Minden ami Forma-1.

Ki hogyan látja? Az 1989-es és 1990-es szezont és a világbajnoki cím sorsát eldöntő párharcot Prost és Senna között...

Kezdésnek nézzük meg, hogy mi is történt 1989-ben azon bizonyos Suzukai versenyen, ahol a világbajnokság két esélyese a két csapattárs csapott össze.

 

 

13 évvel az eset után, úgy gondolom nyugodtan beszélgethetünk erről, ki hogyan látja ezt az esetet. Véleményem szerint, főleg a mostani versenyekhez, balesetekhez, és azok megítéléséhez szokva, Prost nem hagyott helyet pedig látta, hogy versenyzőtársa mellette van. Korábbi köreiben egyetlen egyszer sem fordult azon az íven, mint amit akkor választott, amikor Senna meg akarta előzni. Az ütközéssel, ha mindketten kiestek volna, ő kapta volna a világbajnoki címet. A dolog érdekessége, hogy ez így is történt... Mindannak ellenére hogy Senna folytatni tudta a versenyt, első terelőszárny csere után, vissza tudta venni a vezető helyet, és ezzel megszerezte a világbajnoki címet, ám nem sokáig örülhetett. Az FIA kizárta, mivel elhagyta (levágta) a pályát, az akkori szabályok szerint, ha valaki elhagyta a pályát, oda vissza kellett térnie, és onnan folytatni tovább a versenyt. Előtte is számos eset volt, főleg Monzában, ahol ehhez hasonlóan számos pilóta vágta át a sikánt, mégsem zárták ki őket, sőt meg sem büntették. További érdekesség, hogy ekkor az FIA elnöke Jean-Marie Balestre volt, aki nem mellesleg francia, és a "Professzor" egyik jó barátja, támogatója volt. További érdekesség, hogy Sennát mivel kizárták, a világbajnokságot elvesztette, a versenyzői license-ét 6 hónapra visszavették és 100.000 dolláros bírságot is kiróttak rá (1989-ben!!!). A 6 hónapos büntetést felfüggesztették, ám Balestre addig nem adta meg a license-et Sennának, amíg az vissza nem vonta azon állítását, hogy a francia FIA elnök direkt segített a francia pilótának a világbajnoki cím megszerzésében. Egy szó mint száz ebben az ütközésben számomra egyértelmű, hogy nem csak Senna volt a hibás, Prost nem akarta elengedni, és az ütközés mellett döntött

 

Most nézzük meg, mi történt egy évvel később 1990-ben szintén Suzukában, a két esélyes most is Prost illetve Senna volt, ám előbbi már a Ferrari színeiben, míg utóbbi, ahogy az előző évben is a McLaren alakulatát erősítette.

 

 

Senna megszerezte a pole poziciót, ám az rejtélyes körülmények között a versenyre a pálya poros oldalára került. Senna jelezte a sportfelügyelőségnek, hogy onnan rajtolva a tapadása csak fele lesz annak, mint amit a másik oldalon, az ideális íven kaphatna. Kérte, hogy rakják vissza az első rajtkockát oda ahol volt is. A sportfelügyelők azt mondták neki, hogy megvizsgálják az esetet. Mindennek ellenére minden maradt úgy ahogy volt, Ayrton a poros oldalról volt kénytelen indulni, míg Prost megkapta az ideális, tiszta oldalt. Jobban is rajtolt, ám Senna hamar utolérte, és egy olyan kis résen próbált előzni, amin lehetetlen volt, így összeütköztek, és mindketten kiestek. Ebben az esetben azonban a brazil vezette a pontversenyt, és mivel egyikük sem szerzett pontot, így meg is nyerte második világbajnokságát. Szerintem egyértelmű, hogy Senna volt a hibás, 100%-ban, viszont ebben az évben mégis ő emelhette magasba a VB címért járó ereklyét. További érdekesség, hogy pár évvel később Balestre FIA elnök menesztése után bevallotta szándékosan ütközött legfőbb riválisával, törleszteni akart neki.

 

Kíváncsi lennék rá, mások mit gondolnak erről a két versenyről, várom az esetleges észrevételeket hozzászólásokat.

Címkék: