Óriások vállán

Elbuktam a challenget

Nem sok köszönet volt a hétvégében sem, így bukóban zártam a challenget.

 

15 tippből nehéz meggazdagodni, így nem bánom hogy kipróbáltam. Tapasztalatom az, hogy ha az ember kiválasztja a tippmestert, akkor érdemes megfigyelni mikor ajánlja a tippjeit, és készenlétben lenni. Például a kézilabda tippeket nem mindig sikerült azon az oddson megtenni, amin ajánlották, de a Vettel TOP 3 fogadásra sem kaphattam volna olyan jó oddsot, ha nem teszem meg időben.

Egyébként tetszett, hogy több jó fogadást is sikerült kötnöm, amit a nagy oddscsökkenés bizonyít. A Flensburg-PSG meccsnél konkrétan megfordultak az esélyek. Persze nem jöttek túl jó arányban a tippek.

15 fogadásból 8 ment el, ami sajnos jelentős bukóval párosult. Kicsit több fogadás jó lett volna, de sajnos későn fogtam neki. Összességében nem lehet panaszom, mert ingyen volt a kredit, de sajnos a bukó miatt pénzbe került a challange. Egyszer majd még kipróbálom, mert voltak biztató tippek, meg egy-két tippmester indoklásai is meggyőzőek voltak (főleg a kézilabdásoké), de például olyan tippmesterre nem fogok feliratkozni, aki nem indokol. Kiváncsi lennék a Ti véleményetekre is!


1. NitroHUN: NFL - Philadelphia Eagles @ Atlanta Falcons  -5 egység
2. Henrik_L: F1 - Singapore GP Marina Bay Street - Race +5.6 egység
3. NitroHUN: NFL Minnesota Vikings @ San Francisco 49ers  -4 egység 
4. WBT: Soccer - Floridsdorfer AC - SKN St. Poelten  -6 egység
5. WBT: Soccer - Sogndal - Nest Sotra  +2.325 egység
6. WBT: Soccer - Sampdoria Bologna  -6 egység
7. Noemail - Hypo Nö2 - Hypo Nö +2.4 egység
8. Noemail - IK Sävehof - Höörs HK H65 +2.44 egység
9. NitroHUN - PSV Eindhoven - Manchester United - 4 egység
10. Tomihmv - Flensbug-PSG - 5 egység
11. NitroHUN - Tennessee Titans @ Cleveland Browns -5 egység
12. Noemail - Érd - Győri Audi ETO - 4 egység
13. NitroHUN - Real Madrid - Shakhtar Donetsk +4.8 egység
14. Varin - Real Madrid - Shakhtar Donetsk +4.32 egység
15. Griezmann - Galatasaray-Atléticio Madrid +0.6 egység

Eredmény 15 lezárt tipp után: -16.515 egység

 

 

A második nap jobban sikerült

Az első naphoz képest a második jobban sikerült, a BL-meccsekből végül pluszban jöttem ki, megvettem még varin tippjét is, ami sima volt, CR7 gond nélkül lőtt egy hármast. Összességében az első napi bukó miatt még mindig 10 egység minuszban vagyok, de van még öt függőben lévő fogadásom, 0-ásra mindenképp szeretnék kijönni ezekkel. 


1. NitroHUN: NFL - Philadelphia Eagles @ Atlanta Falcons  -5 egység
2. Henrik_L: F1 - Singapore GP Marina Bay Street - Race
3. NitroHUN: NFL Minnesota Vikings @ San Francisco 49ers  -4 egység 
4. WBT: Soccer - Floridsdorfer AC - SKN St. Poelten  -6 egység
5. WBT: Soccer - Sogndal - Nest Sotra  +2.325 egység
6. WBT: Soccer - Sampdoria Bologna  -6 egység
7. Noemail - Hypo Nö2 - Hypo Nö +2.4 egység
8. Noemail - IK Sävehof - Höörs HK H65
9. NitroHUN - PSV Eindhoven - Manchester United - 4 egység
10. Tomihmv - Flensbug-PSG
11. NitroHUN - Tennessee Titans @ Cleveland Browns
12. Noemail - Érd - Győri Audi ETO
13. NitroHUN - Real Madrid - Shakhtar Donetsk +4.8 egység
14. Varin - Real Madrid - Shakhtar Donetsk +4.32 egység
15. Griezmann - Galatasaray-Atléticio Madrid +0.6 egység

Egyenleg 10 lezárt tipp után: -10.555 egység

Izgatottan várom a folytatást, több tippet már valüszínűleg nem tudok megvenni, de hát szegény ember vízzel főz ugye :)

 

Az első nap eredményei Logibeten

Lezárultak az első nap tippjei, egyelőre nem sok sikerrel. 


Összesen 10 tipp érkezett eddig a hét kiválasztott tippmestertől, öt fogadás zárult le az első nap. Négy vesztes, egy pedig félnyertes, az egyenleg pedig -18.675 egység. További öt fogadás van függőben, és a számlámon még van 235 elköltésre váró kredit. Minden beérkező tippet megjátszok estig, aztán meglátom mit kezdek a maradék kreditekkel. Valószínűleg elköltöm, de nem teszek meg minden tippet. Amiket megjátszok, azokat majd posztolom. Így néz ki eddig a fogadástörténet: 


1. NitroHUN: NFL - Philadelphia Eagles @ Atlanta Falcons  -5 egység
2. Henrik_L: F1 - Singapore GP Marina Bay Street - Race
3. NitroHUN: NFL Minnesota Vikings @ San Francisco 49ers  -4 egység 
4. WBT: Soccer - Floridsdorfer AC - SKN St. Poelten  -6 egység
5. WBT: Soccer - Sogndal - Nest Sotra  +2.325 egység
6. WBT: Soccer - Sampdoria Bologna  -6 egység
7. Noemail - Hypo Nö2 - Hypo Nö
8. Noemail - IK Sävehof - Höörs HK H65
9. NitroHUN - PSV Eindhoven - Manchester United
10. Tomihmv - Flensbug-PSG

Egyenleg: -18.675 egység

Lássuk, mit tartogat a mai nap :)

 

Címkék:

Logibet challenge

Találtam 300 kreditet a logibetes számlámon, így gondoltam letesztelem, mit tud. 

 

Ma és holnap tudom még felhasználni az ingyen kreditet, így két nap alatt megpróbálok annyi tippet feladni, amennyit csak tudok. Persze nem vaktában lövöldözök, kiválasztottam hét tipstert akiknek a tippjeire feliratkoztam, tőlük várom a megváltást. Úgy kalkulálok, hogy két nap alatt kb. 30-40 tippet tudok majd megjátszani a 300 kreditből. A következő tipsterekre bízom a pénzem: 
Griezmann, NitroHUN, Noemail, Henrik_L, Tomihmv, WBT és mr.blonde. Az általuk javasolt tippeket fogom megjátszani, téterősségre, oddsra tekintettel. Ha nem fogy el a kredit holnap estig, akkor még keresgélek további tippeket csak úgy random.

Jelenleg két élő tippem van: 
1. NitroHUN: NFL - Philadelphia Eagles @ Atlanta Falcons
2. Henrik_L: F1 - Singapore GP Marina Bay Street - Race

Az eredményeket mindig csak azután közlöm majd, ha véget értek a meccsek. A challenge állását itt frissítem a blogomban. Szurkoljatok! :)

 

Címkék:

Barca-drukker ma

Amióta az eszemet tudom, nézek nemzetközi focit a tv-ben. Mint sokan mások, a műholdas közvetítésken nőttem fel, DSF, Eurosport, Sat1, RAI, imádtam. Mindenevő voltam, de gyerekként persze hogy nekem is kellett kedvencet választanom. Spanyol foci ment a DSF-en, a Barca játéka meg a stadion meg a drukkerek, elképesztő volt, lenyűgözött az egész, úgy ahogy van. Értük szorítottam hát. Hétről-hétre vártam a meccseiket, emlékszem mikor Koeman azt az elképsztő gólt rúgta Vialliéknak a BEK-döntőben, majd egy még nagyobb fúrót a Portónak a '94-es BL elődöntőben. 


Guardiola, Bakero, Stojcskov, Zubizarreta, az egész Dream Team szenzációs volt. Romarióval az élen, aki úgy lőtte meg a szezonbeli harmincadik gólját, hogy közben az apját elrabolták Brazíliában, de vállalta a sorsdöntő bajnokit, ahol nyerni kellett a Barcának a bajnoki címhez. Ja, hogy az idény elején 30 gólt ígért? Beadta. És amikor Ronaldo eljött a PSV-ből egy szezon erejéig, hogy elkápráztassa az egész világot? Az a Valencia elleni mesterhármas, apám... Épeszű csatár így nem tör be sosem négy védő közé a labdával. Teljesen esélytelen kategória. Neki nem, ő Il Fenomeno. Olyan mindent elsöprő lendülettel hatolt át a védőfalon, amilyet nem láttam korábban. Azóta se nagyon...


Aztán Rivaldo, a brazilok brazilja, elképesztő playa. Akinek nincs meg, azonnal töltse le a Valencia elleni klasszikus bajnokit, ahol a Barcának nyerni kellett a BL-indulásért. Nyert, de hogy. OMG, az az ollózás!! Török László után szabadon: Ilyen nincs, és mégis van!
 


Ez már a holland uralom idején volt, a de Boer fivérek, Cocu és a többi sztár azonban csak jelenthetett minden idők egyik legnagyobb játékosának. Aztán nem sokkal később jött a másik, a kapafogú. Akinek a mezén Tamási összeveszett újpesti csapattársával, aki mellett felcseperedve Messi világsztár lett, aki többet bulizott a barcelonai évei alatt mint Váczi Zoli fénykorában, akinek érkezésével egy új aranykorszak kezdődött Katalóniában. Ronaldinhóról nem is teszek be videót, keressetek! Varázslatos nevek, elképesztő sikerek, na és amit az utóbbi években Xavival, Iniestával, Messivel művelnek. No comment. 

Közben valami mégis megkopott, ez már nem ugyanaz az FCB. Sokáig rajongtam értük, de az elmúlt időszakban már csak egy-egy szép momentum miatt tud érdekelni a csapat. A körítés elvette a kedvem az egésztől, a mai foci sajna ritkán szól a játékról (tudom, óriási közhely). A sok barcamezes díszköcsög, a klub történelmére fityet hányó realkomplexuszos kommenthuszárok, a közönséget gyalázó exsevillai hátvéd, aki a brazil elődöknek még a cipőjét sem súrolhatná, az unalomba fulladó tiki-taka, az adócsaló elnökök, a színészkedő-reklamáló játékosok már nem hoznak lázba. Megnézem néha a meccseiket, csettintek a legújabb mindenidőklegjobbja rekordjainak, de már nem ülök tűkön az El Clásicók előtt, nem keresek rá az előző meccs összefoglalóira, nem érdekel, igazolhatnak-e vagy sem, és nem figyelem az akadémiáról kikerülő tehetségeket. Miért? - teszem fel a kérdést magamnak. Talán nem vagyok igazi Barca-drukker? Nem, sosem voltam.

Protipp és a női megérzés


Rég jelentkeztem bejegyzéssel, pedig történt egy s más. Na nem blokkolás fronton, legutóbbi bejegyzésem óta fikarcnyit sem változott a helyzet, ahogy látom, senkit sem hat meg igazán az egész. A játékosok játszanak, az irodák hirdetnek, a NAV meg nem túl nagy meggyőződéssel blokkolgat. Jól láthatóan minden szereplő ügyel arra, hogy a kecske is jóllakjon, meg a káposzta is megmaradjon. Így van ez jól, fogadni lehet tovább, és ez a lényeg.

Na nem mintha én sokat fogadtam volna az elmúlt időszakban. Inkább csak figyelek, és igyekszem magam megfelelő tudatállapotba hozni ahhoz, hogy eredményesen fogadjak. Ez persze nem könnyű, de láthatóan van akiknek ez megy. Le a kalappal az itteni tippmesterek előtt. Elképesztő hatékonysággal tippelnek, könyörtelenül lecsapnak a jó ajánlatokra, és nem is beszarik, lőnek mindenre ami él és mozog. Múltkor olvasgattam a kommenteket a tippek alatt, és meglepődve tapasztaltam mennyi követőjük van. Amin még jobban ledöbbentem, hogy milyen menniységű szitok zúdul rájuk annak ellenére, hogy izomból tolják a tuti tippeket. Sokszor érthetetlen módon kapják az ívet, látszik, hogy van egy pár totál homály arc, akik azt se tudják milyen rendezvény zajlik éppen, de osztják az észt, ha elmegy egy tipp.

Teniszre előszeretettel fogadok, és örömmel vettem, hogy a legújabb tippmester, Cipolla is rajta van a témán. Sajna pont a szezon vége felé járunk, és egyre több a meglepi, így én inkább csak figyelek és tanulok :) Mostanában amúgy is kevesebb időm van meccseket nézni, és a szabadidőmet inkább szabadon töltöm a szabadban.

Apropó szabadság! A minap sétáltam az utcán, és belebotlottam egy kedves hölgybe (nevezzük Lédának), aki láthatóan elég jó hangulatban közlekedett. Az idő szép volt, ő még szebb, én meg épp ráértem (nehezen tudok olyan dolgot elképzelni, ami ne ért volna rá ebben a helyzetben :), így gond nélkül szóba elegyedtünk. Jót dumáltunk, kitértünk az időjárástól kezdve a politikán át a sportig mindenre, és utóbbi témánál leragadva kiderült, hogy Léda előszeretettel fogad.

Meglepődve érdeklődtem a soprtfogadás iránti szenvedélyéről, és kiderült, hogy annak ellenére, hogy elég kezdetleges módon állt az egészhez (értsd. női megérzés), még némi logikát is felfedeztem a szavaiban. A neten fogadott, ismert pár honlapot, a hatharmat ugyan nem, ajánlottam is neki egyből. A Real Madrid-Barcelona meccs is szóba került, és kiderült, hogy Barca-fan (ahogy én is, de erről egy másik posztban). Több se kellett, mindketten tippeltünk a meccsre brahiból, Léda 3-1-et, én 2-2-t. A meccset ugyan sajna nem láttam, de amikor megtudtam a végeredményt, elismerően csettintettem. 1-0

A közel félórás beszélgetés végén kezdtem el gyanítani, hogy a hölgy jó eséllyel a testéből él, de annyira laza volt az egész szitu, hogy elhessegettem a gondolatot, és elkértem a számát. Persze amikor a Barca-meccs után felhívtam, és egy másik kedves hangú hölgy vette fel a telefont azzal, hogy Lédánál "éppen van valaki", a férfi megérzésem beigazolódott. 1-1

Takarodjatok!

Ez mi volt már megint? Unalomig ismételjük az óriási közhelyet, de nem lehet megunni: még mindig van lejjebb. Nem, nem a körítésben (kurva jó a stadion), nem a fejekben, nem a játékban, nem a szövetségi kapitányban, nem az ellenfélben és nem a bíróban. Az egészben, úgy ahogy van. Menczerestől, Pintérestől, Csányistól, Orbánostól, Gyurcsóstól, m1-estől, szakértőstől, lelátóstól, mindenhogy.

Amikor kontrázunk, amikor nyilatkozunk, amikor építkezünk és amikor fogadkozunk, úgy szar az egész, ahogy van.

Az 55. percben 1-0-s vezetésnél a pálya szélén zavartam volna örökre el a kispadtól ezt a semmirekellő kommunikációs tanoncot. Hogy lehet így kiküldeni a csapatot a második félidőre, miután hasonló taktikával a finnek porig aláztak minket. Ezek a botlábú dánok meg nyolc perc alatt rúghattak volna hármat. Az eszem megáll, ott tiki-takáznak, mi meg nyóc méterről nézzük, ahogy bohócot csinálnak belőlünk. Mindent elárul, hogy a dán gyerek, miután a lehető legtermészetesebb módon zlatanozza fel a rövid felsőbe a labdát, egy pacsival letudja a rutinmunkát, eközben a másik oldalon a moszkvai számkivetett az adófizetők pénzén dédelgetett gyeptégláinkat szántja ki térdével idétlen gólörömével. Szánalom. Minden mozzanat, minden labdaérintés, minden bekiáltott szó: AMATŐR. Amikor a dán szöglet után építenénk a kontrát, de tőzsér már a 10 méterre álló társához sem tudja odapasszolni, eszembe jutott bizonyos Bale és Ronaldo, ahogyan néhány másodperc alatt lemattolták a köpni-nyelni nem tudó Bayern-védelmet. Na ekkor én köptem egyet.

Szabó János? Ez most vicc, valami Padödö-paródia vagy tényleg ennyire hülyének néznek minket?? Valójában a Trollfoci állítja össze a csapatot, közben meg Batiznak poénokat súgnak a fülébe, hogy ezt a tajparasztot még jobban lejárassa? Ezt a produkciót még Francesco Zombori is kibírta röhögés nélkül. Kész. És a meccs utáni nyilatkozatok... Már ott elhalt minden esély az értelmes párbeszédre, amikor Menczer kezébe mikrofont nyomtak, pláne amikor megjelent a piros zsebkendős agyhalott... Persze a díszpáholyban pöffeszkedő Döbrögi is megérdemelné az ötven botütést, legalább háromszor.

Én bezzeg végignéztem, anyáztam, paráztam, öklöm ráztam, aztán meg lezártam. Az egészet magamban. Azzal, hogy takarodjatok!

Ikszelj Lajos, ez a való világ!

Soha nem gondoltam volna, de megtörtént. Blogot írok. Mert van miről, annyi téma hever az asztalon, hogy nem tudom nem kibeszélni. Talán nincs jobb hely ennél: világháló, blog, beszólsz, dicsérsz, pofázol, pötyögtetsz, valami csak kisül belőle. Azt írsz, amit akarsz, és azt se tudják ki vagy.

Ja, hogy úgyis kiderül, leszarom.

Lássuk, Sports meg fogadás! Király, az élet minden pillanatában ezt nyomjuk. Sima hazai, nyóc-kettő (az arc csak néz: mi a faszt csinálok itt, égetem magam, közben meg akkora király vagyok, hogy a futó csak átlóban közlekedhet előttem), bunda (anyád), lovi, ánderover, deposit meg bukószéria.

Mind megvolt, meg lesz is. Folyamatosan, mert erről szól a való világ: gambling. Mér' nincs erre normális magyar szó? Mert az überfasza, mindenvivő nyelvünk ezt nem tudja, miközben minden egyes nap döntések (száz)ezreit hozzuk meg, amiket a szerencse olyan mértékben befolyásol, hogy nem is vagyunk hajlandóak tudomásul venni őket. Bevallottad már magadnak, hogy ha reggel bal lábbal kelsz fel - jobb lábad meg gipszben -, az tuti valami balfaszság eredménye? Ja, hogy kit érdekel? De azt biztos átélted, hogy egy másodperccel előtted megy el a villamos, mert mikor elindultál otthonról, kiesett a kulcs a kezedből. Közben meg a lépcsőházban találkozol egy olyan csajjal, hogy köpni-nyelni nem tudsz, mikor rádköszön, persze te tudod hogy bejössz neki, csak EZNEMAZANAP!

Hogy jön ez ide? Úgy, hogy ez zajlik, minden szekundumban, a sportban is. Amikor kivonul a világsztár meccselni, minden adott, 100-ból 96-szor ő nyer simán, de ma valahogy mégsem. És ezt tudja pontosan, ma azonban az istennek sem tud az elvárt szinten teljesíteni. Ha ezt felismered, nyerő vagy, ha nem, jó eséllyel elbuksz. De nem mindig, mert ha egy-két, első ránézésre kukába való infóra szert teszel, és még bölcs is vagy, nem fogadsz. A meccs előtti éjjel twitterezgetett - lehet valami nyomja a lelkét, hogy nem a meccsére koncentrál? Felejtő.

Na de miről is szól ez a blog?

Mindenről, ami sport. Meg ami nem. Felszaladsz lendületből a harmadikra, vagy Balotelli idegből felvarrja a ficakba - ez sport. A. "megfejeltek minket" Zoltánt bilincsben viszik el a meccs után - ez nem.