A labdarúgás az én szemszögemből...

A jövő játékmesterei ?

Rengeteg fiatal tehetséget tartanak számon napjainkban, de kikből válhat igazi vezér? Ki lehet az aki úgy tudja - vagy ha nem is úgy, de hasonlóan- vezetni csapatát, ahogy Zidane vezette a franciákat a 2006-os világbajnokságon ? Ki tudja majd úgy megszabni csapata játékát, ahogy napjainkban Iniesta teszi azt a Barcában? Kik alkotják a következő generációt a középső középpályások körében?


Bővebben...

Kihez kerülsz, Aranylabda ?

Így november tájékán már mindenki visszarázódott a labdarúgás világában, az európai topligák már javában zajlanak, hátunk mögött van pár világbajnoki selejtező, és a nyári Európa-bajnokság is.  Egy ilyen mozgalmas év után, jó pár ember fejében felmerül a kérdés, hogy ki nyeri FIFA Aranylabdát.
Igaz csak november 30-án jelenti be a FIFA az idei jelölteket, mégis kicsit előretekintenék, és pár esélyesről írnék néhány gondolatot.


Bővebben...

A nyári átigazolási szezon madridista szemszögből

Megint eltelt egy nyár és egy átigazolási időszak. Szeretett csapatom ezen a nyáron nem igazán költött nagy összegeket, ami felemás dolog szurkolói szemszögből. Egyrészt a királyi gárda ellendrukkereinek végre nem a pénz a titkos fegyverük egy vitában, illetve a pénzügyi mérleg 4 év után ismét pozitívan zárult, másrészt azonban így a csapat keretében maradt 1-2 betöltetlen lyuk. Na de vágjunk is bele.


Bővebben...

Nyári átigazolási szezon- TOP20

Nemrégiben véget ért a nyári átigazolási időszak, így az alábbi posztban leírom, szerintem melyik volt a legjobb 20 átigazolás. Különösebben szigorú szempontok nincsenek, az értékelésem szubjektív, figyelembe vettem a személyes véleményemet a játékosokról, az ár/érték arányt, az adott játékos stílusát, szükségességét, és több esetben is az új klubjában nyújtott eddigi produkcióját. Akkor lássuk hát.

 


Bővebben...

Real Madrid vs Barcelona - keretek összehasonlítása

A következőkben egy szubjektív értékelés következik a Real Madridnak és az FC Barcelonának a 2012/13-as szezonra kialakult keretéről. A játékosokat posztonként hasonlítjuk össze 5 csoportba osztva. Két fő szempont van a posztoknál, valamint keretek végső összehasonlításánál is szintén kettő , majd ezeket összegezve a végén összesített pontszám képződik. Barcelona szurkoló billentyűzetéből született meg a bejegyzés, ezt fontos szem előtt tartani.


Bővebben...

Érkezők és távozók a Barcánál

Újabb vendégposzt következik, majd ezután még egy. Csak, hogy ne legyen senkinek se furcsa, hogy miért a Barcáról van szó, annak megemlíteném, hogy shutterisland nevű szerkesztőnk szíve eléggé a gránátvörös-kékek felé húz. Most éppen a Barcelona nyári játékoskeringőjét vizsgáljuk, ami ha nem is volt olyan mértékű, mint a Chelsea-é vagy a PSG-é, de mégsem hagyhatjuk szó nélkül a dolgot.


Bővebben...

Dream Team

Mindenki tud mondani kapásból jó pár játékost, akiket szívesen hozna a kedvenc csapatába. Akár fanatizmusból, akár kiemelkedő teljesítmény miatt. Igazából a legjobb, ha ez a kettő találkozik. A következő bejegyzésben próbálom összeszedni azt a 25 játékost, akik véleményem szerint, a maguk posztján a legjobbak a világon.


Bővebben...

Halálcsoport


Ahogy ígértem, csoportkör elemzés madridi szempontból, avagy lássuk a halálcsoportot, amely idén a D jelű kvartett. Real Madrid, Manchester City, Ajax és a Borussia Dortmund. Ez a négy kiváló csapat mérkőzik meg egymással a Bajnokok Ligájában, hogy eldöntsék, kit melyik pozíció illet a csoportban.  Nagyon meredek csoport bármely szemszögből is nézzük, még a legnagyobb favorit, a Real Madrid sem lehet biztos a dolgában.


Bővebben...

A BL katalán szemmel

Kivételes dolog a blog életében, hogy vendégposzttal jelentkezhetek, viszont szükségem volt egy Barcelonás szemszögre, mivel talán az egyetlen olyan csapat, amelyről nem tudnék teljesen elfogulatlanul írni. Shutterisland kollega szerencsére kisegített, így barcás szemüveggel is láthatjuk a csoportot. Később jelentkezem a Real Madrid csoportjának elemzésével, amely az idei BL halálcsoportjának tekinthető. Viszont most a katalán rivális van terítéken, lássuk hát.


Bővebben...

Kétarcú klasszikus


FC Barcelona – Real Madrid 3-2.  A párharc első összecsapása katalán győzelemmel zárult, de a madridiak előtt sem zárult be minden kapu, ez az eredmény bőven nyílttá tette a fővárosi visszavágót. 5 gól, felemás félidők, kimagasló illetve szürke teljesítmények, avagy lássuk milyen is volt ez a mérkőzés.


Bővebben...