Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva Liga, 2. forduló (2017. július 21-23.)
Kedves Olvasók, Szurkolók és Sportfogadók, mindenkitől elnézést kérek a kimaradásért. Technikai problémák sorával...

 

Kedves Olvasók, Szurkolók és Sportfogadók, mindenkitől elnézést kérek a kimaradásért. Technikai problémák sorával kell megküzdenem, mindenesetre igyekszem a blogot a továbbiakban rendszeresen vezetni. Köszönöm mindenki türelmét.

 

Dinamo Zagreb - Cibalia 4:0

Semeddig nem tartott a zágrábiaknak átlépni a súlyos anyagi gondokkal küszködő Cibalián. Már a 23. percben 2:0 volt a hazaiak javára, először a 10. percben Soudanit gáncsolta el a vendégek kapusa, a megítélt büntetőt Hodzic értékesítette (1:0), utána egy kontratámadásból a chilei Fernandes növelte a Dinamo előnyét. (2:0) A Cibalia a 42. percben jutott fel először a hazaiak kapujáig, de Galic teljesen esélytelen volt a zágrábi védőkkel szemben. Az ilyesmi pedig megbosszulja magát: egy perccel később Hodzic fejesét nagyon benézte a Cibalia kapusa, aztán már csak elszörnyedve bámulta, ahogy a labda a hálóba hullik. (3:0) A második félidőre leült az iram, a vinkovciak viszont így sem tudtak egy épkézláb helyzetet sem összehozni. A hazaiak ellenben még a 71. percben összehoztak egy találatot: Gojak indította Coricot, ő pedig nem teketóriázott, belőtte. (4:0)

A Dinamo Zagreb most csütörtökön csatlakozik az Európa Liga selejtezőihez, a norvég Odd ellen lépnek pályára 20:45-től.

A chilei Fernandes ünnepli a gólját

 

 

NK Rijeka - Rudes 4:1

Bátran kezdett az újonc a bajnokok ellen, már a 3. percben egy nagyot védett a hazaiak kapusa. A 17. percben viszont már a vendégek védője kellett, hogy becsúszva mentsen egy rijekai támadásnál. A 25. percben aztán már nem volt menekvés, Gavranovic vitte fel a labdát, középre adta, ott Kvrzic köszönte szépen és bevágta. (1:0) A 43. percben Matei kapott labdát, középre küldte, ott Kvrzic ráfejelte, a kapus szögletre tolta. A félidő vége előtt azért összehoztak a hazaiak még egy találatot: egy szabadrúgás után Zuparichoz került a labda, ő rálőtt, a labda a kapus kezei között a hálóba gurult. (2:0) A második félidőt bátran és energikusan kezdte a Rudes, támadtak, és ennek meg is lett az eredménye, a 63. percben Aralica 16 méterről, a kapus felett átemelve ejtette a labdát a hálóba. (2:1) A rijekai gőzhenger viszont száguldott tovább, a Rudes játékosaiból meg lassan fogyott a szusz. Egyre sűrűsödtek a hazai támadások, végül a 78. percben egy öngól lett a vége, ahogy egy rijekai támadás végén a Rudes védőjére, Mesaricra pattant a labda, róla pedig a kapuba. (3:1) A Rijekának azért sikerült stílszerűen egy saját góllal befejezni a meccset: Heber kapott nagy labdát, meg is indult, rá is lőtt, a labda a kapufán csattant, a berobbanó Gavranovic lecsapott rá és belőtte. (4:1)

A Rijeka szerdán, a BL-selejtező 3. körében az osztrák Red Bull ellen lép pályára 18:45-kor.

 

 

Slaven Belupo - Lokomotiva Zagreb 1:0

Egy bátran és aggresszíven játszó Slaven nyert - teljesen megérdemelten - az indiszponált vasutascsapat ellen 34°C-os kánikulában. Puric lőtt rá, aztán Musa éles szögből, mind kimaradt. A Lokomotiva a 36. percben jutott fel a Slaven kapujáig, Majer fejelt fölé egy szögletet. A második félidő elején a hazaiaktól Ivanovski gurított laposan kapura, de csak arra volt jó, hogy Filipovic kapust átmozgassa. Aztán a hazaiak majdnem öngólt lőttek, amikor a Lokomotiva egyik (ritka) támadásánál Medimorecről majdnem bepattant a labda a kapuba. A 60. percben aztán végre sikerült kicsikarni a gólt a hazaiaknak, Ivanovski lőtt be egy előreívelt labdát. (1:0) Sőt, a 75. percben akár 2:0 is lehetett volna, de Ivanovski lesen állt, a bíró érvénytelenítette a gólt. A 84. percben a kapufa segített a vendégeken, amikor Tatár rálőtt. A 88. percben Major még egyszer megpróbált kiegyenlíteni, de a kapus védte a lövését.

 

NK Istra 1961 - NK Osijek 1:1

Nem muzsikált valami fényesen az eszéki gárda ezen a meccsen, lehet, hogy tartalékolnak a PSV Eindhoven elleni EL-selejtezőre, mindenesetre a pulaiak már az elején okoztak jópár kellemetlen helyzetet Malenica kapusnak. A 27. percben ennek aztán gól lett a vége, Maksimovic lőtt hatalmas és látványos gólt az eszéki kapuba. (1:0) A 32. percben Bertos is próbálkozott, azt Malenica már védte. Az Osijek a félidő hajrájában hozta össze az első helyzetét, egy szabadrúgást Lopa küldött kapura, de mellément. A második félidő eseménytelensége a 80. perc után kezdett felélénkülni, amikor az eszékiek rájöttek, hogy jó lenne legalább kiegyenlíteni, mert egyetlen álmoskönyv szerint sem jó ómen kikapni egy nemzetközi meccs előtt. A 83. percben szabadrúgást kaptak, vagy 40 méterre a kaputól. Bockaj egy vakmerő mozdulattal rálőtte, és ahogy mondani szokták, pimaszé a szerencse, a pulai kapus védte ugyan a lövést, de kicsúszott a labda a kezéből és begurult a hálóba. (Erősen potyaíze volt, de a gól az gól, akármennyire fájdalmas is.)

Az Osijek csütörtökön 19:00-kor kezd a PSV Eindhoven ellen.

 

Inter Zapresic - Hajduk Split 2:2

Nagy meglepetésre csak egy X-re futotta a Futács Márkó nélkül felálló Hajduknak az Inter ellen. Pedig megnyomta az elejét a vendégcsapat, 21 perc után már 0:2-re vezettek. A 14. percben Gentsoglu talált be (1:0), aztán 7 perc múlva Vlasic is beköszönt. (2:0) Ez nem vette el az Inter kedvét annak ellenére sem, hogy az első félidőben mindössze egy akciót tudtak felmutatni, a 27. percben Puljic csukafejese ment mellé. Folyamatos volt a spliti nyomás a hazaiakon, ez csak a 61. percben enyhült, amikor a hazaiaktól Saric befejelt egy szögletet. (1:2) Három perccel később pedig Puljic megindult, felszáguldott, a teljes védelem lemaradt mögötte, ő pedig a kifutó kapus felett átemelve kiegyenlített. (2:2) A Hajduk teljesen megzavarodott az egyenlítő góltól, a hazaiak pedig akár meg is nyerhették volna, de a 82. percben Blazevic két lépésről belelőtte a labdát a kapusba.

 

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Dinamo Zagreb 6 pont

2. NK Rijeka 6 pont

3. Hajduk Split 4 pont

4. Inter Zapresic 4 pont

5. Slaven Belupo 3 pont

6. NK Osijek 2 pont

7. NK Istra 1961 1 pont

8. NK Rudes 1 pont

9. Lokomotiva Zagreb 0 pont

10. Cibalia 0 pont