Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 30. forduló (2017. április 25-26.)
Slaven Belupo - Dinamo Zagreb 2:1 Ez a meccs kísérteni fog a Dinamo-játékosok rémálmaiban és arra fognak ébredni, hogy zokogva...

 

Slaven Belupo - Dinamo Zagreb 2:1

Ez a meccs kísérteni fog a Dinamo-játékosok rémálmaiban és arra fognak ébredni, hogy zokogva harapdálják a párnájuk csücskét. A múltkori, Hajduk elleni fiaskó úgy tűnik, megviselte a csapatot, mert most a jóval szerényebb képességű Slaven ellen is botlottak. Pedig nem kezdtek rosszul, Sammir már a legelső percben be akart köszönni, Marković kapus mentett. A 3. percben Hodžić labdája ment alig mellé. A hazaiak részéről Tadić lőtt rá egyszer a 8. percben. Hosszú, idegtépő percek következtek, említhető akció nélkül, végül a 43. percben Tadić elégelte meg a tötyögést. Szerelte az elmélázó Pavičićot és már indította is Hebert, aki 18 méterről bombagólt lőtt. (1:0) A hirtelen gól leforrázta a vendégeket, a Slaven pedig egyre bátrabban támadott a második félidőben. Tadić kétszer is helyzetbe került - egyszer mellélőtt, egyszer a védők tisztáztak előle. A Dinamo a 68. percben egyenlíthetett volna, de Olmo lövése a kapufát találta el. A 70. percben Marković védett megint nagyot, egy perccel később egy szögletnél az óriási kavarodás és a kapkodó védők ellenére sem sikerült a Dinamonak bekotornia a labdát a kapuba. A 78. percben aztán egy szerencsés góllal tudtak egyenlíteni a zágrábiak, egy szabadrúgásuk visszapattant a kapufáról a mezőnybe, a pont ott ácsorgó Moro lábáról pedig egyenesen a kapuba vágódott. (1:1) A Dinamo szerette volna megszerezni a vezetést is, a 84. percben Čorić elől egy védő becsúszva tisztázott. Majd jött a hajrá és a hidegzuhany: a 90+1. percben Gregurina adott hatalmas passzt Bogojevićnek. Bogojević megindult, lerázta a védőjét és a kapusnak kötényt adva belőtte a Slaven győztes gólját. (2:1)

A pillanat, amikor a kék mezes Bogojević lerázza az őt üldöző védőt

 
Posted by Nogometni Klub Slaven Belupo on Tuesday, April 25, 2017

 

 

NK Rijeka - NK Osijek 2:0

Robog tovább a rijekai úthenger, így 5 fordulóval a bajnokság vége előtt, és - immár 8 pont előnnyel - minden erejükkel a bajnoki címre koncentrálnak. Ennek megfelelőlen egy lendületes, akciódús, kifejezetten élvezetes mérkőzést vívtak az Osijekkel, ám a találkozó elég érdekesen alakult. Folyamatosan rohamozott a Rijeka, Gavranović három gyors helyzetet is összehozott az első 5 percben, aztán a 10. percben Andrijašević lövését védte a kapus. Majd a 11.-ben tizenegyest kapott a hazai csapat, Malas kezezett. A teljesen jogos büntetőt Bezjak lőtte be. (1:0) A kevés vendéghelyzetek egyike a 19. percben volt, Barišić beívelését Boban lőtte fölé. A Rijeka tovább játszotta a rá jellemző, rendkívül offenzív és látványos futballt. A 21. percben Mišić lőtt mellé, a 31.-ben Gavranović találta el a kapufát, a mezőnybe hulló labdát Vešović lőtte rá, a kapus hárított ugyan, de Gavranović ismét ott termett, hogy rálőjön, végül egy védő az utolsó pillanatban tisztázott előle. És így tovább. Aztán az eszékiek a második félidőre 10 emberre fogyatkoztak, az első hajrájában Ejupi begyűjtötte a második sárga lapját, a második játékrészre már ki se kellett jönnie az öltözőből. A folytatásban az Osijek beszorult a térfelére, a Rijeka pedig megállás nélkül rohamozott, csak Malenica kapus bravúrjainak köszönhetik a vendégek, hogy nem lett nagyobb zakó a vége. Andrijašević lövéseinél kétszer is nagyot hárított (az egyik ráadásul egy hatalmas védelmi hiba után zúdult a kapura), máskor meg Črnic labdáját kapta el.  A 90. percben azonban már Malenica is tehetetlennek bizonyult, amikor Škorić a 16-oson belül elgáncsolta Vešovićot, a bíró pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott. Andrijašević állt a labda mögé, be is lőtte. (2:0)

A meccs végén a játékosok és a szurkolók együtt ünnepeltek

 

U utorak navečer nikome se nije išlo doma. Armada ludilo! #ZajednosmoRijeka #Rijekajenajboljeodsvega

Posted by NK Rijeka on Wednesday, April 26, 2017

 

 

Lokomotiva Zagreb - NK Istra 1961 1:0

Minimalista mérkőzésen minimalista győzelem. (Próbálom valahogy finoman körülírni ezt az eseménytelen dögunalmat...) Az Inter a 11. percben egy Solomon-lövéssel tudatta, hogy ők is a pályán vannak, ezen kívül az első félidőben csak a hazaiaknak volt helyzete, de azért ők sem vitték túlzásba. A 14. percben Bočkaj szabadrúgását kapta el a kapus, a 35. percben megint ő lőtt rá, ezúttal mellé. A 41. percben Antunović fejelt Ivušić kapus kezébe. A második félidőre még jobban lelassult az iram (ha lehet ezt még fokozni...), a 61. percben Grezda lőtt rá, Ivušić ezt is kivédte, a 67. percben Karimi lövése ment fölé. Az Istra egy helyzetet sem tudott összehozni, a hazai támadások pedig egyre sűrűsödtek. A 71. percben Valentić lőtt fölé, a 79.-ben megint Karimi. A 86. percben a vendégek egy szöglet erejéig feljutottak a Lokomotiva 16-osáig, de az érkező beívelésnél két pulai támadó egymást zavarta, a hazai védők pillanatok alatt tisztáztak. A felek már lehet, hogy belenyugodtak a gól nélküli döntetlenbe, amikor a 90+3. percben egy szöglet után Karimi befejelte a Lokomotiva győzelmét jelentő gólt. (1:0)

 

 

Inter Zaprešić - Cibalia 1:1

Értékes 1 pontot hoztt el Zaprešićből a Cibalia, ezzel már csak 4 pont a lemaradásuk az RNK Split mögött. Többet is birtokolták a labdát a hazaiaknál, a 31. percben Mišić lőtt rá, a kapus védett. A hazaiak egyetlen helyzete a 39. percben volt, Puljić fejelte mellé. Ebből indult kontratámadásra a vendégcsapat, Mišić passzolt Bašának, ő Brekalonak továbbított, Brekalo pedig higgadtan és precízen belőtte. (0:1) Az Inter kis híján kiegyenlített egy szöglet után, aztán majdnem 0:2 lett, Baša lövését tolta szögletre Bosec, aztán az érkező lövést Vitaić lőtte milliméterekkel mellé. A második félidő elején sikerült a hazaiaknak kiegyenlíteni, a 48. percben Postonjski szabadrúgását Filipović fejjel megtolta, a labda a kapufán csattant és Puljić elé hullott, aki kihasználta az alkalmat és belőtte. (1:1) Hajtott a győzelemért az Inter, de Postonjski lövését az 57. percben bravúrral védte a kapus, aztán hosszú-hosszú szünet után, már a mérkőzés legvégén Brekalo próbálkozott még egyszer, de mellélőtt.

Cibalia-játékosok ünnepelnek a góljuk után

 
Posted by HNK Cibalia Vinkovci on Wednesday, April 26, 2017

 

 

Hajduk Split - RNK Split 5:2

Mondhatnánk, hogy városi rangadó, bár az eredmény tükrözi a két csapat közötti (ligányi) különbséget. A Futács Márkó nélkül felálló Hajduk a 12. percben már vezetett, miután Jurendić a 16-oson belül elgáncsolta Memollát, a bíró pedig jogosan ítélt tizenegyest. A büntetőt Vlašić belőtte. (1:0) Egyértelmű volt a Hajduk fölénye, a 20. percben Bašić lőtt mellé, a 33.-ban Vlašić távoli lövését védte a kapus. Az RNK a 37. percben veszélyeztette a Hajduk kapuját, Tomičić lövésénél nagyot védett a kapus, aztán Tomičić a 39. percben be is talált. Teljesen egyedül törhetett kapura, kiosztott a kapusnak egy kötényt és kiegyenlített. (1:1) Sokáig nem tartott az örömük, a 45. percben Nižić visszaszerezte a vezetést a hazaiaknak egy látványos góllal. (2:1) Az első félidő Hajduk-góllal ért véget, a második Hajduk-góllal kezdődött: a 47. percben Erceg háromgólosra növelte a hazaiak előnyét. (3:1) Az RNK előtt a 61. percben volt nagy lehetőség, Stipica, a Hajduk kapusa gyors egymásutánban bravúrral védte Perković, majd Tomičić lövését. Aztán a 63. percben Ugrina egy bombagóllal szépített. (3:2) A Hajduk válasza a 67. percben érkezett, Said hasonló bombájával. (4:2) A hazaiak itt már folyamatos nyomás alatt tartották az RNK kapuját, a 79. percben Bašić ollózó lövése találta el a kapufát. A 84. percben még felcsillant a remény az RNK előtt egy utolsó szépítő gólra, de Pešić lövését blokkolta a kapus. A kontrából pedig megszületett a Hajduk ötödik gólja, Ohandza a messzire kifutó kapus mellett elviharzott és kíméletlenül bevágta. (5:2)

 

 

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. NK Rijeka 76 pont

2. Dinamo Zagreb 68 pont

3. Hajduk Split 56 pont

4. NK Osijek 56 pont

5. Slaven Belupo 34 pont

6. Lokomotiva Zagreb 33 pont

7. NK Istra 1961 33 pont

8. Inter Zaprešić 25 pont

9. RNK Split 17 pont

10. Cibalia 13 pont