Hatharom / Blog / Bejegyzések
A Patriots 20 millió dollárért hosszabbított a támadófalemberével
A New England Patriots ma bejelentette, hogy hosszabbítottoffensive tacklejével Nate Solder-el. A falember kétéves, 20.1 millió dolláros...

A New England Patriots ma bejelentette, hogy hosszabbított offensive tacklejével Nate Solder-el. A falember kétéves, 20.1 millió dolláros hosszabbítást írt alá a címvédővel.

Solder-t a 2011-es Draft első körében választotta ki a Patriots és négyéves, 8.21 millió dolláros szerződést kapott ami tartalmazta az új kollektív szerződés által meghatározott ötödik éves opciót is.

 

A csapat tavaly élt Solder opciós ötödik évével így a tackle 7.4 millió dollárt fog keresni az idei szezonban. A mostani hosszabbítással együtt három évig rendelkezik érvényes profi szerződéssel, ezen időszak alatt 27,5 millió dollárt fog keresni amivel a liga 9. legjobban fizetett bal tacklejévé vált.

A mostani szerződéshosszabbításának érdekessége, hogy az új megállapodás tartalmaz egy olyan kitételt, hogy a szerződés lejártát követően a csapat nem rakhat rá franchise vagy transition taget.

Solder eddigi négyéves pályafutása során 63 mérkőzésen lépett pályára (60 alkalommal a kezdőcsapat tagja volt) és a tavalyi Indianapolis Colts elleni mérkőzésen megszerezte pályafutása első touchdownját is.

A tavalyi szezon után sajnos hererákkal diagnosztizálták de nem voltak áttétek és az eltávolítás óta teljesen egészséges. Nem kell tehát aggódnia Tom Brady-nek mert három évig biztosan számíthat a stabil bal oldali védőjére.

(nfl.com, Fotó: dailydolphin.blog.palmbeachpost.com, sports.yahoo.com)