Sportos gondolatok és fogadások

Reload


Egy hosszú "kényszer szünet" után március 25-én kezdtem újra bele a sportfogadásba. Azóta kb 180 fogadáson vagyok túl.


Továbbra is javarészt nemzetközi angol és német nyelvű fórumok tippmestereinek és a hatharom.com tippmestereinek a tippjeit teszem. 2 hét után egy pár sportágban képbe kerültem egy kicsit és elkezdtem saját tippeket is játszani, eddig sikerrel, de ezzel óvatos leszek, mert legutóbb nem ment olyan fényesen. :-)


Viszont ami nagyon jól megy továbbra is, az az információk értekesítése. Sokszor van olyan, hogy olvasok valahol egy tök jó elemzést, csak a tippster nem a megfelelő következtetést vonja le. Vagy éppen nem a legjobb fogadási lehetőséget válassza a megadott infókhoz. Nekem az erősségem a szituációk gyors átlátása és a megfelelő következtetés levonása. Tehát ha olvasok egy informatív elemzést, attól még, hogy én nem vagyok tisztában az adott ligával, még képes vagyok csupán a tények alapján egy jó objektív döntést hozni. Ezeket a szituációkat kifejezettem szeretem, mert így úgymond én is teszek hozzá valami kreatívot a fogadáshoz. 


Áprilisban eddig kb 180db fogadást tettem meg, egészen pontosan $15,555 értékben. $16,495 nyertem,  ergo $940 a profit eddig áprilisban, ami olyan 6% körüli ROI-t jelent. Ez így menne tovább 1-2 éven keresztül maximálisan elégedett lennék. :-)


A fogadási naplómban igyekszem megadni a tippjeim a közeljövőben is. Persze nem minden kerül fel, de azért a tippek egy jelentős része. Kövessétek a topikom és kommentáljatok, like-oljátok bátran! :-)
 

Címkék:

A Brazil világbajnokság nem a foci ünnepe!


Már hónapokkal, sőt évekkel ezelőtt is lehetett hallani, hogy komoly gondok lesznek és, hogy Brazília egyáltalán nem áll készen egy ilyen esemény rendezésére. Ez most több mint beigazolódni látszik. 


A napokban rengeteg riportot néztem meg, elsősorban a német tv-én, mert ugye Magyarország is brazíliai állapotok felé sodródik, így a magyar TV-ben sem látni valódi híreket, de ezt most hagyjuk. 
A Brazil kormány annyi pénzt költött és költ a rendezésre, mint az előző 3 foci VB rendező ország összesen. Mindezt úgy, hogy az országban óriási problémák vannak. Állami egészségügyi ellátás gyakorlatilag nem létezik, állami oktatás sem igazán. A szegénység óriási. A drog kartellek sokmindent kontrollálnak, persze a VB és az Olimpia idejére le delelték velük, hogy hagyják el a városokat. De nem lettek megszüntetve, ugyanúgy visszatérnek majd.


Bővebben a Brazil helyzetről, eme elkeseredett Brazil lakos blogjában és az alábbi videóban:


Az infrastruktúra szintén kuka, pedig ugye azt is fejleszteni akarták. A káosz óriási. Sok sok beígért fejlesztés nem lett kész, el sem kezdődött, vagy félbe maradt, vagy közveszélyes. 


Elgondolkodtató, hogy egy olyan országban, ahol a munkaerő valószínű ötöd annyit keres mint más korábbi VB rendező országban, 3x annyi pénzből ez lett a végeredmény. Borzasztó, hová jutott az emberiség. Nincs olyan ország már, ahol nem élnek vissza az emberek a hatalommal.


Brazília pedig ékes példája ennek. Ez minden csak nem a foci ünnepe!


A FIFA-ról, meg az bolond vezéréről Blatterről ne is beszéljünk. Semmivel nem különbek mint a drogbárók és a Brazil kormány. Életek 100,000-eit teszik tönkre döntéseikkel, amik kizárólag az ő és partnereik zsebét tömi. Mindezt úgy, hogy konkrétan nem értenek ahhoz ami a feladatuk lenne, de keresik a milliókat. 


A VB első meccsén vagyunk túl, és már arról beszélünk hogy a Brazilok ajándékba kapták a győzelmet. Mert jó eséllyel döntetlen lett volna a meccs, ha nincs a pályán egy japánból idetévedt bíró. Hiába a legjobb bíró Ázsiában, neki ez túl magas szint. Miért nem a legjobb bírók vannak a tornán? Ha egyszer a legjobb országok játszanak, nem érdemlik meg a legjobb bírókat? Szerintem mindenhol a világon elismernék, hogy az európai topligák bírói a legjobbak. Nem neheztelne szerintem senki a FIFA-ra, ha a teljesítmény alapján a legjobb bírók fújnak.


Ha a FIFA-t érdekelne bármi is a saját profitján kívül, akkor már 1-2 éve elvették volna a rendezési jogot Braziliától. Bőven lehetett volna indokolni. Ezzel irányt is mutattak volna. Nem így történt, így a következő hetekben a legszervezetlenebb foci VB szemtanúi lehetünk.
 

Tippek - 2013 május 19, vasárnapra

 

 

GL everyone :-)

Címkék:

Áprilisi összefoglaló - biztató újrakezdés

 

Kicsit megkésve ugyan, de íme az áprilisi statisztika. Április 20-án kezdtem el játszani, szóval nem nagy minta. 


Írhatnék a májusról is, mert nem sokáig tartott a fegyelmezettség :-) de inkább kivárok és azokat a hazardirozásokat megírom a májusi összefoglalóban  :-)

GL everyone!

Címkék:

Életjel és visszatérés

 

Elég régóta jelentkeztem, egészen pontosan decemberben, azaz idén még nem követtem el blogbejegyzést. Már akkor érződött rajtam a frusztráltság, mert 4,5 hónap után csupán 1.5%-os ROI-t tudtam felmutatni. 
 
Januárban az egyhelyben toporgálásból elegem lett, és a bankroll managment szabályait félre dobva nem egyszer a bankrollom akár 1/3-át is feltettem egy-egy fogadásra.
 
Gondolom minden kedves olvasó gondolhatja mi lett a vége. Pedig nem is. :-) Mindig erősségem volt, hogy kívülről is tudok saját magamra és cselekedeteimre tekinteni, így látván mit csinálok, kiutaltam a maradék pénzt, ami a kezdő bankrollom 35% volt.
 
Mindez január 22-én történt. Azóta egy fogadás kivételével nem foglalkoztam sportfogadással. A hosszú tél is betett a lelkemnek, a napocska nélkül nem igazi az élet. Most hogy végre kibújt, én is új erőre kaptam.
 
Lekönyveltem az utolsó sportfogadási tételeket és gondoltam írok egy szösszenetett a blogomba.
 
Így fest a helyzet eddig
 
Amennyiben folyamatosan ugyanazon a téten játszottam volna és betartom a bankroll managment szabályait kb nullán lennék. Ami nem túl jó, de legalább nem produkáltam volna -3.25%-os ROI-t és buktam volna el a bankrollom majdnem 2/3-át. Eleinte kis téten jól ment és pont mikor már úgy gondoltam vágom a témát és növeltem a tétet, jött a rossz széria is. 
 
3 hónap távlatából most már teljesen érzelem mentesen tudom értékelni a dolgokat. Nem voltam türelmes, míg eleinte könnyed kikapcsolódásnak fogtam fel, idővel egyre több időt töltöttem a sportfogadással, és egyre jobban frusztrált ha nem tudtam előrébb lépni, aminek a vége elfáradás lett...
 
Az újrakezdés 
 
Pontosan azt az összeget fogom beutalni amennyi a bankrollomból marad, és kisebb téten kezdem a játékot. Aktivizálom magam majd ismét twitteren is. 
 
Ahogy olvasgatom a 63.com sportfogadói szekciójának idén eddig nagyon fut a szekér. Sajnálom, hogy ebből az időszakból nem profitáltam, de majd most becsatlakozom. :-) Remélem sokáig tart még ez a jó széria.
 
 
 

Decemberben nem sikerült előrelépni

 

Kicsit kezd frusztrálni, hogy egy helyben toporgok. Napi 1-2 órát foglalkozom sportfogadással, de lehet hogy van az több is, az eredmény pedig nulla.
 
De nézzük részletesen hogy alakult a hónap:
 
 
A hónap első felében még focira is fogadtam. Azóta azonban mellőzöm ezt a sportágot és a focin elbukott pénzt majdnem sikerült is visszahoznom NBA fogadásokkal. 
 
NBA-ben is mérsékelt sikerem volt, bár valószínű ez a reális kép, olyan 3-5%-ot lehet hozni itt is hosszútávon, és a novemberben tapasztalt kétjegyű ROI irreálisan magas volt.
 
A hónapot ugyan 2 egység mínuszban zártam, azonban mindent összevetve nagyon tanulságos hónap volt számomra. 
 
Be akartam tűzni a komplett 196 fogadást is, de a google spreadsheetből nem tudom kicopyzni semmilyen képszerkesztőbe a cuccot. A wordbe való átpakoláskor meg elvesznek a színek, és nincs kedvem 196 sort újra színezni. 
 
Minél kevesebb faktor játszik szerepet egy fogadásban annál jobban be lehet lőni. Ezért is vártam már nagyon a tenisz szezont, ami végre most januárban már el is kezdődött. Az első teniszes hónapban nem számítok nagy profitra, mert ezen a területen is először ki kell tapasztalni, mi az amire érdemes fogadni.
 
Az első 4,5 hónap után az alábbi a helyzet:
 
 
1.65% az nem éppen az az érték ami miatt folytatni fogom a sportfogadást. Ha ezt 7-8 hónap alatt nem sikerül feltornáznom legalább 3,5%-ra akkor nem hiszem, hogy folytatni fogom.
 
BUÉK mindenkinek! Reméljük 2013 jó sportfogadói év lesz! :-)
 
 

Fogadjunk szériák ellen?

 

Decemberben küszködök, és azt hiszem , hogyha a hónap utolsó 3 napjában sikerül még jól futnom és nullán zárnom, már elégedett leszek.
 
Na de a hónapról , majd a szokásos havi nagy összefoglalóban írok, január elején.
 
Ebben a bejegyzésben a szériákról szeretnék elmélkedni.

A hónapban kétszer is csináltam olyat, hogy széria ellen fogadtam. Az elvet kb mindenki ismeri :-) Minden széria egyszer megszakad. Csak bírd duplázni a tétet.
 
Az első ilyen az Oklahoma City ellen volt. Már 12 meccset nyertek sorozatban mikor megnéztem a játék tervüket. Atlantába, majd Minnesotába utaztak és 4 nap alatt 3 meccset kellett játszaniuk. Tehát várható volt, hogy valamelyik meccset elbukják.
 
Tehát tettem az Atlantára 3.15-ös oddson. Nem jött be. Következő meccsen a Minnesota ellen az előző tét dupláját tettem és a 2.5-ös odds is elfogadható volt. 
 
Be is jött szépen, mert itt már elfáradt az OKC, egyszerűen túl gyenge a csere padjuk.
 
A meccs előtt változó véleményeket lehetett olvasni az amerikai fórumokon:
 
Pro Minnesota
 
"Wolves +4.5. Tiring game vs Atlanta, RW with 38 mins, KD at 40 mins logged. Tired legs."
 
"Wolves are tough at home. Rubio and Shved will soon become one of the best guard combos in the league.  The wolves relentless aggression on the boards will be the difference tonight." 
 
"This looks too good to be true. OKC only -3 against a team they have beat the last 10 times and they have won 12 in a row. Reminds me of last night with GSW and SAC except this one looks even more enticing to take the fav. The public is all over OKC. Prob will stay away from this one but if I had to bet I would take Minn. If there is one thing I have learned gambling if it looks too good to be true it probably is."
 
Kontra Minnesota
 
"OKC or Minnesota? OKC or Minnesota? Hmmm. On national televsion?? Are you kidding me? Give me OKC - 3!! This game should not remind you of last night's GSW and SAC game. It is on national television and a team with OKC's caliber in Durant and Westbrook, you'd be a fool to go against them. Take OKC -3. "
 
"I hear ya. OKC is HOT right now. They are probably the best team in basketball right now. But you have to admit -3 looks a little fishy. OKC should be favored by more than 3 points. They are kicking behind and taking names and they are only laying 3?!?!?!? Maybe they come out and blow Minn away but it looks like a trap to me."
 
"why in the world is the line only -3. i dn't care how tough the wolves play at home or if okc played last night. OKC puts teams away, period."
 
"This game goes in the fishy line category.  No stats to prove it but I'd guess 60% of the time minimum it goes opposite the obvious pick.  Still going thunder here though as they are an exception."
 
A sikeres  startégián felbuzdulva már kerestem is a következő szériát, ami ellen majd fogadhatok. A Clippers már 13 egymás után megnyert meccsnél járt, mikor megnéztem milyen meccseik következnek. Denver Boston otthon, majd Utah idegenben. na mondom Utahban legkésőbb elbuknak.
 
Megnéztem milyen nyerő szériák voltak már az NBA-ben. Legtöbbször 15-16 meccs után pukkan ki egy ilyen széria. Az utóbbi 20 évben mindössze 7x volt 17 vagy annál több nyereségből álló széria. 3x 17, 1x 18, 2x19, 1x22. 
 
Úgy voltam vele, hogy 20 nál többet nem csinálnak, és 6 duplázás belefér a költségvetésbe.
 
Annak ellenére, hogy úgy gondoltam a széria 14. és 15. meccsét otthon megnyerik, mégis ellenük tettem, mert semmiféleképpen nem akartam lemaradni a lovéról. Úgy voltam vele, hogy úgyis visszajön a bukó majd ha bejön a stratégia.
 
Történetesen a Clippers, a Denver és a Boston ellen is nagyon simán nyert. Kiváncsian vártam, hogy milyen szorzót adnak majd a Utah ellen, főleg hogy back to back, pihenő nap nélkül kell az LAC-nak majd játszania.

2.3 körül volt a Money line a Utah győzelmére. 
A handicap line pedig +3 volt 1.91-ért. 
 
Utah nagyon erős otthon és ha ki is kapnak általában nagyon szűkösen. (Mondjuk pont előző játéknap a Golden State ellen rácáfoltak erre. ) Mivel eléggé benne volt a pakliban, hogy szoros meccs lesz, illetve ismerem mennyire szerencsétlen tudok lenni, úgy döntöttem nem a money linera teszem, hanem inkább a +3 Utah. és ha 1-2 pontal kikapnak és a széria továbbra se törik meg, mégis megúszom az újabb tét duplázást és elkönyvelhetem a biztos profitot.
 
A Utah a 3. negyedben 19 ponttal vezetett, a félelmem azonban beigazolódott, mert persze még innen is sikerült elbukniuk, és a végén 2 pontal kikapniuk. Tehát a Clippers megnyert a 16. meccsét is sorozatban.
 
Én azonban sikeresen zártam az estét, mert bebiztosítottam magam a handicappel. :-)
 
Sosem volt még ekkora tétösszegem egy meccsen. Jó érzés így nyerni :-)
 
Azonban azt kell, hogy mondjam a duplázásos stratégia eléggé necces. Nehéz bankrollal bírni. Ki kell kalkulálni a worst case szcenáriót és annak fedezéséhez elég pénznek kell lenni a számlánkon.
 
A másik nehézség, hogy meg kell találni az optimális idópontot a beszálláshoz. a Clippers esetében szerintem túl korán szálltam be. Elég lett volna a Utah ellen. Onnan tuti elég 4-5 duplázás.
 
Jelenleg is fut egy széria az NBA-ben. A Charlotte már 17 egymást követő vesztes meccsen van túl. Nyilván ez a széria is szakadni fog. A kérdés az, hogy mikor. Tavaly ez a csapat egy 23 vereséges szériát rakott össze. 
 
Ezek a következő meccseik:
 
12/29/12 Sat New Orleans 11/09/12  L 99-107  
12/31/12 Mon @ Chicago 04/18/12  L 68-100  
01/04/13 Fri Cleveland 04/10/12  L 90-103  
01/06/13 Sun @ Detroit 04/12/12  L 85-109  
01/09/13 Wed Utah 03/07/12  L 93-99  
01/11/13 Fri @ Toronto 11/21/12  W 98-97  
01/12/13 Sat @ Indiana 11/02/12  W 90-89
01/14/13 Mon @ Boston 04/15/12  L 82-94
01/15/13 Tue Indiana 11/02/12  W 90-89
01/18/13 Fri @ Orlando 12/15/12  L 98-107  
01/19/13 Sat Sacramento 04/22/12  L 88-114
01/21/13 Mon Houston 03/14/12  L 87-107  
01/23/13 Wed Atlanta 12/13/12  L 90-113  
01/26/13 Sat Minnesota 11/14/12  W 89-87  
01/28/13 Mon @ Chicago 04/18/12  L 68-100  
01/30/13 Wed @ San Antonio 12/08/12  L 102-132  
02/02/13 Sat @ Houston 03/14/12  L 87-107  
02/04/13 Mon @ Miami 12/26/12  L 92-105
02/06/13 Wed @ Cleveland 04/10/12  L 90-103
02/08/13 Fri L.A. Lakers 12/18/12  L 100-101
 
Szerintem ha ma este nem nyernek legközelebb max Orlando vagy a Sacramento ellen van esélyük, ami még igencsak messze van.
 
Szóval én ma este a Charlotte-ra teszek, de a fentiek tekintetében, ha nem jön be biztos nem folytatom, mert 25-26 meccses vesztő széria is elképzelhető. Az eddigi rekordot amúgy a Cleavland tartja és a 2010/11-es szezonból származik. 26 meccsen maradtak nyereség nélkül.
 
Ti szoktatok fogadni szériákra vagy szériák ellen?
 

Novemberi elemzésem érdekes adatokkal szolgál

 

Mivel ma már nem lesz fogadásom és van is egy kis időm, kicsit elemeztem a novemberi teljesítményem.
 
Azzal tisztában voltam, hogy a foci minuszos lesz és hogy a tenisz és az nba fogja megmenteni a hónapot, de hogy ennyire:
 
 
Ennyire nem lehetne nyerni focival, vagy csak ennyire béna vagyok foci fogadások kapcsán? Megnéztem a szeptemberi hónapom, amiben kizárólag foci volt, ott 60 fogadás alatt sikerült +13% ROI-t hozni. Szóval vélhetően lehet nyerni focival is. Akkor még is mi lehet az oka a bukónak?
 
Az ok gyorsan megtalálható, a foci az amiről beszélünk haverokkal, büszkén meséljük másnap: "ugye megmondtam, hogy a Dortmund megszórítja a Realt, ilyen oddsért kötelező volt" vagy "hát igen, nem gondoltam volna, hogy a Barca kikap a Celtic ellen"
 
Nagy a csábítás, hogy fogadjunk olyan meccsekre amire nem is kéne, keressük a +EV-ét, ha kell nagyítóval és sokszor már-már bemeséljük magunknak, hogy ez a fogadás bizony megéri. Közben pedig inkább az van a háttérben, hogy fogadni szeretnénk, mert hát minek izguljunk este, miről beszéljünk másnap a haverokkal...
 
Szvsz focival csak úgy lehet nyerni, hogyha nagyon-nagyon szűkítjük, hogy mire fogadunk. Továbbá szerintem érdemesebb over/underekre fogadni, mintsem a kimenetelre. Én mindenesetre focira kevesebbet fogok fogadni és nagyon szelektálni fogok a jövőben.
 
A hónapot 8,8 egység pluszban zártam. Amennyiben focira nem fogadtam volna több mint dupla ennyi lett volna az eredmény :-) A bankroll előző hónaphoz képest 37.5 %-al nőtt, mert a tenisz fogadások nagyon mentek és NBA-ben is volt egy jó szériám.
 
A kezdetek óta most már 367 fogadás áll mögöttem. Az össz ROI eddig +4,75% a bankroll pedig 56%-al nőtt.
 
Csináltam magamnak egy twitter accountot is. Igyekszem majd napi egy tuti tippel jelentkezni, szóval akit érdekel, az follow me >> :-)
 
Betűzöm az összes novemberi fogadásom, hátha érdekel benneteket:
 
 
 
GL mindenkinek decemberre!
Én személy szerint egy novemberhez hasonló profittal kiegyeznék :-)