Hatharom / Blog / Bejegyzések
Visszavonult Maurice Jones-Drew
29 évesen a visszavonulás mellett döntött a running back Maurice Jones-Drew. A futó a tavalyi offseasonban csatlakozott az Oakland Raiders csapatához mielőtt...

29 évesen a visszavonulás mellett döntött a running back Maurice Jones-Drew. A futó a tavalyi offseasonban csatlakozott az Oakland Raiders csapatához mielőtt nyolc évet eltöltött a Jacksonville Jaguars csapatánál. Kilenc szezon után elhagyja az NFL-t.

A futó szép pályafutást tudhat magáénak még akkor is, hogy az utolsó szezonjai rosszul sikerültek. Az utolsó három évben folyamatosan sérülések hátráltatták és emiatt már nem tudott belemenni az ütközésekbe és a sebessége is megkopott. Sajnos pályafutásának végén a Raiders-nél futotta a legrosszabb szezonját.

 

A tavalyi ellentéteben pedig 2011-ben futotta pályafutásának legjobb szezonját amikor is 1.606 futot yardot,8 futott touchdownt, 374 elkapott yardot és 3 elkapott touchdownt szerzett. Az utolsó három három szezonban már meg sem tudta közelíteni ezt a szintet és a Raiders játékosaként 96 yardot szerzett a tavalyi szezonban.

"Miután sokat beszélgettem a családommal és az ügynökömmel úgy döntöttem, hogy a visszavonulok a National Football League-ből. Az elmúlt 9 év elképesztő volt. Örökké hálás leszek azoknak az embereknek akik segítettek az NFL pályafutásom során. A szurkolóknak, az NFL szurkolóknak világszerte, ti vagytok a legnagyobbat. A futball az elmúlt 24 évben központi helyet töltött be az életemben. Most azonban izgatott vagyok az életem következő szakasza miatt" - nyilatkozta Jones-Drew.

MJD-t a 2006-os Draft második körében választotta ki a Jaguars. Pályafutása alatt 8.167 futott yardot, 68 elkapott touchdownt, 2.944 elkapott yardot és 11 elkapott touchdownt szerzett. Háromszor választották be a Pro Bowl, kétszer az All-Pro első, egyszer pedig az All-Pro második keretébe.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com, fansided.com)