Hatharom / Blog / Bejegyzések
Gary Kubiak a Broncos vezetőedzője
Ma hivatalossá vált, hogy a Baltimore Ravens offensive koordinátora Gary Kubiak lesz a Denver Broncos vezetőedzője. A hírek szerint az edző négyéves...

Ma hivatalossá vált, hogy a Baltimore Ravens offensive koordinátora Gary Kubiak lesz a Denver Broncos vezetőedzője. A hírek szerint az edző négyéves szerződést kötött a csapattal. Kubiak-ot ma este 8 órakor egy hivatalos sajtótájékoztató keretében bemutatják a franchise történetének 15. vezetőedzőjeként.

Kubiak tulajdonképpen hazatért hiszen játékosként és edzőként korábban 20 éven keresztül a csapat alkalmazásában állt. Az 1983-as Draft nyolcadik körében kiválasztotta a Broncos. Ez ugyanabban az évben történt amikor John Elway 1/1-es választott volt és egy trade-el a Broncos csapatánál kezdte meg a profi pályafutását.

 

Kubiak egész profi pályafutását Elway tartalékjaként töltötte. 1991 után visszavonult majd 1995-ben edzőként visszatért Denverbe. 1995-től 2002-ig az offensive koordinátor és az irányítók edzője is Kubiak volt majd 2005-ig már csak az offensive koordinátori feladatokat látta el. Először a Hall of Fame irányító tartalékja, később pedig az edzője volt (két Super Bowl-t nyertek közösen).

A Broncos jelenlegi alelnöke és general managere John Elway egy pillanatig sem titkolta, hogy Kubiak az elsőszámú jelöltje. Január első heteiben több csapat is megkereste Kubiak-ot így magyarázható, hogy nem csak a közös múlt miatt akarta alkalmazni az edzőt.

Kubiak egységei mindig is a dinamikus futójátékkal és a zone-blocking sémával voltak sikeresek. Ezt alkalmazta Denverben, Houstonban és Baltimoreban is továbbá Elway is ebben a rendszerben nyert két Super Bowl-t. C.J. Anderson, Ronnie Hillman és Montee Ball személyében remek futók állnak a rendelkezésére de a legfontosabb kérdés, hogy mi lesz Peyton Manning-el, hiszen számára teljesen idegen Kubiak filozófiája.

A vezetőedző kinevezése után a következő lépés a koordinátorok megtalálása de érdekes módon az nfl.com igen határozottan megnevez két edzőt a Broncos-al kapcsolatban. Véleményük szerint a Ravens irányítóedzője Rick Dennison lesz az offensive koordinátor míg a Bengals defensive back edzője Vance Joseph lesz a csapat defensive koordinátora. Majd kiderül.

(nfl.com, Fotó: facebook.com/nfl.com)