Hatharom / Blog / Bejegyzések
Bajnokok Ligája selejtezőkör, rájátszás: Olympiakos (GRE) - NK Rijeka 2:1
Lendületes kezdés után fájdalmasan nyögvenyelős, fogcsikorgató játékot hozott a találkozó. (A nagyokosok az ilyet "taktikai...

 

Lendületes kezdés után fájdalmasan nyögvenyelős, fogcsikorgató játékot hozott a találkozó. (A nagyokosok az ilyet "taktikai csatának" szokták hívni, az egyszerű, átlagos futballszurkoló meg bosszankodik, mert lótúró nem történik a pályán azon kívül, hogy a két csapat játékosai egymást rugdossák.) Az Olympiakos volt a támadóbb, harciasabb, és nem egyszer durvább is, letámadták a horvátokat és beszorították őket a térfelükre. A Rijeka védelme viszont kifogástalanul működött, rendre visszaverték a görögök támadásait. Néha kiszabadultak a bunkerből és próbáltak támadni, de az önbizalomtól duzzadó görögök szabályosan bedarálták őket és folytatódott a rettenetesen izzadságszagú mérkőzés. Aztán a 42. percben Gorgon és Gavranović lendültek akcióba és utóbbi passzolt a bal oldalon érkező Hébernek. A brazil pedig gondolt egyet és rálőtte - és jól tette. Az erőteljes, lapos lövés begurult a hálóba. (0:1) 

A második félidőben sem változott semmit a játék képe. Letámadó görögök, hősiesen bekkelő, néha kitámadó horvátok. A 66. percig tudta magát tartani a rijekai védelem, amikor a jobb oldalon érkező Fortounis kicselezte Elezt és középre passzolt Odjidjának. A belga rálőtt és kiegyenlített. (1:1) Innentől kezdve a legszörnyűbb bunkerfutballt játszotta a Rijeka, az Olympiakos pedig egyre idegesebb lett. A feszültség egyre nőtt, annyira, hogy a 83. perctől a Rijeka 10 emberrel kellett, hogy tovább játsszon, miután Zuta - tök fölöslegesen - két sárga lapot is begyűjtött. A görögök a győztes gólt a meccs hajrájában szerezték meg, a 90+3. percben szabadrúgást kaptak, Romao betalált belőle. (2:1)

 

 

A post shared by Nogometni klub Rijeka (@nk_rijeka) on

 

Tények:

Helyszín: Karaiskakis stadion, Pireus, Görögország

Vezette: Felix Zwayer (GER)

Olympiakos: Kapino - Elabdellaoui, Romao, Retsos, Koutris - Odjidja (Androutsos, 79.), Gillet - Carcelas-González, Marin (Pardo, 75.), Sebá (Fortounis, 65.)

NK Rijeka: Sluga - Vešović, Župarić, Elez, Zuta - Bradarić, Maleš - Héber (Martić, 88.), Mišić, Gorgon (Črnic, 78.), Gavranović (Jelić, 72.)

Gólszerzők: Odjidja (66.), Romao (90+3.), ill. Héber (42.)

Sárga lap: Gillet (37.), Odjidja (64.), ill. Elez (19.), Zuta (49.), Maleš (52.), Héber (82.)

Kiállítva: Zuta (83.) - második sárga lap