Hatharom / Blog / Bejegyzések
Aldon Smith Oaklandben folytatja a pályafutását
Aldon Smith az Oakland Raiders játékosa lesz az idei szezonban. A defensive end/linebackerszerződtetését a tegnapi találkozójukat követően...

Aldon Smith az Oakland Raiders játékosa lesz az idei szezonban. A defensive end/linebacker szerződtetését a tegnapi találkozójukat követően jelentették be.

A jelenlegi információk szerint egyéves, 8 millió dolláros szerződést kötöttünk az új játékosunkkal. 1 millió dollár alapfizetésből, 5 millió dolláros 53 fős kerettagsági bónuszból és 2 millió dollár sackekhez kötött ösztönzőből épül fel a szerződése.

 

Az 5 millió dolláros bónuszról jelenleg nem lehet tudni, hogy keretbe kerülés pillanatában meg fogja kapni Smith vagy inkább Greg Hardy Dallas Cowboys-os szerződéséhez hasonlít. Személy szerint jobban örülnék egy mérkőzésszám arányos kifizetésnek.

Az NFL bennfentes Ian Rapoport információ szerint a linebacker pályára léphet a holnap esti Cincinnati Bengals elleni mérkőzésen. Vasárnap valószínűleg játszani fog de a korábbi balhéi miatt jelenleg megmondhatatlan, hogy mennyi mérkőzésen tudjuk majd bevetni az idei szezonban. Vádat emeltek ellene és a meghallgatások csak most következnek.

Smith szerződésével egy olyan játékost sikerült megszereznünk aki nem "lepattanóként" érkezett hanem a Raiders-t választotta. A Jacksonville Jaguars, a Tampa Bay Buccaneers és a St. Louis Rams helyett döntött a Fosztogatók mellett. Nem túl veretes lista de azért lenyomtuk Őket.

Smith nagyon jó játékos de komoly problémák vannak a viselkedésével. A tavalyi szezonban kilenc mérkőzést kellett kihagynia, 4 mérkőzést kábítószer fogyasztás és tiltott szerek használata, 5 mérkőzést pedig a korábbi balhéi miatt kellett kihagynia. A 49ers augusztus elején, a harmadik ittas vezetés miatti letartóztatása után küldte el.

2013-ban már letartóztatták ittas vezetés vádjával majd a balhéját követően önkéntesen bevonult egy elvonóba. De volt még engedély nélküli lőfegyver birtoklás és bombafenyegetés is. Ja és egy 2012-es házibulin le is szúrták a linebackert. Igen fordulatosan alakult az utolsó három éve.

A pályán viszont már tejesen más a helyzet. Az első két szezonjában kirobbanó formában játszott. 103 tacklet, 5 kierőszakolt fumblet és 33,5 sacket szerzett. Az utolsó két éve már nem volt olyan fényes persze az eltiltások miatt sokkal kevesebb mérkőzésen léphetett pályára. 49 tackle és 10,5 sack a mérlege.

A magas fizetés és a korábbi problémák ellenére én tulajdonképpen örülök Smith érkezésének. Khalil Mack-el együtt gyilkos párost alkothatnak csak rendet kell a játékos fejében ami nem lesz egyszerű feladat. Ha Smith megússza egy rövidebb eltiltással akkor nagyon sokat nyerhetünk vele.

(nfl.com, Fotó: hiphopsince1987.com, sanfrancisco.cbslocal.com, facebook.com/nfl)