Hatharom / Blog / Bejegyzések
Bajnokok Ligája selejtezőkör, 2. forduló: NK Rijeka - The New Saints (WAL) 2:0
A Rijeka a szokásos, lerohanós taktikáját választotta, a meglepett walesiek pedig már a 4. percben kapituláltak - Spender buktatta Gavranovićot...

 

A Rijeka a szokásos, lerohanós taktikáját választotta, a meglepett walesiek pedig már a 4. percben kapituláltak - Spender buktatta Gavranovićot éppen hogy a 16-oson kívül. A megítélt szabadrúgást Mišić egyenesen a kapuba kanyarította. (1:0) Sőt, akár lehetett volna 2:0 már itt is, Gorgon hatalmas szólót vágott le a 6. percben és rá is lőtt, a kapus nagyot védett. Egyből Elezhez került a labda, ő Vešovićnak adta, a montenegrói játékos lövését is hárította Harrison. A félidő hátralévő részében aztán már nem sok minden történt, a rendkívül fegyelmezetten, olykor 10 emberrel védekező walesiek megakasztották a rijekai próbálkozásokat. 

A második félidő csakúgy zajlott, mint az első. A rijekaiak birtokolták a labdát, folyamatosan támadtak, a walesiek fegyelmezetten védekeztek. A legelső vendéghelyzet a 61. percben jött, Quigley lőtt rá messziről, de még arra sem volt elég, hogy a szunyókáló rijekai kapust felébressze... Aztán a 63. percben beállt a román Matei a hazaiakhoz, és 5 perc elteltével belőtte a csapat második gólját. A vendégeknek a 68. percben volt egy nagy lehetőségük, Quigley kapta a labdát és iramodott meg, de a rijekai kapus kirohant a kapuból és lekapcsolta a walesi csatárt. A 77. percben Matei szerezhetett volna megint egy gólt, de a távoli bombalövést kifogta Harrison. A 86. percben megint Quigleyhez került a labda, a walesi játékos maga mögött hagyta a teljes rijekai védelmet, rá is lőtt - a labda hatalmasat csattant a kapufán... A legvégén még Heber próbálkozott egy hihetetlen oxford-lövéssel - ha bement volna, az évszázad gólja lett volna, de Harrison elkapta.

Mišić gólja után ünnepelnek a hazaiak

 

Összefoglaló:

 

 

Tények:

Helyszín: Kantrida stadion, Rijeka

Vezette: Kristo Tohver (EST)

NK Rijeka: Sluga, Ristovski, Župarić, Elez, Zuta (Matei, 63.), Bradarić, Mišić, Vešović, Gorgon (Male, 78.), Heber, Gavranović (Črnic, 87.)

The New Saints: Harrison, Routledge, Saunders, Rawlinson, Brobbel, Spender, Pryce, Mullan, Quigley, Fletcher (Cieslewicz, 70.)

Gólszerzők: Mišić (4.), Matei (69.)