Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 27. forduló (2017. április 7-9.)
Lokomotiva Zagreb - Cibalia 4:1 Egyre nagyobb bajban van a Cibalia, habár matematikai esélyei még talán vannak, hogy elkerülje az egyenes kiesést - noha ez a...

 

Lokomotiva Zagreb - Cibalia 4:1

Egyre nagyobb bajban van a Cibalia, habár matematikai esélyei még talán vannak, hogy elkerülje az egyenes kiesést - noha ez a meccs épp ennek az ellenkezőjét látszott megerősíteni... különösen úgy, hogy a Lokomotiva simán keresztüllépett rajtuk. A zágrábiak már a 3. percben megszerezték a vezetést, Grezda lerántásáért 11-est ítélt a játékvezető, Čorić belőtte. (1:0) Az első félidőben csak a hazaiaknak volt helyzete, az 5. percben Šunjić fejese landolt a kapus kezében, a 23. percben Karačić tolt meg fejjel egy szabadrúgást, azt is kivédte a kapus. A második félidő 46. percében volt egy nagy Cibalia-helyzet, Glavica lövése milliméterekkel kerülte el a kaput. Ezt aztán egyből zágrábi gól követte: Majer és Doležal kényszerítőztek, majd az utóbbi belőtte. (2:0) Az 51. percben Grezda loholt fel végig a félpályán, kicselezte a védőket és ellenállhatatlan gólt lőtt. (3:0) A 63. percben Bočkaj megszerezte a hazaiak 4. gólját is. (4:0) A 65. percben szépíthetett volna a Cibalia, de Milojković gólját a játékvezető les miatt érvénytelenítette. (A lassításnál lehetett látni, hogy valóban lesen volt a Cibalia egyik játékosa, de az Mišić volt, Milojković előtt két védő is állt - ezt a bíró is és az asszisztens is benézte.) Ezután már aktívabban játszottak a vendégek, de végül csak egy gólra futotta nekik: a 87. percben Glavica lőtt be egy balról érkező beívelést. (4:1)

 

 

 

Hajduk Split - Slaven Belupo 1:1

Egy korábbi szurkolói rendbontás miatt zárt kapus meccsen fogadta a Hajduk Split a Slaven Belupo csapatát. Csapnivalóan eseménytelen első félidőt hozott a találkozó, mindössze két helyzet volt, mindkettőt a Hajduk jegyzi: a 28. percben Bašić szabadrúgása ment mellé, a 32.-ben  Said maradt le ziccerhelyzetben egy beívelésről. A második félidő sem volt sokkal boldogabb, a Hajduk támadgatott, a Slaven az 52. percben hozta össze az első valamirevaló helyzetét (Heber továbbította a labdát egy oxforddal Melnjaknak, a kapus nagyot védett). Aztán a Hajduk a 66. percben begyötörte a gólt, miután az érkező Ohandza elé a kapus messze kifutott (ki egészen a 16-oson kívülre), Ohandza kicselezte és simán belőtte. (1:0) A 72. percben a Slaven kiegyenlített, Gentsoglou rúgta le Jovičićot a 16-oson belül, a büntetőt Heber értékesítette. (1:1) A Hajduk Splitnek egészen biztosan nem vált dicsőségére ez a pontvesztés, a Slaven viszont megérdemelten ünnepelhetett a végén.

A 19 éves, U18-as válogatott Nikola Vlašić most szerepelt 100. alkalommal Hajduk-mérkőzésen

 

Nikola Vlašić - najmlađi igrač sa 100 službenih nastupa u povijesti Kluba. Bravo, Niksi! 👏👏👏 Pročitajte sve...

Posted by HNK Hajduk Split on Sunday, April 9, 2017

 

 

NK Rijeka - Dinamo Zagreb 1:1

Döntetlennel zárult a Kantrida stadionban a rangadó. A Rijeka aggresszívan kezdett, a 3. percben Bezjak lövésénél védett nagyot a Zagreb kapusa, a 6. percben Gorgon lövése ment mellé, a 11. percben Bradarićé is, a 13.-ban Andrijašević lövése volt pár mm-el magasabb a kelleténél. Aztán a 14. percben ugyan betalált Andrijašević, de a bíró les miatt érvénytelenítette a gólt. A Rijekát ez nem törte le, ugyanolyan hevesen támadott tovább, lélegzetvételnyi szünetet sem hagyva a vendégeknek. Utóbbiak a 35. percben tudtak először kitámadni, Pivarić szabadrúgását védte Prskalo, három perccel később megint Pivarić elől kellett védenie a Rijeka kapusának. A második félidőben már kezdeményezőbb volt a Dinamo, ezzel együtt vagy ennek ellenére a 68. percben a Rijeka szerezte meg a vezetést Andrijašević fejesével. (1:0) Hosszú, fogcsikorgató csend után a 82. percben volt egy Dinamo-próbálkozás (Hodžić fejelt fölé), az egyenlítés a 87. percben jött, Gojak beívelését Soudani egy hihetetlen, ollózó mozdulattal lőtte be. (1:1)

Itt látható Soudani gólja:

 

[VIDEO] Dame i gospodo- Mr. Derby Hillal Soudani je ovim golom zaslužio naklon i like svih ljubitelja nogometa, ma za koga navijali! 💪👏 If you love football Mr. Derby Hillal Soudani earned your like no matter which team you support! 💪👏

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Saturday, April 8, 2017

 

 

NK Istra 1961 - Inter Zaprešić 1:0

A mérkőzés első kapuralövése a 26. percben történt, a pulai Puclin lövése vágódott egyenesen a kapus ölébe. Két perc múlva megint Puclin lőtt kapura, megint a kapus ölébe, és ezzel véget is ért az első félidő említésre méltó eseményeinek a sora. Az Inter az 52. percben próbálkozott először, Postonjski lőtt rá, a kapus elkapta. A meccs egyetlen gólja a 63. percben érkezett egy 11-es formájában: Gržant buktatták, Roce pedig belőtte a büntetőt. (1:0) A gól után jóval aktívabb Istra egyre-másra támadott, az Inter viszont hatalmas helyzetet hagyott ki a 72. percben. Egy szabadrúgás után Begić ráfejelt, a kapus ugyan kivédte, de elpattant tőle a labda vissza Begićhez. Begić újfent rálőtt, a kapus ismét védett, immár közvetlen közelről, végül egy védő tisztázott. És mert a baj nem jár egyedül, a 84. percben az Inter kapusát kiállította a bíró, miután brutálisan fellökte Solomont.

Šarić (balra) és Solomon kettőse

 
Posted by NK Istra 1961 on Sunday, April 9, 2017

 

 

NK Osijek - RNK Split 4:0

Kicsit sűrű volt az első félidő. Két nagy helyzete is volt egyből a vendégeknek, aztán a 12. percben 11-est kapott az Osijek, Ejupi viszont kihagyta (a Split kapusa kivédte a lövést) A félidő végén a spliti Jurendić 5 percben belül két sárga lapot is összeszedett, mehetett zuhanyozni, ez a veszteség pedig érzékenyen érintette a Splitet. Az első félidő utolsó percében Lopa egy szabadrúgásból megszerezte az eszékieknek a vezetést (1:0), majd a második félidőben a hazaiak három perc leforgása alatt háromgólosra növelték az előnyüket. Először az 53. percben Lukić lőtt hatalmas, távoli bombagólt (2:0), majd az 56.-ban Lopa beadását Perošević küldte közvetlen közelről a kapuba. (3:0) Végig támadott az Osijek, a hosszabbítás perceiben sikerült még egyszer betalálniuk, egy érkező passzt Grgićnek már csak meg kellett tolnia, hogy a kapuba menjen. (4:0)

 

4:0 protiv Splita! 👏🏼#nkosijek

Објава коју дели NK Osijek (@nkosijek) дана

 

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. NK Rijeka 69 pont

2. Dinamo Zagreb 65 pont

3. NK Osijek 50 pont

4. Hajduk Split 47 pont

5. NK Istra 1961 32 pont

6. Slaven Belupo 30 pont

7. Lokomotiva Zagreb 29 pont

8. Inter Zaprešić 23 pont

9. RNK Split 16 pont

10. Cibalia 9 pont