Red Devils

Valencia no.7, Kagawa no.26, Powell no.25

A trió mezszámai: Antonio Valencia kapta meg a Manchester Unitednél nagy becsben tartott 7-es számot, Shinji Kagawa, aki elutasította a 7-est a 26-ost kapta, Powell pedig megörökölte Valenciától a 25-öst.


Bővebben...

Nistelrooy nemrégiben jelentette be visszavonulását

A Manchester United egykori klasszisa, akit a világon Ruud van Nistelrooy néven ismernek, a közelmúltban bejelentette, hogy befejezi profi karrierjét, ezzel tehát egy újabb zsenivel kevesebbet tudhatunk a futballban. A 35 esztendős csatárnak nagyszerű pályafutást volt, minden csapatnál, ahol megfordult kiváló eredményeket ért el, és ezekben a sikerekben kulcsszerepet vállalt. Többször is meggyűlt a baja komoly sérülésekkel, amik hátráltatták, azonban volt időszak, hogy ezek a problémák elkerülték. Mint mindenki tudja Nistelrooy egy sokoldalú támadó volt, erről is volt híres. Egy biztos, a védők nem szerettek ellene játszani, és a kapusoknak sem Ruud volt a kedvencük.


Bővebben...

Négy játékost is ingyen elengedett a klub, gyengülés mégsem lesz!

Igen, négy játékos is távozott a Manchester Unitedtől: Michael Owen, Tomasz Kuszczak - már csatlakozott a Brightonhoz -, Liam Jacob - ő az Oldhamnél folytatja a pályafutását - valamint Joe Coll. A hetesünknek, Owennek is távoznia kellett, talán a City ellen szerzett egy gólja miatt örökké köszönetet fogunk neki mondani, amikor az utolsó utáni percben képes volt betalálni a városi rivális kapujába, ezzel pedig megnyerni nekünk a párharcot. Good job Michael! Kuszczak nem csoda, hogy távozott, hiszen nem tudott élni a lehetőséggel, általában bizonytalan volt, szeretett potyákat kapni, a kirúgásai pedig botrányosak voltak, talán új csapatánál jobban fog neki menni. Good luck Tomas! Ami a két fiatal srácot illeti, nem tudnék róluk sokat írni, csak annyit, hogy biztosan nem véletlen engedtük el őket. Valószínűleg nem feleltek meg az elvárásoknak, nem számolt velük tovább a csapat.


Bővebben...

Rafael hosszabbított, Fábio pedig egy évre kölcsönbe került a QPR-hez

Rafael egy új négy éves szerződést kötött a Uniteddel, ami azt jelenti, hogy a 2015/2016-os szezon végéig van érvényes kontraktusa a csapattal. Ikertestvére, Fábio pedig egy évre kölcsönbe került a QPR-hez. Ez utóbbi jó indok lehet az Everton balhátvédjének, Baines megszerzésére. Ilyenre még nem volt példa, hogy az ikertestvérpár külön csapatban játsszon, sőt arra is könnyen sor kerülhet, hogy egymás ellen kell majd pályára lépniük.


Bővebben...

Játékosértékelő: Phil Jones - hol kiváló, hol átlagos

Mint a címből is kiderül a tavaly nyáron a Blackburn Roversből leigazolt Phil Jones igen ingadozó teljesítményt nyújtott első szezonjában, ez betudható a sérüléseinek is. Azonban többnyire jól muzsikált ezt meg kell hagyni. A néha előforduló gyengébb teljesítmény köszönhető volt még annak is, hogy ez volt az első éve Vörös Ördögként, valamint fiatal kora is közrejátszott ebben. De legelső szezonjában jó benyomást keltett, azt hiszem ezt kijelenthetjük. Azt már tudtuk róla, amikor megérkezett, hogy nagy tehetség, de, hogy ilyen szinten sokoldalú játékos legyen, az már igen csak meglepő volt. Ez persze kiváló hírként ért minket.


Bővebben...

Baines és Moutinho is? - reméljük nem a napi pletyka

Leighton, Joao elárulok egy titkot, titeket kerestünk. És azt szeretnénk, hogy a Manchester United játékosai legyetek - legalábbis én így gondolom. De gondolom még sokan mások is így vannak ezzel, ahogy én magam. Már rengetegszer ejtetettem róluk szót régebbi posztokban, szóval most egy kicsit más szemszögből szeretném megközelíteni a dolgokat. Árban, meg ilyen dolgokban, azt pedig már kiveséztük, hogy technikailag stb. stb. stb., és további ehhez hasonló dolgokban teljesen beleillenek a csapat keretébe.


Bővebben...

Játékosértékelő: Patrice Evra - egy kis körítéssel

Patrice Evra a csapat állandó tagja, a kihagyhatatlan láncszem. Ferguson el sem tudná nélküle képzelni a klubot, már-már úgy érzi, hogy kötelező beraknia, még akkor is, ha ennek nincs is értelme, mivel botrányosan szerepel. Hát igen, az utóbbi két év során ez gyakran előfordult, főleg idén. Az tény, hogy a francia bal bekknek voltak jó meccsei, de hány, mennyi, abból a 47-ből?! Hát nem sok, de az is tény, hogy rá mindig lehet számítani: a sérülések elkerülik (reméljük ez így is marad), azért hoz egy szintet, és azt mindig tudja hozni. Idén is végig képes lesz hozni egy formát folyamatosan, de lehetséges, sőt biztos, hogy megint gyengébb lesz egy kicsivel. Ahogy öregszik úgy lassul és kopik, igaz egyre-egyre rutinosabb lesz, bár néha olyan dolgokat csinál, mint egy zöldfülű. Evra a 32. életévében jár, szóval mondhatni még egy-két éve biztosan van a csapatkapitány helyettesnek, de ha Fergien múlik, akkor együtt mennek nyugdíjba. Bízzunk benne, hogy vásárolunk valakit bal oldalra, hogy legyen Patnak egy versenytársa, nyújtania kelljen valamit azért, hogy kezdő tizenegyben kapjon helyet. Ideális jelöltek (ha már Fábió-t kölcsönadjuk): Leighton Baines, Jordi Alba.

 


Bővebben...

PL: 2012/13 sorsolás

Kicsit megkésve, de itt a 2012/13-as szezonra kiadott Premier League sorsolás. Elég nehéz meccsek következnek egymás után, azonban ettől csak izgalmasabb szezon elé nézünk.

 

Címkék:

Mi lesz veled Nani?

Mostanában csupa kérdőjel minden, többek közt Luís Nani sorsa is. A portugál szélső hosszabbítás előtt áll, a klub ajánlatot is tett neki - egy heti 130 ezer fontos fizetést kínálunk neki, azonban Nani még nem bólintott rá, miszerint elfogadja. Luísnak 2014 nyaráig tartó szerződése van, ezért is szeretné Sir Alex minél előbb meghosszabbítani a luzitán szerződését.

 

Sokak szerint a 17-es mezszámú játékos kivárásra játszik gondolván, hogy több pénzt kínál majd neki a csapat. Azt viszont tudni kell, hogy Fergienek is véges a türelme. Állítólag Nani nehezményezte, hogy nem kap SAF-tól sms-eket, amelyben elismerné a portugál eddigi Eb-n mutatott teljesítményét.

 


Bővebben...

Vajon Powell után ki lesz az új érkező?

Ahogy azt már mindenki tudja Kagawa után megszereztük a Crewe zsenijét, Nick Powell-t is. A fiatal angol játékoshoz nagy reményeket fűznek a szakemberek, és ami a legfontosabb Sir Alex is amellett van, hogy Powellből lehet valaki, de hogy mi azt majd a későbbiekben meglátjuk. Nem tudom, hogy ki hogy látja, de szerintem őt most nem úgy igazoltuk, mint anno Bébé-t. Nem is volt olyan drága, mint a portugál szélső - vagy kitudja mi a posztja, igazából ez sem derült ki, mert mindenhol borzalmas volt -, mindössze 3 millió fontunkba fájt a magasan értékel játékos.

 

Powell nagyon örül, hogy a Manchester Unitedbe igazolhatott, és köszöni szépen azt a 13 évet a Crewenek, amit náluk tölthetett: "Egy álmom vált valóra, hogy a Unitedhez szerződhettem. Nagyszerű idő volt az, amit a Crewenél töltöttem, és szeretném megköszönni nekik azt a rengeteg segítséget, amit az elmúlt 13 évben nyújtottak nekem." Nick mint láthatjuk nagyon hálás a Crewenek, ami érthető.

 


Bővebben...