Hatharom / Blog / Bejegyzések
Vereség a chileiek ellen Kínában, míg otthon folyamatos a felkészülés
A horvát válogatott szerdán vereséget szenvedett a chileiek ellen. A rendes játékidőben 1:1-et játszottak - Pinares már a 18. percben...

A horvát válogatott szerdán vereséget szenvedett a chileiek ellen. A rendes játékidőben 1:1-et játszottak - Pinares már a 18. percben megszerezte a vezetést a latin-amerikaiaknak, amire aztán Franko Andrijašević gólja volt a válasz a 76. percben. Végül a 11-es párbaj döntött, azt 5:2-re nyerte Chile, így bejutottak a döntőbe. Horvátország a harmadik helyért játszhat Kínával, a mérkőzés itteni idő szerint holnap, azaz 14-én reggel (!!!) 8:35-kor kezdődik.

Az egykori legendás jugoszláv, majd horvát válogatott Robert Jarni meglátogatta a fiúkat Nanningban.

 

Ehhez kapcsolódó hír, hogy a Rijeka Danas hírportál értesülése szerint a kínai Beijing Enterprises FC 5 millió eurós (!!!), rekordösszegű ajánlatot tett Franko Andrijaševićért, amit az NK Rijeka vezetői visszakézből elutasítottak. Ivan Mance, a klub sportigazgatója kijelentette, hogy a mostani szezon első és utolsó játékoseladása a részükről Matej Mitrović átigazolása volt a Besiktashoz.

A rijekaiak egyébként köszönik, jól vannak, épp medicinlabdás edzést tartanak.

 

Jutarnji trening uz sve prisutnu medicinku. Samo jako! #ZajednosmoRijeka

Posted by NK Rijeka on Friday, January 13, 2017

 

Az NK Istra 1961 csapatának is elkészült a menetrendje. Ők holnap 14:00 órai kezdettel játszanak egy edzőmeccset a kínai Beijing Renhea ellen. Terveik szerint 18-án lesz egy újabb felkészülési meccsük, de még nem találtak hozzá ellenfelet. Január 21-én a szlovén 3. ligás Ilirska Bistricával fognak játszani. Aztán január 24-én az Egyesült Államokba utaznak, az arizonai Casa Grandéba. 16 napig lesznek ott és három barátságos meccs van beütemezve: január 31-én a Portland Timbers, február 3-án a Minnesota United, majd február 7-én a Sporting Kansas City FC ellen.

A holnapi nap folyamán még az Inter Zaprešić fog felkészülési mérkőzést játszani, valószínűleg a 2. ligás NK Zagreb ellen 13:00 órai kezdettel.

A többi csapat pedig minden különösebb felhajtás nélkül teszi a dolgát. A Dinamo Zagreb még szerdán elutazott Rovinjba, most ott zajlik a felkészülés, irigylésre méltó optimizmussal és lelkesedéssel.

 

Dobro raspoloženi @stojke37 @arhodzic @moronikola 💪🏻😊⚽️ #dzg #dinamo #hrvatska #football

A photo posted by GNK Dinamo (@gnkdinamo) on

 

A Hajduk Splitnél Futács Márkó is kiveszi a részét a munkából:

 

Az RNK Split játékosait sem az erős szél, sem a láthatóan jeges pálya sem tartja vissza.

 

U tijeku je trening na pomoćnim terenima Parka Mladezi.

Posted by RNK Split on Friday, January 13, 2017

 

A Lokomotiva Zagrebtől távozott a kapus Danijel Zagorac - ő kölcsönben volt a csapatnál a Dinamo Zagrebtől és most kellett visszatérnie az anyaegyesületéhez. Érkezett viszont a szintén kapus, 19 éves Adrian Šemper - a Dinamo Zagrebtől.

 

Az NK Osijek pedig végül mégis elindult (és meg is érkezett) Međugorjéba, ahonnan január 22-én jönnek vissza. Ők jövő szerdán, január 18-án játszanák le az első edzőmeccsüket, úgy néz ki, hogy ellenfél hiányában az Osijek A és az Osijek B fog egymással játszani. Január 21-re is terveznek egy felkészülési mérkőzést, de egyelőre még ahhoz sincs ellenfél. A marbellai menetrendjük viszont elkészült: január 29-én a Lokomotív Moszkvával fognak játszani, február 1-jén a Slavia Praha lesz az ellenfél, február 4-én a Rubin Kazany, február 7-én a Dinamo Kijev, végül február 11-én a Puskás Akadémia.