Hatharom / Blog / Bejegyzések
Indul a nyári Mercató
Miután egy minden tekintetben eléggé nyögvenyelős szezonon vagyunk túl, azért ettől függetlenül történelmi változások...

   Miután egy minden tekintetben eléggé nyögvenyelős szezonon vagyunk túl, azért ettől függetlenül történelmi változások végbemenetelének is szemtanúi lehettünk. Mégpedig, hogy a Presidente leköszönt, és eladta a Rossonerit szőröstül-bőröstül majd 31 év vezetést követően. 

  Természtesen nekünk AC Milan szurkolóknak ez már régóta szívünk vágya volt, mert akárhogyan is vesszük, az hogy az elmúlt pontosan tíz évben hogy milyen irányba haladt a csapat azt tökéletesen élesen láthatjuk. Egy évtizeddel ezelőtt Európa trónján ültünk, miután a BL-t megnyertük a Liverpool ellen, hát most meg esztendők óta fogalmunk sincs mi fán terem a nemzetközi kupasorozat. A keret kicserélődött, s a Milan méltó nagy hírnevéhez nem feltétlenül rátermett játékosok sorai érkeztek ide, melyekből ha 6-7 játékost mondok az elmúlt 10 évből akit felmutathatunk elégedettséggel, akkor talán már sokat is mondtam. 

  Na de! Most viszont változás szelei fújják a San Siro gyepét, s mikként a Curva Sud, és a Milan rajongótáborának millió, úgy mi is most nagy érdeklődéssel várjuk a nyári Mercatót.

  Az előző évekhez képest minőségbeli változás vehető máris észre az igazolási politikánkat tekintve, hiszen, mégcsak pár napja hogy elindult a nyári transzfer őrület, s Fassone hatalmas energiákat befektetve el is happolta mindenki orra elől a Serie-A egyik legnagyobb reménységét Kessiét a bergamói Atalantából, és a Villareal védőjét Mussachiót. Szerencsére a további igazolási érdeklődések is igen élénken folynak a klub háza táján ,mely további bizakodásra adhat okot. Fassone ígérete szerint a csapat első összetartásán már a jövő szezon kerete már 70-80%-ban kész lesz Montella számára. Lehetséges érkezőkként számol még a sajtó : Dembelé (Celtic), Conti, James Rodriguez és Almvaro Moratával. Az fix, ha a Milan igazolni akar minőségi játékosokat, mélyen zsebbe kell nyúlnia idén a Mercató alatt.

 Hogy egy kicsit ne csak az érkezőkről legyen szó, hanem a távozókról is, Honda  és Lopez már biztosan elhagyja a Milant, míg a továbbiakban még kérdéses még Poli, Lapadula, Paletta, De Sciglio , Sosa és Bacca jövője is.

 

Egy biztos, ha a Milan komolyan gondolja a jövőben, hogy szeretne ismételten a régi pompájában tündököli, ahhoz erősítésekre lesz szükség, s a jelenlegi keretet nagyon meg kell szűrni, mert az idei szezonban mákkal kvalifikálták magukat az EL-selejtezőjébe.

 

Forza Milan