Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 28. forduló (2017. április 14-15.)
Hajduk Split - Cibalia 3:0 Továbbra is zárt kapuk mögött játszott a Hajduk, most a Cibalia ellen. Az első félidő eseménytelenül zajlott, a Hajduk...

 

Hajduk Split - Cibalia 3:0

Továbbra is zárt kapuk mögött játszott a Hajduk, most a Cibalia ellen. Az első félidő eseménytelenül zajlott, a Hajduk mindössze háromszor veszélyeztette a Cibalia kapuját. Az első kettő Vlašić nevéhez fűződik, a fiatal játékos először a 10. percben próbálkozott egy közeli lövéssel, majd a 36. percben  egy szabadrúgását védte a kapus. Az ezt követő szögletnél Nižić fejelt rá, ő se sokkal vétette el. A második félidő laposságát a 62. percben dobta fel az első gól - ha vicceskedni akarnék, azt mondanám, hogy Cibalia-gól volt, de a helyzet az, hogy egy Hajduk-szöglet után a brazil Jefferson tolta meg a labdát a kapu felé, Zgrablić, a Cibalia védője menteni akart, de ehelyett teljes erejéből a hálóba vágta a labdát. Öngól. (1:0) A Cibalia egyetlen helyzetet sem tudott felmutatni, a Hajduk pedig egészen a 85. percig várt a második góllal, akkor aztán Kožulj egy szabadrúgásból belőtte. (2:0) Két perc múlva pedig már a harmadik is megvolt: az érkező beívelést Vlašić az elbambuló védők között befejelte. (3:0) A 90+2. percben még Futács Márkónak is volt egy nagy helyzete, de a lövését a gólvonalról mentette az egyik védő.

Ante Erceg kap egy buksisimit Futács Márkótól az egyik gól után

 
Posted by HNK Hajduk Split on Friday, April 14, 2017

 

 

Lokomotiva Zagreb - Dinamo Zagreb 1:2

Érdekesen alakult a városi derbi. A Dinamo volt a toronymagas esélyese a találkozónak, mégis a 4. percben a Lokomotiva szerezte meg a vezetést Grezda hatalmas góljával. (1:0) Sőt, akár 2:0 is lehetett volna, ha a 6. percben Rožman bombalövése bemegy (nem sokon múlott...). A 29. percben 11-esből egyenlített a Dinamo: a kezezés miatt megítélt büntetőt Hodžić értékesítette. (1:1) Az elkövetkező pár percben a Dinamo igyekezett megszerezni a vezetést is, több támadást vezettek, de Hodžić az oldalhálót találta el, Soudani lövését kivédte Šemper, Guilherméé pedig messzire elkerülte a kaput. A meccs irama aztán teljesen leült, a második félidő 50. percében rázta fel kicsit a hangulatot Majer óriási helyzete (nagy szerencséje volt a Dinamonak, hogy kimaradt); pár perc múlva Guilherme lövését védte a Lokomotiva kapusa. A Dinamo játszott határozottabban, a győztes gólt 11-esből sikerült megszerezni a 67. percben, miután Kolinger lerántotta Hodžićot. A büntetőt a sértett lőtte. (1:2) A mérkőzés hátralévő részében végig a Dinamo támadott, a Lokomotivát jórészt Šemper kapus bravúrjai mentették meg a nagyobb vereségtől.

Sárga mezben Hodžić, a két gól szerzője

 

 

NK Rijeka - RNK Split 2:0

Akciódús első félidőt hozott a találkozó, mindkét oldalon több remek helyzettel. A 10. percben hatalmas lehetősége volt (lett volna...) a splitieknek megszerezni a vezetést, Tomičić lövésénél nem kis lepkét fogott Prskalo, a Rijeka kapusa, végül egy védő mentett az utolsó pillanatban. A 25. percben aztán Andrijašević bombalövését védte bravúrral a vendégek kapusa. A 36. percben megint Andrijašević hagyott ki egy bődületes helyzetet, egy perccel később Gorgon viszont már nem vétette el, egy óriási, átlósan érkező passzt lőtt egyenesen a kapu közepébe. (1:0) Egyből rögtön a túloldalon Ugrina lőhetett rá, Prskalo hatalmasat védett. A második félidőben már inkább a Rijeka akarata érvényesült, a Split egyre passzívabb lett, ennek eredményeként az 59. percben Gorgon passzát Vešović belőtte. (2:0) A továbbiakban is folyamatosan bombázta a Rijeka a spliti kaput, a 79. percben Andrijašević egy fantasztikus oxforddal passzolt Martićnak, Martić lövését viszont védte a kapus.

Aleksandar Gorgon gólja

 
Posted by NK Rijeka on Saturday, April 15, 2017

 

 

Inter Zaprešić - Slaven Belupo 1:1

A 7. percben már vezetett az Inter Puljić 25 méteres bombagóljával. (1:0) A 19. percben már egyenlíthetett is volna a Slaven, egy védelmi hiba után Katić lőhetett rá, de a kapus megfogta a lövését, aztán a 35. percben Stevanović lőtt fölé. A második félidő 57. percében Heber lövése találta el a kapufát a hazaiak nagy megkönnyebbülésére, aztán a kedélyeket már csak a félidő vége borzolta fel, amikor megérkezett a vendégek egyenlítő gólja: a pár perccel azelőtt csereként beállt Burić éles szögből talált be a kapuba. (1:1) Az Inter kapusait pedig valamiféle átok sújthatja: az előző meccsen Čovićot állította ki a bíró az utolsó percekben súlyos szabálytalanság miatt, most pedig az eltiltott Čovićot helyettesítő Mrmić is megkapta a piros lapot, ráadásul szinte szó szerint ugyanúgy, mint a kollégája: az utolsó percekben brutálisan felöklelte az ellenfél érkező játékosát.

 

drugo poluvrijeme #divInter

Posted by NK Inter-Zaprešić on Saturday, April 15, 2017

 

 

NK Osijek - NK Istra 1961 2:0

A 8. percben már megszerezték a vezetést a hazaiak, miután Lopa kicselezte az összes védőt és belőtte. (1:0) A második gól ha lehet, még látványosabb volt: Lopa középen kapta a labdát, csinált egy lövőcselt, lerázta a védőket és belőtte 5 méterről. (2:0) A 35. percben volt a pulaiak első említhető helyzete, Paracki lőtt fölé. A második félidő elején az Istra sokkal aktívabb volt, de Paracki mellélőtte, aztán az eszéki Škorić fejéről pattant be kis híján a labda a kapuba. Aztán az Osijek lassan visszavette az irányítást, a 68. percben Matas támadását blokkolták az Istra védői, a 71. percben Lukić lövésénél védett nagyot a kapus. A 88. percben egy látványos akció jutott a vendégeknek is, Pavić kapta a labdát, nagy szólót vágott le a 16-oson belül, rá is lőtt, de nem sikerült szépítenie. Két szabadrúgásra is volt még ideje a pulaiaknak az utolsó percekben, de Malenica mindkettőt magabiztosan védte.

 

 

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. NK Rijeka 72 pont

2. Dinamo Zagreb 68 pont

3. NK Osijek 53 pont

4. Hajduk Split 50 pont

5. NK Istra 1961 32 pont

6. Slaven Belupo 31 pont

7. Lokomotiva Zagreb 29 pont

8. Inter Zaprešić 24 pont

9. RNK Split 16 pont

10. Cibalia 9 pont

 

Minden kedves olvasónak, látogatónak, szurkolónak és sportfogadónak Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok! Sretan Uskrs!