Hatharom / Blog / Bejegyzések
Horvát bajnokság (HNL), 19. forduló - 2016. december 9-11.
Az őszi szezon utolsó előtti fordulója pénteken kezdődött aSlaven Belupo - Inter Zaprešićmérkőzéssel. A hazaiak gyakorlatilag végig...

Az őszi szezon utolsó előtti fordulója pénteken kezdődött a Slaven Belupo - Inter Zaprešić mérkőzéssel. A hazaiak gyakorlatilag végig egykapuztak, a vendégeket már az első félidőben is csak a szerencse mentette meg a gólzáportól. A Zaprešićnek az 51. percben volt az első említésre méltó helyzete... Az első gól a 47. percben született (David Arap), a másodikat a brazil Heber szerezte a 80. percben. A meccs után Samir Toplak, a Zaprešić vezetőedzője nem fukarkodott a kritikával, már ami a saját játékosait illeti. Megjegyezte, hogy legalább 5 olyan ember volt a csapatban, akik nem hozták azt a színvonalat, amit a bajnokságban kellene, és hozzátette, szerencse, hogy csak 2:0-ra kaptak ki.

A mérkőzés egyik jelenete; kékben a hazai koprivnicai csapat játékosa a sárga mezes vendégcsapat védői között

Slaven Belupo - Inter Zaprešić

(kép forrása: Facebook/Nogometni Klub Slaven Belupo)

A forduló második mérkőzése a botrányos véget ért HNK Cibalia - Hajduk Split összecsapás volt. Az első félidőben még a Cibalia játszott fölényben, a 22. percben Edi Baša meg is szerezte a hazaiak vezető gólját. A 39. percben viszont volt egy vitatható jelenet: a hazaiak védője, Žderić fellökte a vendégek középpályását, Barry-t a 16-oson belül. A helyzet egyértelmű volt, a bíró mégsem ítélt 11-est.
A második félidő vége felé egyre jobban rájárt a rúd a Cibaliára. A 76. percben a csatár Šimunacnak, a 89. percben a középpályás Filipovićnak mutatta fel a bíró a piros lapot (mindkettőnek második sárga lap volt). A 9 főre fogyatkozott hazai csapat pedig kapitulált a hosszabbítás perceire - annyira, hogy a Hajduk két perc alatt megfordította a mérkőzést, és mindkét alkalommal Futács Márkó talált be a kapuba. Először a 90+1. percben, majd a 90+3.-ban is. (Ez utóbbi gólnál volt egy erősen kezezésnek tűnő jelenet, de a bíró itt sem fújt 11-est.)

Futács Márkó ünnepel a második gólja után

Futács Márkó

(kép forrása: Facebook/HNK Hajduk Split)

A meccs legvégére elszabadult a pokol. Már a hosszabbítás 6. (!) percében járt a mérkőzés, amikor egy becsúszás után összeverekedtek a két csapat játékosai. A bíró még felmutatta a piros lapot a hazai Čuljaknak, illetve a vendég Jeffersonnak, aztán sürgősen véget vetett a találkozónak.

A mérkőzés összefoglalója:

A meccs után a Cibalia egy közleményt adott ki Facebook-oldalukon, mely szerint a 90. percig ők tartották a mérkőzést az irányításuk alatt, de a játékvezető - szerintük - szándékosan hozott olyan ítéleteket, amelyek végül a Hajduknak kedveztek.

 

U 90 min imali smo sve u svojim rukama, a ostali smo bez svega. Nebeskoplava momčad u današnjoj utakmici dala je sve od...

Posted by HNK Cibalia Vinkovci on Saturday, December 10, 2016