Hatharom / Blog / Bejegyzések
Arena Kupa, felkészülési meccsek (Hajduk Split, Dinamo Zagreb, Rijeka, RNK Split) és átigazolási hírek
Szerdán az Arena Kupában a Slaven Belupo - St. Pölten mérkőzés volt műsoron. A horvátok 1:0-ra győztek, Christensen lőtte a gólt a 36. percben. A...

Szerdán az Arena Kupában a Slaven Belupo - St. Pölten mérkőzés volt műsoron. A horvátok 1:0-ra győztek, Christensen lőtte a gólt a 36. percben.

A mérkőzés egyik jelenete, sárgában az osztrákok

Slaven Belupo - St. Pölten

(kép: Facebook/Nogometni Klub Slaven Belupo)

A Kupa következő mérkőzése az Inter Zaprešić - Rudar Velenje találkozó volt. Az Inter 2:0-ra győzött Filipović és Puljić (11-es) góljaival. A pénteki játéknapon a Lokomotiva Zagreb találkozott a szombathelyi Haladással. A zágrábiak Lovrić 90. percben lőtt góljával nyerték a mérkőzést.

Lokomotiva Zagreb - Haladás

(kép: haladas.hu)

Érdekesség, hogy a Lokomotiva Zagreb a meccs előtt külön kiemelte, hogy a Haladás kapujában az a "magyar ikon" Király Gábor fog védeni, aki a pamutnadrágjával vált legendássá.

 

[ZANIMLJIVOST] Za protivnika Haladas brani Gabor Kiraly, koji je mađarska ikona poznata nogometnoj javnosti po tome što utakmice brani u pamučnoj trenirci.

Posted by NK Lokomotiva Zagreb on Friday, January 27, 2017

 

A Cibalia kikapott 2:1-re a szlovén Kopertől (gólszerzők: Šimunac [48.], ill. Lukanović [29.], Vekić [82.]), így nyeretlenül zárták az Arena Kupát, a 4. helyért játszhatnak. A Haladás a 3. helyért küzdhet, a Lokomotiva bekerült a döntőbe.

 

A Hajduk Split szerdán játszott barátságos mérkőzést az ukrán Dnipro csapatával. Futács Márkóék 2:0-ra győztek Vlašić (2.) és Ohandza (63.) góljaival.

Futács Márkó a Dnipro ellen

Futács Márkó

(kép: hajduk.hr)

Van összefoglaló is a meccsről...

...aki pedig a teljes mérkőzést szeretné megnézni, az ide kattintva megteheti.

 

Az NK Rijeka a szlovén Celje csapatát fogadta. A szlovének már a 18. percben megszerezték a vezetést Hadžić góljával. A hazaiaktól Gorgon egyenlített a 36. percben. A második félidőben a Celje újra megszerezte a vezetést (Belić, 68.), Črnic egyenlített a 74. percben. A találkozó - és a Rijeka - győztes gólját Zuta szerezte a 82. percben.

Mate Maleš, a rijekaiak csapatkapitánya a mérkőzésen

Mate Maleš

(kép: nk-rijeka.hr)

 

A Törökországban edzőtáborozó Dinamo Zagreb a lengyel Zaglebie Lubinnal játszott egy, hát, barátságosnak nem igazán nevezhető mérkőzést. A meccset a Dinamo nyerte 3:1-re, de a végeredmény eltörpül amellett a tény mellett, hogy a mérkőzés olykor pankrációba csapott át, a játékvezető 5 (!!!) piros lapot osztott ki. Először a 23. percben Hadžić és Tosik verekedtek össze, őket a bíró egyből le is zavarta a pályáról. A 28. percben Guldan, a 37.-ben Moro mehetett zuhanyozni, végül az 53. percben Maderának is távoznia kellett a pályáról. Itt van a mérkőzés összefoglalója, benne az összes pofonnal, tömegjelenettel és góllal. Igen, a rend kedvéért, a gólszerzők: Olmo (41.), Šitum (49.), Pavičić (84.), ill. Starzynski (49. - 11-es).

 

Az RNK Split 0:0-ás döntetlent játszott a 2. ligás Solinnal.

 

Átigazolási hírek: Jure Jerbić szerződést bontott a Cibaliával, egyelőre nem tudni, hol folytatja. A vinkovciakhoz közben megérkezett kölcsönbe a Hajduk Splittől a 21 éves csatár Ivan Mastelić, ő a szezon végéig marad a Cibaliánál. A Lokomotiva Zagrebhez igazolt a 18 éves középpályás Srđan Đuranović (ex-Vojvodina).

Srđan Đuranović

(kép: sportarena.hr)

A Dinamo Zagreb leigazolta a 21 éves brazil jobbszélső Marcos Guilhermét. Guilherme 2018. júniusáig írt alá a zágrábiakhoz.

 

Az NK Istra 1961 amerikai menetrendje is elkészült. Ma este 19:00 órakor (itteni idő szerint) játszanak a Real Salt Lake csapatával. 31-én 19:00-kor a Portland Timbers lesz az ellenfél, február 3-án 19:00-kor a Minnesota. Február 4-én 22:00-kor a Tucsonnal találkoznak, február 6-án (itteni idő szerint 7-én 03:30-kor) a Grand Canyon University-vel.

Az NK Osijek pedig szerencsésen hazaért Međugorjéból. Otthon hatalmas hó fogadta őket, akkora, hogy alternatív erőnléti edzés keretében az egész csapatot befogták havat lapátolni.

 

Malo drugačiji radni dan na Gradskom vrtu ❄️💪🏼#nkosijek

A video posted by NK Osijek (@nkosijek) on