Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 32. forduló (2017. május 4-7.)
Inter Zaprešić - Dinamo Zagreb 0:3 Nem volt nehéz dolga a Dinamonak, ez az igazság. A 6. percben Gojak ívelt be középre, Olmo telibe találta a...

 

Inter Zaprešić - Dinamo Zagreb 0:3

Nem volt nehéz dolga a Dinamonak, ez az igazság. A 6. percben Gojak ívelt be középre, Olmo telibe találta a keresztlécet. A 17. percben pedig már meg is volt az első gól, Hodžić vitte fel a labdát és lőtte be. (0:1) A 25. percben már 0:2 lehetett volna, de Hodžić lesen volt, amikor Soudani beívelt, a bíró érvénytelenítette a gólt. A 27. percben Soudani telibe találta a keresztlécet, kettő perc múlva azonban már nem hibázott, Antolić szabadrúgását fejjel továbbította a kapuba. (0:2) Az Inter a 31. percben lőtt először kapura, Begić labdáját kivédte a zágrábi kapus. A 35. percben aztán újra Hodžić lőtt kapura, nem sokkal ment fölé. A második félidőt egy bátor támadással kezdte az Inter, Polizzi távoli lövésénél védett nagyot Zagorac, aztán az 55. percben Kolar majdnem megkaparintotta a labdát egy veszélyes helyzetben, a zágrábi kapus lélekszakadva hárított. Majd az 57. percben Antolić átcselezte magát a zaprešići védelmen és belőtte a Dinamo harmadik gólját. (0:3) Puljić próbálkozott a hazaiak részéről egy kapuralövéssel a 60. percben, ügyesen lerázta a védőjét, de a lövése messze elkerülte a kaput. Ugyanő a 85. percben egy szabadrúgást küldött kapura, de Zagorac védett. A hajrára egy Dinamo-támadás maradt, Guilherme nem túl erős lövését védte Čović.

A Dinamo játékosai melegítenek meccs előtt a zaprešići stadionban

 

 

Hajduk Split - NK Osijek 5:1

A meccs elején volt egy kezezés, amit a bíró "elfelejtett" lefújni, de a Hajduk még enélkül is simán átlépte az Osijeket a forduló rangadóján. A 4. percben a vendégektől Perošević fejelt fölé, aztán ezt az egyetlenegy akciót jól megjegyezték az eszékiek, ugyanis sokáig az égvilágon semmi egyebet nem tudtak felmutatni. A Hajduk rohamozott, a 10. percben Futács passzolt Ercegnek, de ő mellélőtt, a 21. percben Hamza lövését védte a kapus, a 40.-ben Vešić próbálkozott, de azt is hárította Malenica. A második félidő 48. percében jött a vendégek második említhető akciója, Ejupi passzolt Kneževićnek, de ő fölélőtt. Aztán beindult a spliti úthenger. Először még az 50. percben Čosić kihagyta, de az 56.-ban Erceg szerelte az egyik eszéki játékost, megindult felfelé, odapasszolt a középen érkező Futácsnak, Futács előzékenyen Bašićnak továbbította, ő pedig belőtte. (1:0) A 61. percben ugyanez megismétlődött, csak fordítva: Bašić átcselezte magát a védőkön, Futácsnak passzolt, Márkó belőtte. (2:0) A 65. percben - miközben a hazai szurkolók örömükben kis híján felgyújtották a stadiont - Bašić háromgólosra növelte a Hajduk előnyét. (3:0) A 70. percben Vlašić megszerezte a labdát, felszáguldott a jobb oldalon, beívelte, az érkező Erceg belőtte. (4:0) Folyamatosan támadott a Hajduk, a 77. percben Jefferson bombáját védte a kapus. A 78. percben egy helyzet összejött a vendégeknek, Vojnović lövését védte Stipica. A 88. percben Said belőtte a Hajduk 5. gólját. (5:0) Az Osijek a hajrában tudott szépíteni, a 90+1. percben Boban távoli lövése talált be a jobb felső sarokba. (5:1)

 

 

 

Lokomotiva Zagreb - NK Rijeka 1:0

Elszenvedte a szezon első vereségét a Rijeka. A vereséget egyetlenegy gól jelentette, egy tizenegyes a mérkőzés 90+2. percében. Maga a meccs egyébként csapnivaló volt, a Rijeka teljesen formán kívül játszott, és a Lokomotivának sem lehet semmi oka a dicsekvésre. Az első normális(nak mondható) helyzete a vendégeknek volt a 32. percben, Gorgon nagyon rosszul eltalált labdája szállt ki magasan a kapu felett, a 36.-ban Vešović lőtt fölé. A hazaiak egyetlen helyzetet sem tudtak felmutatni, egészen a második félidő 49. percéig, akkor is egyetlenegy szabadrúgásra futotta, és jó sokáig ennyivel kellett beérniük a zágrábi szurkolóknak. Gorgon a 73. percben próbálkozott egy kapuralövéssel, mellé. A 82. percben volt egy veszélyes Lokomotiva-akció, Antunović lőtt rá, a kifutó Prskalo hárított. A végzetes pillanat aztán a meccs ráadásában jött, amikor egy hazai szöglet után a bíró Andrijašević állítólagos kezezése miatt mutatott a tizenegyespontra. (A HNTV lassítása nem tette egyértelművé a kezezést...) Mindenesetre Majer a labda mögé állt és belőtte. (1:0)

A meccset eldöntő pillanat - Majer belövi a büntetőt

 

[LOVRO MAJER] Heroj utakmice protiv Rijeke svakako je Lovro Majer. Iako je izbivao s travnjaka mjesec dana, ušao je u...

Posted by NK Lokomotiva Zagreb on Monday, May 8, 2017

 

 

Slaven Belupo - NK Istra 1961 2:0

A 10. percben jött az első helyzet a vendégektől, Ljubanović lőtt kapura, Marković védett. A túloldalon a 18. percben Heber próbálkozott, az ő lövését is védte a kapus, aztán már a 38. percben Ivanovski találta el a pulai kapufát. Egy kontratámadásból aztán Gržan lőtt fölé. A 43. percben végül megszerezték a vezetést a hazaiak, Burić beadását Katić fejelte be. (1:0) És ha az első félidő hazai góllal ért véget, akkor ennek megfelelően hazai góllal is kezdődött a második: a 49. percben Heber lövését még ki tudta védeni Ivušić kapus, de Ivanovskiét már nem. (2:0) A meccs ezek után csendes tétlenségbe süllyedt, még Ivanovski tört kapura az 52. percben, de Ivušić blokkolta a próbálkozását.

Mirko Ivanovski ünnepli a gólját

 

KATIĆ I IVANOVSKI "MATIRALI" ISTRU NA KOPRIVNIČKOM STADIONU! U vrlo važnom susreta za peto mjesto prvoligaške ljestvice...

Posted by Nogometni Klub Slaven Belupo on Sunday, May 7, 2017

 

 

Cibalia - RNK Split 1:0

Alsóházi rangadó, hazai győzelem 10 emberrel. A Cibalia már az 5. percben veszélyeztette a kaput, a 7. percben a másik oldalon Ugrina fejelt fölé. A 22. percben Baša lövése kerülte el nem sokkal a spliti kaput. A 25.-ben egy kontratámadásra indultak a vendégek, de Maglica lövését elkapta a kapus. Utána megint Maglica lőtt rá, fölé. A félidő legvégén még Baša eresztett meg egy nagyon gyenge lövést, aztán a második félidő 55. percében egy szabadrúgás utáni kavarodást már sikeresen kihasznált és belőtte. (1:0) A 66. percben akár 2:0 is lehetett volna, Mišić lövését éppenhogy fölé tudta tolni a kapus. A 72. perctől a hazaiak 10 emberrel játszottak tovább, Čuljak megkapta a második sárgáját. A vendégeket ez nem különösebben dobta fel, mindössze a 89. percben tudtak felmutatni egy helyzetet, Jurendić távoli lövését védte bravúrral Matković.

A meccs egyik jelenete, kék mezben a gólszerző Edi Baša

 

Fantastičan vikend za Edija Bašu. Najprije je jučer postao po drugi puta otac, a onda je danas na 98. rođendan HNK Cibalia Vinkovci bio jedini strijelac u do sada najvažnijoj pobjedi sezone.

Posted by HNK Cibalia Vinkovci on Sunday, May 7, 2017

 

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. NK Rijeka 79 pont

2. Dinamo Zagreb 74 pont

3. Hajduk Split 62 pont

4. NK Osijek 59 pont

5. Slaven Belupo 38 pont

6. Lokomotiva Zagreb 36 pont

7. NK Istra 1961 33 pont

8. Inter Zaprešić 25 pont

9. RNK Split 18 pont

10. Cibalia 16 pont