Hatharom / Blog / Bejegyzések
Peyton Manning korábbi csapata otthonában válhat a liga történetének legeredményesebb játékosává
Az Indianapolis-i közönség már eddig is rengeteg emlékezetes pillanatot láthatottPeyton Manning-től és a sors úgy hozta, hogy az...

Az Indianapolis-i közönség már eddig is rengeteg emlékezetes pillanatot láthatott Peyton Manning-től és a sors úgy hozta, hogy az irányító korábbi otthonában válhat a liga történetének legeredményesebb játékosává.

Manning-et 284 passzolt yard választja el az újabb NFL rekordtól. A lista élén jelenleg Brett Favre áll 71,838 passzolt yarddal és jelen pillanatban Peyton 71,555 passzolt yarddal követi Őt a lista második helyén.

 

Ez a 284 yard Manning pályafutása korábbi szakaszában nem jelentett sokat de az idei szezonban azért nagyon meg kell küzdenie minden egyes passzolt yardért. Az idén lejátszott hét mérkőzéséből csak három találkozón lépte át a rekordhoz szükséges yardszámot.

Manning 54,828 yardot szerzett a Colts és 16,727 yardot a Broncos játékosaként. Favre 61,655 yardot Packerként, 6,711 yardot Vikingként és 3,472 yardot a Jets játékosaként.

Az örökranglista harmadik helyét Dan Marino foglalja el 61,361 yarddal és a negyedik helyen 58,409 yarddal Drew Brees áll. Brees jelenleg 36 éves és ha Manning visszavonulása után még három-négy szezont hozzátesz a pályafutásához akkor megdöntheti a rekordot.

Manning egyébként a múlt heti győzelmével már 186 alapszakasz győzelemnél tart amivel ugyancsak Brett Favre rekordját érte be. A Packers legyőzésével egyenlített és a Colts mai legyőzésével a liga legtöbb alapszakasz győzelemmel rendelkező irányítója lehet.

(profootballtalk.nbcsports.com, Fotó: ctvnews.ca)