Hatharom / Blog / Bejegyzések
Távozott a Jets vezetőedzője és general managere is
Tegnap bejelentették amire számítani lehetett azaz a New York Jets kirúgta a vezetőedző Rex Ryan-t és a general manager John Idzik-et. A csapat a két...

Tegnap bejelentették amire számítani lehetett azaz a New York Jets kirúgta a vezetőedző Rex Ryan-t és a general manager John Idzik-et. A csapat a két vezetőt hétfőn reggel értesítette a döntésről.

Ryan-t 2009-ben nevezték ki a Jets vezetőedzőjének és az első két szezonjában AFC Főcsoportdöntőbe vezette a csapatát. A vezetőedző egycsapásra nagyon népszerű lett New Yorkban és szerződést is hosszabbítottak vele de a következő négy évben már tudott bejutni a rájátszásba. Ryan 46-50-es mérleggel zárt a Jets-nél.

 

"Ez egy győzelem központú üzletág és mi nem nyerünk, így azt gondolom, hogy ezt meg kellett lépnem. Szükséges lépés volt és a csapat érdekét szolgálja a döntés."

"Ahogyan haladtunk előre a szezon során nyilvánvalóvá vált, hogy a csapat nem javul. Ahogyan Parcells mondja az vagy amit a mérleged mutat. Nyilvánvaló volt, hogy változtatni kell - legalábbis nekem nyilvánvaló volt." - nyilatkozta a Jets tulajdonosa Woody Johnson.

Ryan-t védelmi guruként tartották számon és az utóbbi években a legnagyobb problémát a csapat folyamatosan romló támadójátéka jelentette a számára. Több támadókoordinátorral is együtt dolgozott az utóbbi hat év folyamán de egyikük sem tudta megoldani az irányítóproblémájukat.

A jó kezdés után Mark Sanchez játéka visszaesett és több irányító kipróbálása után az idei szezont Geno Smith-el fejezte be a csapat. A két játékos között Tim Tebow, David Garrard, Greg McElroy és Michael Vick is irányította a Jets csapatát.

Nem csak az irányítók hanem több korábban szép eredményeket elért játékos is szenvedett a Jets támadóegységében. A wide receiver Plaxico Burress, Santonio Holmes és a running back LaDainian Tomlinson, Chris Johnson sem tudott maradandót alkotni.

A general manager Idzik két éve érkezett a csapathoz és tevékenysége bőven hagyott kívánnivalót maga után. A Draft pickjeinek többsége nem vált be, több korábbi kulcsjátékosukat elengedte és a helyükre szerződtetett játékosok meg sem közelítették azt a szintet amit elvártak volna tőlük.

A stratégiájának a legnagyobb hibája az volt, hogy míg az összes szakértő egyértelműen kimondta, hogy a Ryan által alkalmazott védekezési séma a jó cornerbackeken alapszik addig Idzik nem tudta minőségi játékossal feltölteni a secondary-t.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com, bostonglobe.com)