Hatharom / Blog / Bejegyzések
A Bears eltradelte Brandon Marshall-t a Jets-el
A héten az NFL csapatok teljesen rápörögtek a tradere aminek köszönhetően mai napon csapatot váltott egy újabb elit...

A héten az NFL csapatok teljesen rápörögtek a tradere aminek köszönhetően mai napon csapatot váltott egy újabb elit játékos.

Bejelentették, hogy a Chicago Bears eltradelte wide receiverét Brandon Marshall-t a New York Jets csapatával. Ránézésre a Jets nagyon jól járt az üzlettel, hiszen csak egy ötödik körös Draft picket kell átadniuk az elkapóért cserébe.

 

A hírek szerint a Bears olyannyira el akarta távolítani Marshall-t, hogy ha nem sikerült volna trade partnert találniuk akkor egy egyszerűen kirúgták volna az elkapót. Bár az igaz, hogy a Bears szempontjából nincs különbség a cut és a trade között de így legalább gazdagodtak egy pickkel.

Marshall a tavalyi szezonban hároméves, 30 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött a Bears-el de visszaesett a formája és távoznia kellett.

Marshall az üzletel csatlakozott azon három játékos közé akit 1995 óta három alkalommal is eltradelt a csapata. A wide receiver Randy Moss, a running back Glyn Milburn és az irányító Sage Rosenfels járt hasonlóképpen.

A jelenleg 31 éves elkapó eddig pályafutása során a Bears előtt a Miami Dolphins és a Denver Broncos játékosa volt. A tavalyi szezont megelőzően zsinórban 7 szezonban is átlépte az 1.000 elkapott yardot.

Tavaly azonban ez nem sikerült a számára de igazság szerint ehhez nagyban hozzájárult, hogy sérülés miatt nem tudott pályára lépni az utolsó három alapszakasz mérkőzésen.

A Jets a Marshall - Eric Decker kezdő elkapópárossal fog nekivágni a következő szezonnak és a receiver szerződtetésével nagy valószínűség szerint felbontják majd Percy Harvin szerződését. Harvin szintén egy tradeel érkezett a tavalyi szezonban és a szerződése szerint a Jets egyetlen cent halott összeg nélkül megszabadulhat tőle.

Harvin még négyéves szerződéssel rendelkezik, 10.5, 9.9, 9.9, és 11.15 milió dollárt foglal el a fizetési sapkából míg Marshall a következő három évben 9.575, 9.975 és 10.375 millió dollárt. Három ilyen jól kereső elkapó (Decker-el együtt) nem maradhat így Marshall érkezésével Harvin biztosan távozni fog.

(nfl.com, Fotó: thebiglead.com)