lesz.

A meccs egyik jelenete: kék mezben a hazaiak, Pejović és Andrić igyekszik Guliyev útjába állni