Hatharom / Blog / Bejegyzések
Nyugodj békében Nicky Hayden!
Nem tartozik a Le Mans-i 24 órás autóversenyhez. Te küzdöttél, de a tested feladta a harcot, Már nem látjuk többet mosolyogni arcod. Az...

Nem tartozik a Le Mans-i 24 órás autóversenyhez.

 

Te küzdöttél, de a tested feladta a harcot,
Már nem látjuk többet mosolyogni arcod.
Az utolsó pillanatig végig küzdöttél,
Álmokat valósítottál meg, nem csak üldöztél.
A világ legjobbja voltál, ezt nem vehetik el tőled,
De mától csak egy emlék lesz belőled.
Most nincs vígasz, nem használnak a szavak,
Az álmok köddé válnak, szertefoszlanak.
Végig mentél egy úton, mit neked szántak,
Míg élek a legnagyobb győztesnek látlak.
Küzdöttél, harcoltál és sohasem adtad fel
Mégis el kellett menned, de ígérem nem felejtelek el.
Nyugodj békében Nicky Hayden!

 

 

 

 

 

2017. május 17-én  Olaszországban kerékpáredzés közben balesetet szenvedett Nicholas Patrick Hayden amerikai motorversenyző, mikor is elgázolta egy autó. Súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba. 

Ennek a számomra kivételes embernek 2005 óta követem figyelemmel a pályafutását és szurkolok neki rendületlenül. 2006-ban a motorsport királya lett maga mögé utasítva többek között  azt  a Valentino Rossit, aki előtte sorozatban 5 MotoGP szezont nyert meg. 

Most viszont egy egész más csatát vív, az életéért küzd. Láttuk felállni hajmeresztő bukások után, visszatérni a pályára törött csonttal, fájdalmakkal. De a legnagyobb küzdelem most vár rá. És hiszem - mindennek ellenére - hogy ezt az "akadályt" is legyűri.

Az elsődleges diagnózis szerint súlyos agykárosodást szenvedett, több csontja eltörött. Én mégis remélem, hogy felébred és hiszem, hogy teljes, egészséges életet tud majd élni. Láttunk már csodákat, embereket akikről lemondtak az orvosok ennek ellenére mégis meggyógyultak. És ha valaki megérdemelné a csodát, hát akkor az az ember Nicky Hayden. 

"Küzdj, légy erős! Én hiszek benned, a te utadnak még nincs vége. Egy harcos vagy, harcolj! "