Hatharom / Blog / Bejegyzések
U21-es EB: Csehország - Németország
U21-es EB: Csehország – Németország Kezdés: 20:45, Kedd, Csehország Edzők:Jakub Dovalil – Csehország A 41 éves cseh tréner...

U21-es EB: Csehország – Németország

Kezdés: 20:45, Kedd, Csehország

Edzők: Jakub Dovalil – Csehország

A 41 éves cseh tréner pályafutása – már csak korából adódóan is – nem tartalmaz túl sok állomáshelyet, konkrétan csak a jelenlegi csapatánál tevékenykedik, az eddigi 51 mérkőzésén pontosan 2-es pontátlagot produkált, ami azt hiszem kifejezetten jónak mondható azokkal a keretekkel amik eddig a rendelkezésére álltak. Jószerével lehetetlen kiismerni, mindig az ellenfél játékstílusához igazítja taktikáját, ha még is ki kellene emelni kedvenc felállását, akkor a 4-2-3-1-re voksolnék, de senki se lepődjön meg, ha nem ebben a felállásban szerepelnek majd a csehek. Az eddigi csoportküzdelmeik során a dánoktól egy szoros 2-1-es vereség majd a Szerbek kivégzése 4-0-ra.

Horst Hrubesch – Németország

A 62 éves német szakember edzői pályafutása alatt az Essen (1,25), Austria Wien (1,71) és az FC Tirol (1,39) együttesét leszámítva, csak a német utánpótlásban dolgozott, végigjárta a szamárlétrát U18-U21 többször is, itt egy sikertelenebb időszakot (09/10 Német U19 9 mérkőzés 0,89 pontátlag) leszámítva, mindig 1,7-es pontátlag felett zárt, jelenlegi állomáshelyén 14 meccs és 2,14 a mérlege. Feltűnő, hogy igazán azokkal a válogatottakkal nem tud igazán mit kezdeni, akik felveszik a németekkel a versenyt, játékerő szempontjából (Spanyolország,Anglia vereség, Franciaország, Olaszország X). Talán Csehország most nem ilyen. A németek trénere is a 4-2-3-1-es felállást használta csapatánál mindegyik meccsen, nagy az esély rá, hogy most is ezt fogja alkalmazni. Továbbá előnyére válhat az is, hogy rendszeresen edzősködik alacsonyabb utánpótlás-korosztálynál is, tehát a srácok többségét már ismeri.

Játékoskeret, Forma, Sérülések:

– Csehország

Kadiskav Klejci, Václav Kadlec (mind2 Spartha Praha), valamint Tomas Kalas (Chelsea) a cseh válogatott legtöbbre taksált játékosai, de most inkább Jan Klimentre hívnám fel a figyelmet, aki egy mesterhármassal vette ki a részét Szerbia lelépéséből. Eddigi felnőtt pályafutása során nem sok mindent csinált, de azért most érdemes lesz figyelemmel követni a játékát. A csehek formája kicsit felemás, az a Dánia elleni vereség nem volt benne a pakliban szerintem, de mivel a dánok a selejtezősorozat alatt 11 meccsen 37 gólt lőttek, annyira nem meglepő. Mindez azonban nem biztos, hogy elég lehet mert, ha a dánok megverik a szerbeket (amire jó esély van a szerbek eddigi halvány produkcióját látva), de a csehek nem a németeket, akkor bizony a házigazda a csoportkör végeztével már búcsúzik is. A motivációval nem hinném, hogy olyan sok gondjuk lenne ezek után... Előfordulhat, hogy Kadlec, kisebb sérülése miatt, nem tud majd pályára lépni a németek ellen. A cseh keret értéke 23,6 millió € a német weboldal szerint.

– Németország

Az egyéni képességeket megvizsgálva egyértelműen Németország felé billen a mérleg nyelve, elég csak megemlíteni Bernd Leno-t (Bay. Leverkusen), Ter Stegen-t (Barcelona), a 2 gólnánl járó Kevin Vollandot (Hoffenheim) vagy Max Meyer-t (Schalke), akik vagy egy nemzetközileg jegyzett klubnál fociznak, vagy ott fognak pár éven belül. Formájuk hagy némi kívánnivalót maga után, mert felkészülési meccsen kikaptak Angliától és X-eltek Olaszországgal, de ezek csak barátságos meccsek, tehát nem tulajdonítanék nekik sok jelentőséget. Az EB-n Szerbia ellen döcögött még a szekér, de Dániát már meglepően magabiztosan 3-0-val lépték le. Egy X nekik már elég az üdvösséghez, de nem hinném, hogy megérné nekik X-re játszani, mert az egy gyors cseh kontra után vereségbe fordulhatna át, ebben az esetben pedig nekik is imádkozniuk kellene egy szerb pontszerzésért. Ők is tudják, egy magabiztos győzelem ebben az esetben számukra is kedvezőbb feltételeket biztosítana a folytatást tekintve, valamint sok idegeskedéstől megkímélné őket. Emre Can(Leverkusen) játéka még kérdéses. A német u21-es keret értéke a világon a legnagyobb, a német fiatalok már most 164 millió €-t érnek a NÉMET weboldal szerint.

Hazai pálya előnye+Egymás elleni mérleg:

A hazai pálya előnye természetesen Csehország mellett szól, de az  egymás elleni mérleg már nem annyira, legutóbbi 6 meccsükből a németek 3-t nyertek meg, 2x végeztek döntetlenre, valamint 1 cseh győzelem született. Érdekesség, hogy a 2 edző 3X találkozott egymással 1 Hrubesch, 1 Dovalil győzelem, valamint 1 döntetlen született eddig kettejük párharcában.

Összegzés:

A német majdnem minden vonatkozásában jobb csapat a csehnél, és véleményem szerint a fentebb vázolt okok miatt ma törekedni is fognak arra, hogy ezt bebizonyítsák. Ám mivel a csehek az életükért, és hazai közönség előtt játszanak, nem hinném, hogy a németeknek lenne esélye ma gálázni. Ettől függetlenül ma azért nyerni fognak (remélem).

Tipp: Németország nyer (1.83)