olasz-foci

Hivatalos: Handanovic és Silvestre is az Interben folytatja

Hivatalos: Handanovic és Silvestre is az Interben folytatjaAz Internazionale megerősítette a weblapján, hogy megszerezte az Udinese kapusát és a Palermo védőjét. Samir Handanovic szerződtetése Júlio César távozását jelentheti (főként, hogy a brazil nem lesz ott a pinzolói edzőtáborban), Matías Silvestre leigazolására pedig azért volt szükség, mert Lúcio szerződése fel lett bontva. A szlovén portás 11 millió eurójába került az Internek, míg az argentin bekk egyelőre csak kölcsönben érkezett a Giuseppe Meazzába, de a milánóiaknak opciós joguk van a megvételére - ha ezzel élnek, akkor nyolcmillió eurót kell átutalniuk a Palermónak négy év alatt.

Hivatalos: Nuno Gomes Angliában folytatja pályagfutását

A 36 éves már veteránnak számító portugál klasszis Nuno Gomes a Premier League kiesőjénél a Blackburn Rovers csapatánál folytatja pályafutását. A csatár szerződése lejárt a Braga együttesével, melyet nem hosszabbított meg, így ingyen került az angol klubhoz, mellyel két éves szerződést kötött. A cél az azonnali visszajutás a legjobbak közé. Nunno Gomes 1996-2011-ig volt portugál válogatott és 79 mérkőzésen 29 gólt szerzett, korábban pedig végigjárta az utánpótlás válogatottak ranglétráját is. Pályafutása során rengeteg klubban megfordult, és maradandót alkotott, ha kitölti mostani két éves szerződését akkor előfordulhat, hogy ez lesz az utolsó profi klubja, hiszen akkor már 38 esztendős lesz. A Boavista csapatánál nevelkedett és itt szerepelt először a felnőttek között, ahonnan a Benfica leigazolta és 1997-2000- ig 101 mérkőzésen 60 alkalommal volt eredményes. Ezt követően két szezont töltött el a Fiorentina csapatánál, majd pedig visszatért a Benficához, ahol 2002-2011-ig játszott és tavaly szerződött a Braga együttesébe.

Országot nem, csapatot váltott Isla és Asamoah

islaA Juventus hivatalos oldalán is megerősítette, hogy megszerezték az Udinese két középpályását Mauricio Isla és Kwadwo Asamoah személyében. Már hetek óta lehet tudni, hogy a középpályás a Juventus játékosa lesz, mivel már átestek Torinóban a kötelező orvosi vizsgálaton. A Bionciero most hivatalosan is bejelentette, hogy megvették a két középpályás fél játékjogát. Az "Öreg Höly" Isla játékjogáért 9,4 milliót, még Asamoah 9 milliót fizetett. Az üzletben benne volt a 22 éves Cristian Pasquato akinek játékjoga feléért 1,5 milliót fizetett az udinei gárda.

Kjaer a Fiorentina célkeresztéjben

kjaerSimon Kjaer visszatérhet az olasz Serie A-ba, mivel a Fiorentina szeretné megszerezni a Wolfsburg dán védőjét. A káribb Palermo játékos idén a Romaba érkezett kölcsönbe, ahol mindössze csak 21 mérkőzésen lépett pályára. A fővárosi klub nem élt opciós jogával, így a 23 éves védő visszatért a Bundesligába, de a védő azonnal bejelentette, hogy nem kíván a német klubban játszani. A Calcionews24.com úgy tudja, hogy a Fiorentina a Romahoz hasonlóan kölcsönvenné a dán védőt, de a Wolfsburg hat millióért végleg megválni a védőtől.

Hivatalos:Lavezzi a PSG-é

A Paris Saint-Gariman hivatalos oldalán tette közzé, hogy megszerezték a Napoli argentin csatárát Ezequel Lavezzit. Már hetek óta lehet tudni, hogy Lavezzi körülbelül 30 millióért a PSG-be fog majd igazolni, és ezt most a francia klub hivatalos oldalán is megerősítette. Részleteket nem hoztak létre a tranferrel kapcsolatban, de a média szerint a támadó 4 éves szerződést kötött a fővárosi együttessel. A 27 éves játékost, a Napoli még 2007-ben i gazolta le, a játékos az elmúlt szezonban 31 találkozón 9 gólt szerzett, de már a szezon végén a Napoli elnöke bejelentette, hogy a csatár új kihívásokra vár.

Amauri újra a Parma játékosa

 

amauri

Az olasz csatár szerződése idén lejárt a Fiorentinával, és a Parma a 2012/13-as szezonra újra megszerezte a játékost. A brazil születésű csatár szerződése júniusban lejárt a Fiorentinával, így a Bosman szabályok értelmében a játékost bármelyik csapat ingyen igazolhatta le, Amauri a Parmát választotta. A Parma két éves szerződést kötött a csatárral és évi 1,2 millió-t fog majd keresni, de ez bónuszokkal még tovább nőhet. A korábbi Chievo játékos télen igazolt a Violákhoz, mivel a Juventusban egy percet sem játszott, de a lilkánál 13 mérkőzésen, mindössze egy gólt szerzett, azt is az AC Milan ellen, amivel megnyerte a fireznei gárda a meccset. A 31 eszdenős támadó már 2010-11-es szezonban 11 mérkőzésen játszott a Parma csapatában, és hét gólig jutott. A Parma további erősítéseket tervez, bíznak benne, hogy a Cesena játékos Marco Parolo-t majd megtudják szerezni, de a Fiorentina védője, Felpie is kiszemelte között van.

Hivatalos:Ederson a Lazioé

 

A Lazio hivatalos oldalán jelentette be, hogy megszerezték a Lyontól távozó brazil középpályást Erdeson Honorato Campost. A brazli középpályás szerződése a francia klubnál lejárt, így a fővárosi csapatnak nem kellett fizetni érte. A Lazio már hónapok óta tárgyalt a korábbi a Nice játékossal, a 26 éves játékos 5 éves szerződést kapott. Ederson 2008-ban igazolt a Lyonba, idén mindössze csak 15 alkalommal lépett pályára.

Címkék: