Hatharom / Blog / Bejegyzések
Mike Shanahan lehet a Bills következő vezetőedzője
A Buffalo Bills potenciális vezetőedző jelöltjeinek listájára felkerült Mike Shanahan is. Az ESPN munkatársának,Adam Schefter-nek az...

A Buffalo Bills potenciális vezetőedző jelöltjeinek listájára felkerült Mike Shanahan is. Az ESPN munkatársának, Adam Schefter-nek az információi szerint a Bills vezetősége már fel is vette a kapcsolatot a 62 éves szakemberrel és a hírek szerint interjúztatni fogják a következő hét folyamán.

Shanahan legutóbb a Washington Redskins vezetőedzője volt de a 2014-es alapszakaszban nem volt csapata. Pár hete már elárulta, hogy szívesen visszatérne de csak olyan csapatot vállalna el amelyik győzelmi eséllyel rendelkezik.

 

Valószínűleg a Bills meg is felelne az elvárásainak hiszen a jó védelmüknek köszönhetően 9-7-es mérleggel zárták az alapszakaszt. Shanahan támadó oldalon dolgozott a pályafutása során így hozzá tudna tenni a csapat fejlesztéséhez.

A Bills-nél az egyik legfontosabb kérdés, hogy ki lesz a csapat kezdőirányítója a következő szezonban. A szakértők mindig szeretnek forgatókönyveket gyártani az ilyen esetekben és miután felmerült Shanahan neve rögtön irányítót is találtak a Bills számára. Ő pedig nem más mint Jay Cutler.

A Chicago Bears irányítója még hat évig érvényes szerződéssel rendelkezik de nagy valószínűség szerint nem fogja kitölteni a szerződését. A Bears már elküldte a general managerét és a vezetőedzőjét is és Cutler lehet a következő nagy távozó. 16,5 millió dollárt foglal el a következő évi fizetési sapkából de egy tradeel 12,5 millió dollár felszabadítható.

Nem is rossz ötlet Shanahan és Cutler összeboronálása hiszen korábban a Denver Broncos-nál három éven keresztül már együtt dolgoztak. A harmadik szezonban Cutler pályafutásának legjobb szezonját futotta, 4.526 passzolt yardot és 25 touchdownt szerzett a 2008-as alapszakaszban.

(nfl.com, Fotó: buffalorumblings.com, sports.espn.go.com)