Hatharom / Blog / Bejegyzések
Blogolásra fel! | Szabó Milán Gábor olimpiai blogja.
Kedves Bloggerek! Szabó Milán Gábor vagyok, sífutó és biatlon versenyző. Egészen az előző szezon végéig a sílövő voltam,...

Kedves Bloggerek!

 

Szabó Milán Gábor vagyok, sífutó és biatlon versenyző. Egészen az előző szezon végéig a sílövő voltam, de februárban úgy döntöttem, hogy megmérettetem magam a sífutók között is. Mint utólag kiderült, nem döntöttem rosszul! Sífutásban az olimpiai kvalifikáció a játékok előtti 365 napon rendezett 5 legjobb verseny pontszámának átlagából tevődik össze, amit mindig megmérettetés első helyezettjeihez mérnek. Mivel ezidáig igen kevés versenyen indultam, így az én öt versenyemben még gyengébbek is vannak. Jelenleg 106 pont az átlagom és 100 szükséges az "A" kvótához. Hogy a különbséget érzékeltessük, a "B" szinthez -ami a nemzet jogán való kijutást jelenti- mindössze 300 pont szükséges.

 

Miért?

Bizonyára felmerülhet a kérdés, hogy miért is kezdem el magam reklámozni, hisz meglehetően távol áll tőlem az efféle tevékenység. Miután véget ért a téli szezon és rádöbbentem, hogy az olimpiai részvétel mindössze egy karnyújtásnyira van előttem, elhatároztam, hogy mostantól nem a kijutás a cél, hanem, hogy egy olyan eredményt érjek el, amilyet még magyar versenyző soha. Miután több, mint egy évtizede ezzel a sporttal ébredek és fekszem, végignézhettem, ahogyan egyre inkább az elmúlás felé halad nálunk, Magyarországon. Szeretném bebizonyítani, hogy egy kis nemzetből is képes valaki figyelemre méltó eredményt elérni a legrangosabb sporteseményen. Terveim szerint a nyári felkészülést Ausztriában szeretném elkezdeni, profi körülmények között, külföldi edzővel, hogy megtudjam mire is vagyok valójában képes, hiszen az elmúlt években a szüleim támogatásával, egyedül edzettem. Komolyabb marketing tudás hiányában, laikusként azt feltételezem, hogy ha korunk legnépszerűbb közösségi portálján, illetve a hatharom.com blogján keresztül minél több sportszerető emberhez eljutnak terveim, talán hamarabb juthatok szponzori támogatáshoz, akár anyagi, akár tárgyi formában. Ha egy kicsit is életed része a sport, vagy egyszerűen csak vágyat érzel egy újabb blog olvasására, akkor kérlek segíts, hogy közelebb kerüljek életem talán legnagyobb céljához akár egy lájk-kal, akár a bejegyzések olvasásával.

 

Mit?

A továbbiakban pedig az edzéseimmel, mindennapjaimmal, illetve egészséges életmóddal, táplálkozással kapcsolatos gondolataimat fogom veletek megosztani. Egyszóval, hogy hogyan készülök fel a 2014-es Szocsiban megrendezendő Olimpiai Játékokra.