Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 6. forduló - tippek
NK Istra 1961 - Cibalia Alsóházi rangadó a szebb napokat látott Istrával és a tabellán eggyel felettük tanyázó vinkovciakkal....

 

NK Istra 1961 - Cibalia

Alsóházi rangadó a szebb napokat látott Istrával és a tabellán eggyel felettük tanyázó vinkovciakkal. Utóbbiak az előző fordulóban megszerezték első győzelmüket, így a 8. helyen vannak, az 5 forduló alatt mindössze 2 pontot begyűjtő pulaiak előtt. Mindkét csapat súlyos anyagi nehézségekkel küzd, elkeseredett küzdelem várható. Háromesélyesnek tartom a találkozót, minimális gólkülönbséggel.

 

NK Rijeka - Lokomotiva Zagreb

Minden a Rijeka mellett szól: tavalyi bajnok és kupagyőztes, lendületes a játékstílusuk és főleg motiváltak a két bajnoki fiaskó és az Olympiakos ellen elszenvedett vereség után. A Lokomotiva csendesen elvan a 7. helyen, nem valószínű, hogy sok vizet fognak zavarni. Akár egy nagyobb gólkülönbség is lehetséges. A hazaiak ellen az szólhat, hogy Gorgon a sérülése miatt nem biztos, hogy tudja vállalni a játékot, valamint a két eltiltottat is lehet, hogy nélkülöznie kell Matjaž Keknek.

 

NK Rudeš - Hajduk Split

Egyértelműen a vendégek az esélyesebbek, bár ismerve a Rudeš lelkesedését, biztos, hogy nem adják olcsón a bőrüket. Szinte biztosra vehető a Hajduk győzelme, de akár a kellemetlen meglepetés sem kizárt. 

 

Dinamo Zagreb - Slaven Belupo

Pocsék a hangulat most Zágrábban, miután a csapat paraszthajszállal kerülte el a vereséget az albánoktól. Meglehet, hogy a Slaven ellen akarják visszaszerezni a némileg megtépázott becsületüket, de az biztos, hogy ehhez lesz pár szavuk a koprivnicaiaknak is. Ezzel együtt a Dinamo az esélyesebb, de bátrabbak akár döntetlennel/kis gólkülönbséggel is próbálkozhatnak.

 

NK Osijek - Inter Zaprešić

Nagy valószínűséggel Eszéken sem csattannak ki a boldogságtól a csütörtöki EL-meccs után. A 6. helyen tanyázó Inter első ránézésre épp alkalmas pofozózsáknak tűnik, bár az is elképzelhető, hogy az Osijek pár kulcsjátékosa pihenőt kap erre a találkozóra. Az Internek veszítenivalója nincs, az Osijeknek viszont muszáj koncentrálni a jövő heti visszavágóra.