Hatharom / Blog / Bejegyzések
A Panthers leigazolta a Szív bajnokát
A Panthers leigazolta a szabadügynök Michael Oher-t, a veterán offensive tackle-t, aki egy Super Bowl gyűrűvel is dicsekedhet. Oher, aki a Baltimore Ravens...

A Panthers leigazolta a szabadügynök Michael Oher-t, a veterán offensive tackle-t, aki egy Super Bowl gyűrűvel is dicsekedhet.

Oher, aki a Baltimore Ravens támadófalában játszott öt szezont, egy kétéves szerződést írt alá. A 2014-es évet a Tennessee Titans csapatában töltötte, ahonnan az elmúlt hónapban küldték el.

 

"Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok egy olyan csapathoz, amely tudja, hogyan kell nyerni. Ők már megnyerték az elmúlt két divízió bajnoki címet, és izgatott vagyok, hogy a részese lehetek ennek." mondta Oher. "Amikor idejöttem látogatóba, a kultúra nagyszerű volt. Beleadnak mindent, és minden tőlük telhetőt megtesznek a győzelemért."

A Ravens a 23. helyen választottak ki Oher-t a 2009-es NFL Draft-on, aki az első két szezonban John Matkso irányítása alatt játszott, aki elhagyta a Baltimore-t 2010-ben és a Carolina támadófal edzője lett.

"Bízunk benne, hogy Michael a része lesz annak, amit építünk." mondta a vezetőedző Ron Rivera mondta. "Ő egy profi, aki megérti, mi kell a győzelemhez. Izgatottan várjuk, hogy megérkezzen."

Oher elmondta, hogy Matsko befolyásolta a játékát az első két szezonjában, és nagyon várja, hogy újra tanulhasson a 23. NFL szezont maga mögött tudó veterántól.

"Ő egy nagyszerű edző." mondta Oher. "Sokat tanultam tőle az első két évben, amikor Baltimore-ban voltam. Nagyon izgatott vagyok, hogy újra együtt dolgozhatok vele. Tudja, hogyan kell tanítani a futballt."

Oher bekerült az NFL all-rookie csapatba 2009-ben és az első 80 meccsén, 2013-ig mindig kezdett, 43 alkalommal jobb oldali tackle poszton, és 37 alkalommal baloldali tackle-ként. Ujonc évében mindkét poszton pályára lépet, majd baloldali tackle-t játszott 2010-ben és 2012-ben, jobb oldali tackle-t pedig 2011-ben és 2013-ban. 2012-ben segített a Ravens-nek megnyerni a Super Bowl XLVII-t, miután franchise rekordot állítottak be az alapszakaszban szerzett pontokat tekintve.

Oher csatlakozott a Titans-hez korlátlan szabadügynökként tavaly márciusban. Az első 11 meccsen kezdő volt jobb oldali tackleként, de egy lábujj sérülés véget vetett 91 meccses sorozatnak. Miután Oher egy meccset kihagyott és egyszer volt inaktív, a Titans a sérült listára helyezte.

"Most már jól vagyok, mindent teljes sebességgel csinálok." mondta. "Ez egy olyan dolog volt, ami már zavart minden egyes évben. Amikor felálltam a helyemre, néha éreztem. Ez olyasmi volt, amit el kellett intéznem. Végre megtörtént, és már látom az eredményeket."

Oher a nehéz gyermekkora után egy első körös draft pick lett, amit a "The Blind Side", egy Oscar-díjas film is feldolgozott 2009-ben.

"Ez egy nagyszerű történet, ami inspirál egy csomó embert." mondta Oher. "A támadó falemberek általában nem kapnak figyelmet és én soha nem törekedtem érte, de próbálok élni vele. Ez egy kemény út, de ez tett engem azzá, aki ma vagyok, mentálisan erős lettem, kiálltam sok csapást és átvészeltem a nehéz időket, miközben semmit sem vehettem biztosra."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: facebook.com