Magyar betyár

ELindul BuLi!

A sorsolás helyszíne az UEFA főhadiszállása volt Nyonban. Ismét államtitok ként kezelték a sorsolást, bár először kihelyeztek az UEFA.com-ra egy streamet de aztán azt is levették, hogy senki ne tudjon semmit. A Debrecen az albán bajnokot, a Skënderbeu Korçët kapta. A Honvéd ugyan csak albán csapatot kapott, az ottani 4. helyezett Flamurtari Vlöret. Az MTK a szintén kupagyőztes szlovák Senicat tudhatja ellenfele ként. 



Beígértük, hogy ellátogatunk valamelyik Európa Liga selejtezőre, valamint lehetőség szerint egy Bajnokok Ligája selejtezőre is. Leírtam, hogyha véletlenül üti egymást a két, vagy három meccs akkor csak az egyik csapat selejtezőjére tudunk első körben kilátogatni. Szerencsére ez nem történt meg, így külön tudjuk élvezni az MTK, a Debrecen és a Honvéd össze csapásait. A Debrecen és az MTK idegenben még a Honvéd otthon kezd. Ebből már remélem kiderült: következő helyszíni beszámolónkat a Bozsik stadionból írjuk! 

A szerencse, most mellénk állt, mert mind a három csapat verhető. Sőt nem csak verhető, hanem kötelező!

(A Videotonról egy külön posztban jelentkezünk és eldől, hogy végül mi a teljes stadion látogatási sorrend)

Kezdésnek...

 



Mint ahogyan a másik blogon is beígértük, a hírek szubjektív tálalása mellett, stadion látogatásokra is sor kerül. Első körben a két pesti csapat (MTK, Honvéd) egy-egy Európa Liga selejtezőire szeretnénk kitolni a képünk. Ez azt jelenti, hogy ilyen és ehhez hasonló írásokkal jelentkezünk majd a helyszínről. Most már egyre több saját (!) fotóval is tudunk szolgálni, mert fotós kollégánk is akadt a blog indulása óta eltelt szűk egy hónap alatt. A Debrecen BL selejtezőire is szívesen váltanánk jegyet, de a nyíregyházi helyszín több szempontból is kizárja, hogy ott csücsüljünk a meccsen. Először is (mivel miskolciak vagyunk -ezt most leszögezem- viszont elfogultak nem, így nem magasztaljuk az égbe a Diósgyőrt..) nem igazán szeretünk oda járni, talán érthető miért... Akinek nem, az keresgéljen kicsit a két klub barátságáról szóló történetek közt. Másrészt nem lesz igazi hangulata a meccsnek, hiszen nem otthon játszik a Loki, a jól megszokott mobil lelátókon, ahol megtanulták és megszerették a szurkolást. Így nem zárjuk ki teljesen, de kicsi az esély a Debrecen nyíregyházi meglátogatására.


Feljebb már említettem, a hírek szubjektív tálalása. Ez annyit jelent, hogy nem újságírói szemmel próbáljuk megközelíteni a híreket hanem mezei blogger ként (fontos! minden tizedik hír magyar futballal kapcsolatot, ott minden tizedik szól normális dologról és ezek közül is csak minden tizedik igaz). Pártatlanság ide, vagy oda, mi úgy is a mérlegen elhelyezkedő két csapat egyik, vagy másik serpenyőjébe fogjuk pakolni a súlyokat. Ha nem két csapatról szóló hír, vagy infó lesz a terítéken, akkor természetesen csak saját véleményünk fogjuk leírni, amely helyenként biztos meg fog egyezni a nagyérdemű véleményével és valahol pedig biztos nem. Ez törvényszerű. 


Bevezetőnek ennyit, ha többet szeretnél tudni a blogról, akkor tapasztald a saját szemeddel. 

u.i. :A királyi többest csak közérdekű közleményeknél, valamint élménybeszámolóknál fogom -vagy is fogjuk, vagy is nem tudom, belezavarodtam- használni! Tehát ha többes számban van az írás, akkor nyomatékosítani akarok benned valamit? Érted? ...Én sem...

(fotó: saját/ fejléc)