Hatharom / Blog / Bejegyzések
Arena Kupa, felkészülési meccsek (NK Istra, Dinamo Zagreb, NK Osijek, Hajduk Split) és hírek
Az Arena Kupában múlt szombaton (28-án) az Inter Zaprešić csapott össze a St. Pöltennel. Az osztrákok Luckassen 11-esével nyertek 1:0-ra (20....

Az Arena Kupában múlt szombaton (28-án) az Inter Zaprešić csapott össze a St. Pöltennel. Az osztrákok Luckassen 11-esével nyertek 1:0-ra (20. perc). Érdekesség, hogy a 43. percben a St. Pölten egyik játékosát kiállította a bíró. A sportnet.hr szerint végig az osztrák csapat irányított, az Internek helyzetei se igazán voltak. Sőt, a St. Pölten a 90. percben újabb 11-est kapott, de azt Thurauer kihagyta.

Inter Zaprešić - St. Pölten

(kép: Facebook/NK Inter-Zaprešić)

A Slaven Belupo a szlovén Koperrel játszott. A Koper a 14. percben megszerezte a vezetést Pučko góljával, és ez is lett a meccs végeredménye, a koprivnicaiak a hatodik helyen végeztek.

Slaven Belupo - Koper

(kép: sportarena.hr)

A Cibalia a hetedik helyért való küzdelemben végül megszerezte első győzelmét a tornán a Rudar Velenje ellen. A horvát csapat 2:1-re győzött, gólszerzők: Mišić (17.), Brekalo (30.), ill. Mužek (55.).

Cibalia - Rudar Velenje

(kép: Facebook/HNK Cibalia Vinkovci)

A döntőt pedig a Lokomotiva Zagreb vívta ma a St. Pölten ellen. A rendes játékidő 1:1-gyel ért véget (a zágrábiak gólját Lovrić szerezte az 56. percben), így a 11-esek döntöttek a végeredményről. A büntetőpárbajt az osztrák csapat nyerte 7:6-ra, ezzel megnyerték a tornát.

Lokomotiva Zagreb - St. Pölten

(kép: Facebook/NK Lokomotiva Zagreb)

 

A Dinamo Zagreb a szlovák MŠK Žilinával játszott vasárnap barátságos mérkőzést. A zágrábiak 2:0-ra nyertek, gólszerzők: Stojanović (48.), Henriquez (54. - 11-es). A mérkőzés góljai:

 

A Hajduk Splitnek szintén szlovák ellenfele volt, ők a Trenčínnel játszottak tegnap. A splitiek már a mérkőzés 2. percében megszerezték a vezetést (gólszerző: Juranović), majd a ghánai Said kétszer is betalált, először a 23., majd a 36. percben. Aztán jött a 38. perc és Futács Márkó gólja.

 

38 GOOOOOOOOOOOOL! Marko Futacs! Trenčin - Hajduk 0:4!

Posted by HNK Hajduk Split on Monday, January 30, 2017

 

A szlovákok Prekop két góljával szépítettek a 80., ill. 82. percben.

Az NK Istra 1961 két mérkőzést is lejátszott az amerikai túráján. Először a Real Salt Lake csapatával találkoztak, az a mérkőzés 0:0-ra végződött. A Portland Timbers ellen viszont 3:2-re győzött a csapat. Mitrevski már az 5. percben megszerezte a vezetést a pulaiaknak, az amerikaiak a 15. percben egyenlítettek Adi büntetőjével. Burić szerezte vissza a horvátoknak a vezetést a 75. percben, 5 perccel később megint egyenlítettek az amerikaiak, most Ordain talált be. Végül a 88. percben Prelčec lőtte a csapat győztes gólját 11-esből.

Istra - Portland

(kép: Facebook/NK Istra 1961)

 

Ahogy a felkészülés folyik, úgy lesznek egyre többen sérültek, maródiak. Az NK Rijeka hátvédje, Dario Župarić Achilles-ín gyulladással küszködik, annyira, hogy ott kellett hagynia a csapat portugáliai edzőtáborát és vissza kellett mennie Rijekába. Az NK Osijek több játékosa is sérült: Ejupi a Lokomotiv Moszkva elleni mérkőzés óta fájlalja a bokáját és a térdét, ő egyelőre jeges pakolást kapott a fájós lábára és hősiesen edz tovább. A csapatkapitány Barišić is a térdével bajlódik, őrá ultrahangos vizsgálat vá, a középpályás Mioč pedig fejsérülést szenvedett.

Ma van az átigazolási időszak utolsó napja, több csapat is igyekezett kihasználni az utolsó pillanatokat: a Rijekánál Josip Mišić három és fél évvel meghosszabbította a szerződését, a bosnyák Haris Handžić viszont szerződést bontott a klubbal. Az Istránál is volt egy szerződésbontás: Asen Georgiev hirtelen és váratlanul a távozás mellett döntött. A bolgár hátvéd családi okokra hivatkozva mondta fel a szerződését a pulaiakkal. A Dinamo Zagreb kölcsönadta a török Alanyaspornak a 28 éves chilei válogatott középpályás Junior Fernandest. A Hajduk Split eladta a 20 éves hátvéd Lorenco Šimićet a Sampdoriának. Hivatalos információ nincs a vételárról, a sportarena.hr úgy tudja, hogy másfél millió eurót fizetett az olasz klub a splitieknek Šimićért.

 

Végül pedig a Horvát Labdarúgó Szövetség két újítása, amelyek - ha minden igaz - a következő szezontól lépnének életbe. Az első szerint ha egy mérkőzés félbeszakadna még azelőtt, hogy lejátszanák a meccs 80 %-át, és a félbeszakadásért egyik csapat sem felelős (pl. időjárás miatt), akkor azt a mérkőzést nem lehet újrajátszani, és a félbeszakadáskor aktuális állást kell végeredménynek tekinteni. A másik újítás a Horvát Kupában lesz: eszerint a negyeddöntőkig oda-visszavágó rendszerben lennének a meccsek, az elődöntőnél viszont már nem lenne visszavágó, hanem egyből kiesik a vesztes csapat. (Idáig pont fordítva volt, a negyeddöntőig csak egy mérkőzést játszottak és az elődöntőknél volt oda-visszavágó.)