Hatharom / Blog / Bejegyzések
A Buffalo Bills is vezetőedző nélkül maradt
ABuffalo Bills vezetőedzője Doug Marrone tegnap előtt bejelentette, hogy él a szerződésében levő kilépésiklauzúlával és távozik a...

A Buffalo Bills vezetőedzője Doug Marrone tegnap előtt bejelentette, hogy él a szerződésében levő kilépési klauzúlával és távozik a csapattól. Az edző szerződése tartalmazott egy pontot amely kimondja, hogy új vezetés esetén a szezont követő három napon belül szabadon elhagyhatja a Bills csapatát.

Mindent egybevetve elég meglepő Marrone döntése hiszen potenciális jövőbeli csapat nélkül hagyta ott a Bills vezetőedzői posztját. Jelenleg egyedül a Jets-t emlegetik vele kapcsolatban. Egyes hírek szerint nem volt jó viszonyban a front office-al és a lelépésével 4 millió dollárt kap a csapattól így talán érthető a döntése.

 

A hírek szerint a vezetésben több embert le fognak váltani a közeljövőben, a kezdőirányítója pár napja bejelentette a visszavonulását és a Sammy Watkins trade miatt a csapatnak nincs elsőkörös pickje. Marrone mindent egybevetve talán nem akart kockáztatni és lelépett a biztos pénzzel.

Némileg meglepő volt amikor 2013 januárjában kinevezték de igazság szerint nem lehet panasz a munkájára. Az első szezonjában 6-10-es mérlegel csoportja utolsó helyén zárt de az idei szezonra nagyon feljavult a csapat. Két mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt még versenyben voltak a rájátszásért is és 9-7-es mérleggel a csoportjuk második helyén zártak.

A csapat feljavulása egyértelműen a defenisve koordinátor Jim Schwartz érkezésével függ össze. A Bills védelme a futás elleni védekezést leszámítva ligaelit szinten teljesített az idei szezonban. Valószínűleg a jó védelemmel és a pozitív mérleggel (zsinórban 9 szezonon keresztül negatív volt a mérlegük) a háta mögött próbál egy másik vezetőedző posztot találni de korántsem biztos, hogy az NFL-ben tudja majd folytatni.

(nfl.com, Fotó: zimbio.com, kickoffcoverage.com)