Hatharom / Blog / Bejegyzések
Amire hónapok óta várunk - Hajnalban KICKOFF
Hét hónap után végre újra NFL tétmérkőzést rendeznek a tengerentúlon. A Kickoff mérkőzésen már-már...

Hét hónap után végre újra NFL tétmérkőzést rendeznek a tengerentúlon. A Kickoff mérkőzésen már-már hagyományosnak mondható módon a Super Bowl címvédője nyitja meg az aktuális szezont így fél háromtól a New England Patriots hazai pályán fogadja a Pittsburgh Steelers csapatát. Elég kemény párosítást találtak a szezonnyitóra hiszen a Steelers is playoff csapat volt a tavalyi szezonban és biztosra vehetjük, hogy a két csapatnál idén is minimális elvárásnak számít playoff részvétel.

Nem mindig rendeztek kiemelt szezonnyitó mérkőzést az NFL-ben, az elsőre a 2001-es terrortámadás utáni évben került sor. 2002-ben a New York Giants, 2003-ban pedig a Washington Redskins nyitotta meg a szezont. Az első két alkalommal nem a címvédők kezdtek hanem két olyan város csapat lépett pályára amelyet a legjobban érintett a terrortámadás. Azóta 11 címvédő szerepelt a Kickoff mérkőzéseken és a bajnok 9 alkalommal rajtolt győzelemmel.

 

A Patriots-nál elég hamar elfelejthették a Super Bowl győzelmüket és az offseasonjuk legnagyobb része a Deflategate ügyről szólt. Megbüntették a csapatot, pár alkalmazottjukat és Tom Brady-t is de az irányítót végül felmentették, így pályára léphet hajnalban. Így felejtsük el az egész ügyet és koncentráljunk a szezonnyitóra.

Tom Brady Big Ben ellen ami azért jobban hangzik mint Jimmy Garoppolo - Ben Roethlisberger párharc. Bár azért érdekes lett volna megnézni, hogy tétmérkőzésen mire képes a tavalyi második körös irányító de azért mégiscsak így az igazi. Mindenki úgy akarja legyőzni a címvédőt, hogy a legjobb játékosok ellen játszanak.

Ez azonban mégsem fog megvalósulni mert Brady felmentése ellenére jónéhány eltiltottja van a két csapatnak. Ez főleg a running back sorokat érinti mert a Patriots kezdő futója LeGarrette Blount egy meccses, a Steelers kezdő running backje Le’Veon Bell két mérkőzéses, elkapójuk Martavis Bryant pedig négy mérkőzés eltiltást kapott.

Az eltiltottak mellett ott vannak még a távozók és a sérültek. A Patriots-tól visszavonult Dan Connolly de a Steelers védelmét még nagyobb veszteség érte ugyanis visszavonult két emblematikusnak számító védjük, Ike Taylor és Troy Polamalu is.

De ez egy új szezon kezdete. A távozókat el kell felejteni, a visszavonuló játékosokra pedig emlékezni kell. A távozók helyére újak jöttek, alakítottak a playbookon és mint minden évben most is átalakultak a csapatok. Van aki jó és van aki rossz irányba mozdult el. A hétvégén tétmérkőzésen is megmutathatják a csapatok, hogy mit alakítottak az idei offseasonban.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)