Hatharom / Blog / Bejegyzések
NFC South, Ki fordul előnnyel a szezon második felére?
Ez a kérdése a mai csütörtök esti rangadónak, ahol New Orleans Saints a Carolina Panthers csapatához látogat. Időpont: 2014.10.28. 01:15 Több...

Ez a kérdése a mai csütörtök esti rangadónak, ahol New Orleans Saints a Carolina Panthers csapatához látogat.

Időpont: 2014.10.28. 01:15

Több okból is kiváló összecsapásnak ígérkezik ez a csoportrangadó. A múlt heti teljesítményeket nézve a Saints hazai pályán a 2. félidőben minden szinten oktatta a Green Bay-t. A Panthers védelme pedig megemberelte magát és a hullámvölgyben lévő címvédő ellen nagyon sokáig kiválóan meccsben tartották a csapatot, az impotens támadóegység viszont nem tudott élni a lehetőségekkel, így 1 TD-t szerezve a SEA győzött.

Ami a mai meccset illeti, aki itt nyer az fogja vezetni a csoportot, és saját kezében lesz a sorsa a playoff-harcban, ugyanis amilyen gyenge idén ez az NFC South, szinte 100%, hogy csak a csoportgyőztes jut az utószezonba. A CAR egy gőzelemmel elléphet, és 2-0 javíthatja a divízión belüli mérlegét illetve 4-2-re a konferencián belülit, ezzel együtt pedig a Saints mérleg 1-2-re módosulna a csoportban és 3-4-re a főcsoportban. Jól látható tehát, hogy komoly előnyre tehet szert a Panthers, de a NO is nagyon motivált lesz, mert a vereséggel bajba sodorhatják magukat.

 

A Saints egy igazi dome-csapat, amely a hazai közönsége előtt, a kiváló körülmények között bármelyik csapatra, bármikor veszélyes, idegenben azonban a tavalyi alapszakasz végét is számítva, mostmár 7 meccses vereségszériában vannak, amely alatt mindössze 1-szer coverelték a hendikep-et. Ennek ellenére Brees statisztikái idén alig valamivel rosszabbak idegenben, mint hazai pályán, amit talán magyarázhat az, hogy az ATL és a DET ellen dome-ban játszottak, a DAL és a CLE ellen pedig szintén kiváló körülmények voltak. A Carolina elleni párharcokat tekintve viszont figyelemre méltó az a trend, amely szerint az utolsó 7 Charlotte-ban lejátszott meccsen 1-6 az ATS mutatójuk.
Támadásban eddig kiválóan muzsikál a csapat, hiszen yard-okat tekinte 2., pontokat tekintve pedig 5. helyen állnak a ligában (28,4 pont/meccs).
A védelem azonban a liga egyik legrosszabb egysége, szinte minden mérvadó mutatóban a listák végén kullognak, és New Orleans-tól távol 31,3 pontot engednek átlagban.

Nem teljesít sokkal jobban a CAR védelme sem, a múlt héten nagyon felszívták magukat a bajnok ellen, de a szezonban már 4 alkalommal kaptak 37 pontot, hatékonyságban 29. helyen állnak, nem igazán van pass rush, ami segítse a gyenge sacondary-t és a futás ellen sem jók, ugyanis 5.22 yardot engednek cipelésenként az ellenfél futóinak.
Támadásban a normális célpontok hiánya okozza a legtöbb gondot Newton-nak, valamint a gyenge támadófal. A célpontok közül egyedül az újonc Kelvin Benjamin megbízható, olyannyira, hogy őt múlt héten Richard Sherman sem tudta érdemben levédekezni, ebből következően ma is jó meccse lehet. Nagy segítség lesz Newton és az egész offense számára, hogy ma már bevethető lesz DeAngelo Williams-RB, aki Jonathan Stewart-al párban jól megoldhatja a futójátékokat.

Mielőtt még nagyon megtetszene valakinek az Over ajánlat, a két rossz defense-ből kiindulva, fontos megemlíteni, hogy az utolsó 11 Charlotte-ban lejátszott meccsen 2-9 az over/under arány.

A fogadókat elkápráztatta a NO vasárnapi főműsoridős teljesítménye, aminek köszönhetően nagyon keményen ráálltak a Saints hendikepes győzelmére (a tippek 66-70%-ban ide érkeznek), így -1,5-ről egészen az első mérföldkőnek számító -3-ig tolták el a line-t. Van egy olyan érzésem, hogy ez a trend nem fog megállni és a meccs kezdéséig még tovább fog emelkedni. Mindenesetre jelen pillanatban egyik oldalban sem látok értéket és nem teljesen értek egyet a tömeggel.

Egy kicsit hosszú post lett, de remélem segít egy kicsit azoknak, akik végül tippelnek a meccsre. :)

Sok sikert Mindenkinek!