Hatharom / Blog / Bejegyzések
Beast Mode is back, Lynch hosszabbított a Seahawks-al
Véget ért a hosszas huzavonaés aSeattle Seahawkstegnap bejelentette, hogy aláírtaMarshawn Lynch szerződéshosszabbítását így a...

Véget ért a hosszas huzavona és a Seattle Seahawks tegnap bejelentette, hogy aláírta Marshawn Lynch szerződéshosszabbítását így a running back biztosan vissza fog térni a következő szezonban. A mostani megállapodással további két évet adtak hozzá Lynch szerződéséhez és így Beast Mode a 2017-es végéig érvényes szerződéssel rendelkezik.

A két szezonra 24 milliót adtak hozzá Lynch szerződéséhez és így a következő három szezonban 31 millió dollárt kereshet. Idén 12 millió dollárt, jövőre 9 millió dollárt és az utolsó évében 10 millió dollárt kereshet majd. Az új szerződéssel 12 millió dollár garantált keresetre jogosult ami a csapat szempontjából 5 mililó dollár plusz kiadást jelent a korábbi szerződéséhez képest.

 

A jelenleg 28 éves játékos így biztosan visszatér jövőre is pedig a hírek szerint az utóbbi időben még a visszavonuláson is elgondolkodott. A Seahawks-nak most sikerült magához láncolni az utóbbi négy szezon legeredményesebb running backjét és a szerződéshosszabbítást is úgy építették fel, hogy az évek előrehaladtával egyre könnyebben ki tudjanak belőle hátrálni.

Lynch-et a 2007-es Draft első körében választotta ki a Buffalo Bills de a negyedik szezonjában eltradelték két Draft pickért (4. és 5. körös). Első két szezonjában bizonyította, hogy miért választották ki az első körben de a harmadik szezonjában visszaesett a teljesítménye és 2010-ben az első előszezon mérkőzésen megsérült a bokája. Az első négy alapszakasz mérkőzésen pályára lépett a Bills mezében majd következett a trade.

Az első "háromnegyedes" szezonja még közepesre sikerült de a rá következő négy szezon mindegyikében bőven 1.000 yard felett teljesített. Majd öt szezon alatt a Seahawks játékosaként 5.930 futott yardot, 54 futott touchdownt, 1.229 elkapott yardot és 8 elkapott touchdownt szerzett. Pályafutása során 5 évben választották be a Pro Bowl, egy-egy szezonban pedig az All-Pro első és második keretébe.

(nfl.com, Fotó: fanpop.com, tommyhines.com)