Hatharom / Blog / Bejegyzések
Amiről mindenki beszél: A Dez Bryant elkapás
Érdekes Főcsoport elődöntő fordulón vagyunk túl hiszen mindegyik nap után különböző trükkös, kérdéses dolgokkal...

Érdekes Főcsoport elődöntő fordulón vagyunk túl hiszen mindegyik nap után különböző trükkös, kérdéses dolgokkal foglalkozott az NFL-t szerető közönség. A Patriots - Ravens mérkőzést követően Edelman touchdown passzától és a trükkös offense felállástól volt hangos az internet míg tegnap a Dallas Cowboys elkapójának, Dez Bryant-nek az elkapásával illetve a sikertelen elkapásával foglalkozott mindenki.

A play után a bírók sikeres elkapást ítéltek de a challenge után visszavonták az ítéletüket. A szabály teljesen egyszerű mint látszik nem is olyan egyszerű az alkalmazása. A szabály kimondja, hogy az elkapónak a mozdulatsor végéig birtokolnia kell a labdát ami miatt be kell látni, hogy nem volt érvényes Bryant elkapása.

 

És most csak a földet érkezés:

Megvolt az elkapás, lent volt Bryant mindkét lába és a könyöke is de a probléma ezután következett. A labda földet ért majd amikor a hátára fordult egy pillanatra a levegőben volt a labda. A föld és a pillanatnyi labdavesztés miatt helyesen vissza kellett vonni az ítéletet.

Az ítélet bejelentése után szinte felrobbant az internet NFL-el foglalkozó része és rengetegen elmondták a véleményüket. Köztük voltak az NFL jelenlegi és korábbi játékosai, edzői és még ismert színészek is de a legfrappánsabban talán a Detroit Lions kommentálta az esetet. Ha már Calvin Johnson szabálynak hívják akkor Ők frappánsan a saját esetükre mutattak vissza.

(nfl.com, Fotó: ibtimes.com)