Hatharom / Blog / Bejegyzések
Ki állítja meg az Elefántokat?
Ma este Kongói Demokratikus Köztársasággal csap össze Elefántcsontpart az Afrikai Nemzetek Kupája elődöntőjében. Elefántcsontpart...

Ma este Kongói Demokratikus Köztársasággal csap össze Elefántcsontpart az Afrikai Nemzetek Kupája elődöntőjében.

Elefántcsontpart Algériát győzte le. Kongói Demokratikus Köztársaság együttese a padlóról állt fel Kongó ellen. A második félidőben 7 perc alatt már két gólos hátrányban voltak, de ez nem törte le a lelkesedésüket. Minden erejüket összeszedve 4 góllal válaszoltak és jutottak tovább az elődöntőbe.

A mérkőzés favoritja egyértelműen az Elefántok, viszont ezen a tornán már sokszor láttuk borulni a papírformát. Az Elefántok trénere kedvére variálhatja a kezdőt, nincs sérült játékosuk. Bár úgy tűnik, hogy ugyanaz a kezdő tizenegy fog pályára lépni, aki Algéria ellen is kezdett. Kongónál Zakuani sérült.

A fogadóirodák egyértelműen Elefántcsontpartot hozzák ki a meccs esélyesének. Győzelmükkel nagy lépést tehetnek a trófea elhódításához. Algéria elleni kiélezett meccsen megmutatta a csapat, hogy mire képes. Kongó nem volt meggyőző az előző meccsen, és talán a fordítással megnyert összecsapás többet vett ki belőlük, mint az Elefántokból.