Hatharom / Blog / Bejegyzések
Jim Harbaugh a Michigan Egyetem vezetőedzője lesz
Véget ért aJim Harbaugh-éra. Hónapok óta tudható volt, hogy bárhogyan is alakul az idei szezon, a szezon után elválnak a San Francisco...

Véget ért a Jim Harbaugh-éra. Hónapok óta tudható volt, hogy bárhogyan is alakul az idei szezon, a szezon után elválnak a San Francisco 49ers és a vezetőedző Jim Harbaugh útjai. A csapat végül nem jutott be a rájátszásba és hajnalban hivatalosan is bejelentették az edző távozását.

Arról is tudni lehetett, hogy a Michigan Egyetem egy igen komoly ajánlattal már fel is kereste a vezetőedzőt és az iskola előljárói a hétvégén San Franciscoba utaztak, hogy még a riválisok megkeresése előtt lecsaphasson Harbaugh-ra. Pár órája hivatalossá vált a hír, hogy Harbaugh annak a csapatnak lesz a vezetőedzője amelyiket iskolásként még irányítóként erősítette.

 

Az első információk szerint a Michigan olyan szerződést kínált fel Harbaugh-nak amely évi 8 millió dollár jelentett volna a számára amivel többet keresett volna mint a legjobban kereső iskolai edző Nick Saban akinek a szerződése évi 7.2 millió dollárt tartalmaz.

Az NFL Media munkatársának, Ian Rapoport-nak az értesülése szerint Harbaugh szerződése évi 9 millió dollárt tartalmaz így ha igaz a hír akkor Ő lesz a legjobban kereső futball vezetőedző. (az NFL edzőket is ideértve).

Harbaugh-t 2011-ben nevezték ki a 49ers vezetőedzőjének és négy szezonja alatt 49-22-1-es mérleget ért el a csapattal. Kinevezése előtt sorozatban 8 évig nem volt playoff résztvevő a 49ers és Harbaugh irányítása mellet az első három évben rájátszásba jutott a csapat. Nem csak bejutottak de kétszer az NFC Főcsoportdöntő, míg a második évében a Super Bowl volt a végállomás.

A jelenlegi hírek szerint a 49ers defensive line edzője Jim Tomsula, a Broncos offensive koordinátora Adam Gase, a Patriots offensive koordinátora Josh McDaniels, a Browns offensive koordinátora Kyle Shanahan és a UCLA edzője Jim Mora pályáznak legnagyobb eséllyel a 49ers üresen maradt vezetőedzői posztjára.

(nfl.com, Fotó: mediagallery.usatoday.com, twitter.com)