Hatharom / Blog / Bejegyzések
Atlanta Kupa, felkészülési meccsek (Dinamo Zagreb, NK Osijek, RNK Split, Hajduk Split) és hírek
Lejátszotta a legelső mérkőzését az NK Rijeka az Atlanta Kupán (Atlantic Cup). Az ellenfelük a dán Aalborg volt. A meccs aggresszív...

Lejátszotta a legelső mérkőzését az NK Rijeka az Atlanta Kupán (Atlantic Cup). Az ellenfelük a dán Aalborg volt. A meccs aggresszív horvát játékkal kezdődött, az első 10-12 percben a dánok beszorultak a 16-osuk elé. Valamikor a mérkőzés 25. perce körül lett kiegyenlítettebb a játék. A második félidő elején az Aarhus volt fölényben, több helyzetet is sikerült kialakítaniuk, ennek ellenére az utolsó 20 percben a Rijeka felmorzsolta őket. Matei először a 73. percben talált be, utána gyorsan lőtt még egy gólt a 79. percben, végül Gorgon a 85. percben megszerezte a rijekaiak 3. gólját is, ezzel a horvát csapat 3:0-ra legyőzte a dánokat.

 

A Dinamo Zagreb a Slovan Bratislavával játszott barátságos mérkőzést. A meccs 2:2-es döntetlent hozott. A Slovan gyorsan megszerezte a vezetést a 7. percben Soumah góljával, a Dinamo a félidő végén egyenlített, Ćorić volt a gólszerző a 40. percben. A második félidőben átvették a vezetést Hodžić 74. percben lőtt góljával. A szlovákok a mérkőzés 90. percében egyenlítettek Savičevič találatával.

Dinamo - Slovan

(kép: Facebook/GNK Dinamo Zagreb)

 

Az NK Osijek a Slavia Prahával találkozott. A csehek már a 7. percben vezettek Husbauer találatával, aztán az eszékiek a 32. percben egyenlítettek (gólszerző: Mioč), majd az 53. percben Vojnović megszerezte az Osijek győztes gólját. (2:1)

 

Az RNK Split az orosz Tom Tomszkkal mérkőzött és kikaptak 1:0-ra. A meccs egyetlen gólját Gorbatjuk szerezte büntetőből a 80. percben.

A Hajduk Split a macedón Vardar Skopjéval játszott. A meccset a Hajduk nyerte 1:0-ra, a gólt Ohandza lőtte a 72. percben.

 

Az NK Rijekának valószínűleg komoly gondot fog jelenteni Župarić sérülése. A hátvéd Achilles-ín gyulladást szenvedett, a tavaszi idény első két fordulóját egészen biztosan ki kell hagynia. 

A Rijekához kapcsolódik még, hogy Haris Handžić, aki néhány napja szerződést bontott a klubbal, a legfrissebb hírek szerint a DVSC-hez igazolt.

Innen üzenem a debrecenieknek, hogy egyrészt baromi jó boltot csináltak a bosnyák csatárral, másrészt szívből remélem, hogy sokat fog szerepelni a meccseken. Köszi előre is.

Haris Handžić a kép bal oldalán, tetőtől-talpig debreceni színekben, mellette a DVSC két másik új igazolása.

 

A DVSC új játékosai. #dvsc #harishandzic #frankfeltscher #ivankelava #welcome

A photo posted by DVSC Official (@dvschivatalos) on

 

Az RNK Split új játékost igazolt a 25 éves csatár Ivan Jovanović (ex-Legionovia, POL) személyében.

Ivan Jovanović

(kép: sportarena.hr)

 

Az Inter Zaprešić csapata is gyarapodott. A 19 éves nigériai Joseph Mbong a máltai Hiberniantól érkezett kölcsönbe a szezon végéig.

 

Joseph Mbong je novi član naše ekipe!

A photo posted by NK Inter-Zapresic (@nkinterzapresic) on

 

Az NK Osijeknek is lett egy új tagja: Zoran Lesjak 29 éves, középhátvéd és a 2. ligás Hrv Dragovoljecnél játszott idáig.

 

Zoran Lesjak produžio ugovor s NK Osijekom! 💪 Više na: nk-osijek.hr/vijesti/10292/lesjak-produzio-do-ljeta-2018/

Posted by NK Osijek on Friday, February 3, 2017

 

A Cibalia pedig holnap, azaz február 4-én szombaton a Bp. Honvéd ellen fog játszani Telkiben 13:00 órai kezdettel. (Utána a csapat elutazik Međugorjéba edzőtáborozni.)

 

Nakon povratka seniorske momčadi iz Medulina za ovaj tjedan po rasporedu nam ostaje još samo :

Posted by HNK Cibalia Vinkovci on Thursday, February 2, 2017