Hatharom / Blog / Bejegyzések
Mennyire is fontos az 1/1-es választás?
Holnap 16 alapszakasz mérkőzést rendeznek az NFL-ben és rengeteg, a közeljövő szempontjából nagyon fontos találkozó kerül...

Holnap 16 alapszakasz mérkőzést rendeznek az NFL-ben és rengeteg, a közeljövő szempontjából nagyon fontos találkozó kerül megrendezésre de a jövő szempontjából a legnagyobb jelentőséggel a Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints találkozó bír. Sok játékos jövőjét fogja befolyásolni ez a találkozó.

 

A Buccaneers hatalmas harcot vív a Tennessee Titans csapatával a jövő évi 1/1-es választás jogának megszerzéséért. A Saints idén már nem juthat be a playoffba így egyik csapatnak sem áll érdekében, hogy megnyerje a találkozót így biztosan nem lesz valami túl jó mérkőzés. A játékosok viszont a jövőbeli szerződésükért játszanak így valami még ki is alakulhat.

A Titans párharcban a Buccaneers vezet hiszen egy vereség esetén bebiztosítja az első választás jogát de ha "nem figyelnek oda" és megnyerik a találkozót akkor a Titans behúzhatja az első picket. Mindkét csapatnak égető szüksége van irányítóra de egyáltalán nem mindegy, hogy ki húzhat elsőnek.

Jelen pillanatban Marcus Mariota számít az 1/1-esnek míg Jameis Winston-t mögé rangsorolják a listákon. Ez a jelenlegi erősorrend de ez még bőven megváltozhat a jövő évi Draftig. Az első választás nem csak a két fiatal jövője hanem a jelenlegi játékosok szempontjából is döntő fontossággal bír.

A Titans meg akarja szerezni a Chicago Bears-től Jay Cutler-t de ha az ölükbe hullana az első pick akkor nem kellene nekik a trade. A Titans-nek kell Cutler de biztosan nem hagynák ki Mariota-t és nem tudni mit gondolnak Winston-ról.

Ha a Buccaneers-é marad az első pick akkor biztosan kihúzzák Mariota-t, a Titans addig elvileg már eltradeli Cutler-t így a második helyen nem lesz szükségük irányítóra. Jelen pillanatban három győzelemmel áll a Jacksonville Jaguars, a New York Jets és az Oakland Raiders is.

Ha nem nyernek holnap Ők hárman következnek majd. A Raiders-nek nem kell, a Jaguars pedig tavaly irányítót húzott a harmadik helyen. Így a Jets lehet Winston csapata. A Jets-nél nagy valószínűség szerint új vezetőség lesz a következő szezontól így végképp megjósolhatatlan, hogy mit is akarnak majd csinálni a következő évi Draft-on vagy az addigi szabadügynökpiacon.

A Buccaneers - Saints mérkőzés közvetlen kihatással lesz három játékos jövőjére, míg közvetlenül még több játékos jövőjét befolyásolni fogja.

Fotó: espn.go.com,