Hatharom / Blog / Bejegyzések
Bajnokok Ligája selejtezőkör, 3. forduló, visszavágó: NK Rijeka - Red Bull Salzburg (AUT) 0:0, összesítésben 1:1
Telt ház és remek hangulat volt a Kantrida stadionban, ahol a hazaiak már a 4. percben be akartak köszönni egy kontrából, de az osztrák kapus...

 

Telt ház és remek hangulat volt a Kantrida stadionban, ahol a hazaiak már a 4. percben be akartak köszönni egy kontrából, de az osztrák kapus résen volt és szögletre hárított. A 10. percben megint a Rijeka próbálkozott, Misic lövésénél védett nagyot Walke. Samassekou lövését hárította Sluga a túloldalon egy pár perccel később. Folyamatosan támadott mindkét csapat az első kb. 20 percben, izgalmas, látványos mérkőzés volt, csak a gól hiányzott... A 30. percben az osztrákok előtt lett volna lehetőség, de Dabbour passzát Berisha melléküldte. Sőt, a 34. percben Dabbour betalált, de a partjelző már előtte lest lengetett a játékvezető érvénytelenítette a gólt. A második félidő legelejére összekapta magát a hazai csapat, Vesovic száguldott fel rögtön a 46. percben, Walke kapus a helyén volt. A Salzburgnak zsinórban két helyzete is kimaradt, először a 49. percben Minamino hagyta ki, majd az 54.-ben Yabo betalált, de ő is lesen volt, az ő gólja sem volt érvényes. A két csapat csendesen, fogcsikorgatva morzsolta egymást, minden különösebb eredmény nélkül. Ristovski lőtte rá az 57. percben, az oldalhálót találta el. Két perc múlva Berisha hagyta ki megint, a 61. percben Caleta-Car lövése zúgott el a kapufa mellett. Ezt vagy 20 perc néma csend követte, majd Gorgon a 82. percben eldönthette volna a találkozót, de Ristovski önzetlen passzát az égbe rúgta. A Rijeka így is továbbjutott idegenben lőtt góllal a BL-selejtező rájátszásába, ahol a Partizant kiejtő Olympiakost kapták ellenfélnek.

 

 

Tények:

Helyszín: Kantrida stadion, Rijeka

Vezette: Hüseyin Göcek (TUR)

 

NK Rijeka: Sluga, Ristovski, Zuparic, Elez, Vesovic, Bradaric, Males, Kvrzic (Heber, 87.), Misic, Gorgon, Gavranovic (Jelic, 74.)

 

Red Bull Salzburg: Walke, Lainer, Miranda, Caleta-Car, Ulmer, Yabo (Haidara, 68.), Samassekou, Minamino (Wolf, 81.), Berisha, Hwang, Dabbur (Gulbrandsen, 74.)

 

Sárga lap: Males (62.), Misic (70.), Bradaric (84.), ill. Caleta-Car (7.), Yabo (45+2.), Samassekou (51.), Miranda (90+5.)