Hatharom / Blog / Bejegyzések
Vége Sam Bradford szezonjának. Hogyan tovább?
A vasárnap hajnali Cleveland Browns elleni mérkőzésen megsérült a St. Louis Rams kezdő irányítójaSam Bradford. Az irányító...

A vasárnap hajnali Cleveland Browns elleni mérkőzésen megsérült a St. Louis Rams kezdő irányítója Sam Bradford. Az irányító az első negyedben sérült meg és első pillantásra nem tűnt súlyosnak a sérülés de tegnap estére kiderült, hogy ismét elszakadt az irányító keresztszalagja ami miatt nem tud majd pályára lépni az idei szezonban. Ugyanaz a térde sérült meg és ugyanúgy ami miatt nem tudta befejezni a tavalyi szezonját.

A kezdő irányító elvesztése természetesen az összes NFL csapat számára hatalmas veszteséget jelent de Bradford esetében sajnos többről van szó. A 2010-es 1/1-es játékos most tért vissza az előző szezon hetedik játékhétében elszenvedett sérülését követően és kiválását követően értelemszerűen visszaesett a Rams támadóegysége. A csapat idei szezonja mellett sajnos Bradford pályafutása is veszélybe került.

 

A visszatérő sérülés és a magas fizetés miatt sok szakértő egyből feltette a kérdést, hogy milyen jövője lehet Bradford-nak az NFL-ben. Utólag természetesen könnyen lehet okoskodni de már azt is elkezdték boncolgatni, hogy fel kellett volna felkészülniük erre a helyzetre.

Két éve a Rams birtokolta a második választás jogát ami nagyon értékes volt, hiszen a pick birtokosa választhatta ki Robert Griffen III-t. Sok csapat beszállt a versenybe és végül a Washington Redskins ajánlotta a legtöbbet és az üzlet keretében az idei második választás is a Rams tulajdonába került.

Idén ismét másodikként választhattak és lehetőségük lett volna behúzni Blake Bortles-t, Johnny Manziel-t vagy éppen Teddy Bridgewater-t is. Az idei játékosokról még állíthatunk semmi biztosat, hiszen alapszakasz mérkőzésen még láthattuk Őket de RGIII-at már láthattuk két szezonban is.

RGIII nagyon jól kezdett, két éve megválasztották a szezon legjobb újonc támadójátékosának de horrorisztikusan ért véget a szezonja. Az akkori sérülésére ráment a tavalyi éve is és jelenleg megjósolhatatlan, hogy milyen szezonja lesz az idei évben. 2012-ben én is elgondolkodtam a Bradford trade, RGIII pick lehetőségén de utólag már nem érdemes ezzel foglalkozni.

Bradford kiválasztásakor nem volt kollektív szerződés így hatalmas összegű újonc szerződést kapott Bradford. Emiatt sokak számára már az első pillanattól unszimpatikus játékossá vált pedig ez az egész nem az Ő hibája volt hanem azé aki ezt felkínálta neki. Az akkori fejetlen helyzetben az 1/1-es játékos, bárki is lett volna az, hasonló szerződést írhatott volna alá.

A magas fizetés, az elküldése esetén maradó hatalmas halott összeg ellenére a general manager Les Snead és a vezetőedző Jeff Fisher hisz benne, hogy Bradford egy igazi franchise quarterback ami miatt kiálltak mellette és mivel nem kezdőkről beszélünk így higgyünk benne, hogy igazuk van.

A visszatérő sérülés azonban most mindent megváltoztatott. Egy komoly sérülésre sohasem lehet felkészülni de ezzel bebizonyosodott, hogy nem építhetnek maradéktalanul Bradford-ra. Szerződés átstruktúrálás, elküldés vagy talán egy trade? Ez megmondhatatlan de a Rams idei szezonja azelőtt véget ért mielőtt elkezdődött volna.

Bradford kiesésével Shaun Hill lett a Rams kezdő irányítója de ez korántsem jelenti azt, hogy kezdeni fog az alapszakaszban. A sérülés hírérére többen rögtön összeboronálták a Rams-t a Philadelphia Eagles tartalékirányítójával Mark Sanchez-el.

A New York Jets korábbi irányítója azonban egyből kijelentette, hogy szívesebben lesz az Eagles tartalékja mint a Rams kezdője. A kijelentés hátterében valószínűleg Brian Schottenheimer áll aki a Rams jelenlegi, a Jets korábbi offensive koordinátora.

Az 100%, hogy a következő napokban a Rams bejelenti egy irányító szerződtetését de az még kérdés, hogy kezdőként vagy valóban Hill tartalékjának érkezik majd. Hosszútávon lehet, hogy az lenne a legjobb ha feladnák az idei szezonjukat.

Fisher védelme túl jó ahhoz, hogy ne érnék el a tavalyi 7 győzelmet de lehet, hogy a vezetőedzőnek az lesz a fő feladata, hogy tudatosítsa a játékosaiban, hogy a tavalyi eredmény sem cél az idei szezonban. Így egy jó pozícióban kiválaszthatnának egy ígéretes játékost Bradford mellé vagy egyenesen a helyére.

Ehhez nagyon jó a csoportjuk is, hiszen a Seattle Seahawks, a San Francisco 49ers és az Arizona Cardinals mellett egy igen jó mérlegre lesz szükség a playoff elérésére. Ez már teljesíthetetlennek tűnik, így tényleg jobban járnának egy gyenge szezonnal.

Hatalmas balszerencse megsérülni egy előszezon mérkőzésen de Bradford esetében sajnos tényleg nem csak az idei szezonjáról van szó. Nem lehet megmondani mi lesz vele de az biztos, hogy hatalmas bajban van a 26 éves irányító.

(nfl.com, Fotó: fullscalesports.com, niketalk.com, bigstory.ap.org)