Eurosport Bundesliga Blog

Bundesliga

 

Egy hónap, négy forduló telt el a Bundesliga tavaszi idényéből.

Vannak csapatok, amelyek ott folytatták, ahol ősszel (télen) abbahagyták, mások viszont különböző okokból jobban vagy éppen gyengébben folytatták. Ez a cikk velük foglalkozik.

 

Bundesliga - Labdarúgás

 

Tovább a cikkre

 

Címkék:

Bundesliga 19. forduló

 

 

A „tavaszi” második forduló is az élen állók fölényét hozta. Csak a Leverkusen botlott Freiburgban, de még ez is a bocsánatos bűnök kategóriájába tartozik

Elsőként a Dortmund lépett pályára még pénteken a Nürnberg ellen. Götzééknek volt miért elszámolni, hiszen augusztusban csak 1-1-es döntetlent hoztak össze jóval esélytelenebbnek tartott ellenfelükkel szemben. A felállás csak annyiban változott, hogy Grosskreutz helyén Kuba került a csapatba. A változtatás pedig tökéletesen bevált, hiszen a lengyel korai duplája el is döntötte a mérkőzést, a vége pedig 3-0 lett. Impozáns kezdés 2 meccs 2 győzelem 8 lőtt góllal. Másnap a Frankfurt következett, és a Leverkusen elleni botlás után, ha nem is simán, de verte kieső helyre visszacsúszó ellenfelét a Hoffenheimet az újonccsapat, így továbbra is tartja a Bajnokok Ligája selejtezőt érő negyedik helyét.

Bundesliga 19. forduló - Labdarúgás

 

 

 

Tovább az Eurosport cikkére!

 

Címkék:

Bundesliga – tavaszváró I.

 

A meglepetések

A Bundesliga őszi tabellájának 6 Európai kupaszereplést jelentő helyének felén olyan együttesek telelnek, amelyeket inkább a kiesés elleni harcra „jövendöltünk”. Szerencsére nem így lett, és ezzel igazán üde színfoltjai lehetnek mindhárman a 2013-as esztendőnek. A hétvégén rajtoló tavaszi idény előtti beharangozóban először velük foglalkozom.

Bundesliga – tavaszváró I. - Labdarúgás

Tovább a cikkre!

Címkék:

Bundesliga 13. forduló

 

Szerencsés volt a 13. fordulós péntek a Düsseldorfnak

Az újonc első hazai győzelmét ünnepelhette, a szenvedő fél pedig a Hamburg volt. Mondjuk, Van der Vaart elvesztését követően nem is igazán érdemelt pontot a Hamburg, amely a két kieső mellett a legkevesebb gólt szerezte a bajnokságban.

Bundesliga 13. forduló - Labdarúgás

Olvasd tovább a cikket az Eurosport oldalán!

Címkék:

Bundesliga – 12. forduló

 

Ez a hétvége is hozott meglepetéseket Németországban

A Leverkusen után a Nürnberg is pontokat vett el a Bayerntől. A jelentősen felforgatott rekordbajnok korán megszerezte a vezetést, de a bajor rangadón a Nürnberg egy bombagóllal egyenlíteni tudott.

Az üldözők viszont nem tudták maradéktalanul kihasználni a botlást. A Bajnokok Ligájában remeklő Schalke nem bírt a Leverkusennel, így nem hogy csökkent, de egyenesen nőtt a lemaradása a Bayernnel szemben. A Leverkusennél pedig külön örülhetnek, hogy Schürrle kezd olyan gólerősen játszani, mint ahogy Mainzban megismerhettük. A Frankfurt és a Dortmund már sikeresebben faragott.

Bundesliga – 12. forduló - Labdarúgás

 

 

Bundesliga 10. forduló

 

A meglepetések után a hazai csapatok fordulójaként is nevezhetjük a mögöttünk hagyott hétvégét, hiszen vendégként csak a Bayern tudott nyerni.

De kezdjük az elején: pénteken magyar góllal indult a forduló, miután az Eintracht Frankfurt első perces gólját egy csodás emeléssel Stieber Zoltán egyenlítette ki. Ez volt Stieber második gólja idén, de csapata továbbra is kieső helyen áll.

Bundesliga 10. forduló - Labdarúgás

Tovább az Eurosport oldalára!

Bundesliga – 7. forduló, avagy a vendégek vesztve jók

 

A német bajnokság 7. fordulója a szokásoknak megfelelően tele volt meglepetésekkel, és a szokásoknak koránt sem megfelelően nem volt tele gólokkal.

Bundesliga – 7. forduló - Labdarúgás

Minden pénteken (és az első váratlan eredménnyel) kezdődött. Az Augsburg az első győzelem reményével fogadta az eddig nem túl eredményesen, de annál szebben játszó Werdert. De hiába szerepelt a vendégeknél a „játékügyes” Elia, de Bruyne, Arnautovic, Hunt kvartett a vége 3-1 lett oda, amivel két dolog megváltozott: nincs többé nyeretlen a ligában és a tavalyi 8. forduló után most eggyel kevesebb meccset kellett várni a piros-fehérek nyitógyőzelmére.

Tovább az Eurosport oldalára!

Most kéne pontot veszíteni?

A Bayern München a Bundesliga hatodik fordulójában sem hibázott, halad az új csúcsok felé. Kifejezetten nagy csalódásként élték meg Münchenben az előző szezont, hiszen a Bayern mindhárom fronton második lett. Németországban a bajnokságban és a kupában is a Dortmund előzte meg, ráadásul a Bundesligában nyolc pont, a berlini döntőben három gól volt a különbség a két alakulat között. Ehhez jött még a valóban drámai körülmények között, hazai pályán elveszített BL-döntő. Ráadásul a nyáron egy nagy tornára is sor került, amit követően a Bayern- mivel a német válogatott vázát adja- általában gyengébb rajtot produkál a bajnokságban. De idén éppen a szabályt erősítő kivételt mutatja be.

Most kéne pontot veszíteni - Labdarúgás

Tovább az Eurosport oldalára

 

Címkék:

Élesedik a küzdelem - de nem Németországban

 

Két forduló telt el legutóbbi bejegyzésünk óta és bizony szomorúan kell megállapítanunk, hogy az eurosportos versenytársak lélekben is megérkeztek a nyári szabadságról, hiszen a Bundesliga 3. és 4. fordulójában is legyőzték a Hatharom.hu szerkesztőit. 
 
Volt  oka örömködni a Bayern játékosainak az elmúlt két hétben
Mint tudjátok, szerkesztőségünk (tipp)versenyre kelt az Eurosport kommentátorai ellen, így hétről hétre összemérjük tudásunkat a német élvonal ismeretét illetően. Az első két forduló számunkra meséses alakult, hiszen úgy nyertük meg az első két etapot, hogy parányi kétség sem férhetett a győzelmünkhöz, mint hogy azt is felesleges lenne vitára bocsájtani, hogy a Bayern München a legjobb német csapat. 
 

Az Eurosport és a Hathárom.hu szervezésében kerül megrendezésre a Bundesliga-totó játék, ahol összemérheted tudásodat a szakmabeliekkel. A legjobbak értékes heti nyereményekkel gazdagodnak, a főnyeremény pedig páros jegy a 2013-as Német Szuperkupa döntőjére! A játékban való részvétel ingyenes. Részletekért kattints ide!

A bajorok szárnyalnak az új idényben, nyolc tétmérkőzésükből nyolcat megnyertek, így négy fordulót követően százszázalékos teljesítménnyel vezetik a Bundesliga tabelláját. Jupp Heynckes együttese minden téren egységet alkot, a játék megy, az eredmények jönnek, mondhatnánk összeállt a gárda, mint a kéthetes bugyi. Müllerék múlt héten Szalai Ádámékat tanították móresre, hétvégén pedig az egyik legnagyobb ellenlábas, a Schalke otthonában tartottak bemutatót, hogy a hétközi Bajnokok Ligája-győzelemről ne is beszéljünk. Az eddig látottak alapján nehezen elképzelhető, hogy bárki is képes lesz megállítani a müncheni hengert, főleg azért, mert a címvédő Dortmund már öt pontot is elhullajtott. Jürgen Klopp ugyan a nyáron elveszítette a japán Szindzsi Kagavát, de "cserébe" visszakapta a hosszú sérülés után ismét játékra jelentkező Mario Götzét,  és noha a lengyel különítmény továbbra is hozza amire képes,  tetemes hátrány sikerült összeszedniük a Bőrnadrágosokkal szemben.  
 
A Bayern robogását és a Dortmund döcögését is elhomályosítja Huszti Szabolcs, aki lassan szupersztári státuszba játssza magát. A miskolci születésű fenegyerek a jelek szerint nem felejtett el futballozni a hűvös Szentpéterváron, három évnyi jegelés után olyan lendülettel tért vissza a Bundesligába, hogy a német sajtó (is) ódákat zeng róla. Az öt gólpassz és a két gól önmagáért beszél, a Hannover Husztival a soraiban pedig egyelőre veretlen. A hétvégén a Hoffeinheim ellen - a vitatott piros lapja miatt - eliltását töltő egykori ferencvárosi játékmester nélkül viszont kikapott csapata, amely ennek ellenére így is a dobogó legalsó fokán áll. Németországban sok szakértő úgy véli, hogy a HSV 96 lehet az év meglepetéscsapata, mi inkább várnánk még az ilyen kijelentésekkel néhány fordulót, az viszont örömünkre szolgálna, ha Szabolcs tartaná (csúcs)formáját. 
 
Egyre inkább belelendül a játékba Szalai Ádám is, aki a Bayern München után hétvégén az Augsburgnak is beköszönt, reméljük a (lég)gitárvirtuóz támadó újra a mainzi banda vezéré lesz. Nem akar viszont beindulni Hajnal Tamás és a VfB Stuttgart szekere, a magyar középpályás csapatához hasonlóan egyelőre keresi önmagát. A svábok a tabella 19. helyén tanyáznak, két remi mellett két zakó a mérleg, a kilenc beszedett góllal szemben csak két szerzett találat áll a nevük mellett. Az előrejátékban Hajnalnak kulcsszerepe van, de ahogy Labbadia mester is fogalmazott, Tominktól az eddigiekhez képest jóval-jóval több kell. 
 
Habár nem honfitársunk, egy játékosról még említést kell, hogy tegyünk: az illető nem más, mint Rafael van der Vaart. A holland irányító a Tottenham csapatát hagyta ott a hamburgiak kedvéért, akik Rafával a soraikban máris feltámadtak. Ugyan az újonc Frankfurt otthonában még 3-2-es vereséget könyvelhettek el, hétvégén a bajnok Dortmund legyőzése után már pislákolt a fény az alagút végén. Van der Vaart fazon szabott a hamburgi csapat játékának, három gólpasszával máris felzárkózott Husztira az 'aszisztkirály' címért folyó versenyben, a Hamburg fanatikusaiba pedig újra visszatért a lélek. 
 

És akkor a verseny..

A 3. fordulóban - mit szépítsük - lenyomtak minket a tévés szószátyárok, különösen a szpíkerfejedelem, HBI volt elemében, aki 78 százalékos találati aránnyal abszolválta azt a fordulót.  Az Eurosport csapatából többen is lényeges formajavuláson mentek át, kapufa és dszekely is hat pontot szerzett, míg nálunk egyedül Zsolti volt hajlandó ennyi meccset eltalálni. A vége 29-26 nem ide, összesítésben még mindig 2-1 a javunkra. 
A Bundesliga 3. fordulójának eredménye
Jött azonban a hétvégi, negyedik kanyar. Az újonc Frankfurt újabb idegenbeli győzelme, a Dortmund váratlan veresége, a Leverkusen és a Wolfsburg hazai döntetlenje elég kaotikus fordulót generált, így a versenyben szereplő sajtómunkások java 50 százalék alatti találati mutatóval zárt. Habár az egyetlen hattalálatos a mi jó öreg obivan61-ünk volt, ez is kevésnek bizonyult az üdvösséghez, mivel sem ötös, sem négyes, de hármas találatú szelvényből is csak egy akad csapatunkban. Az Eurosportnál nem volt ekkora szórás, 4-esből és 3-asból is akadt 2-2 szelvény, így minimális különbséggel is, de megszerezték második győzelmüket (16-15). 
A Bundesliga 3. fordulójának eredménye
 
Jelen állás szerint igazságosan oszlanak el a győzelmekért járó pontok (2-2), de hiába a szimpátia, nem tervünk tovább udvariaskodni. Nincs más hátra mint előre, a héten két fordulót is rendeznek a bundásban, így reményeink szerint a következő bejegyzésben nem is lehet másról szó, mint hogy ismét "kétgólos" a Hatharom.hu előnye. 

Megjött a kedved egy kis játékra? Kattints ide és máris kitöltheted a 38. heti totószelvényt! Sok sikert! 

Hol van már a tavalyi hó?

A Bundesliga első fordulójához hasonlóan ezúttal is magabiztos sikert aratott a hatharom.hu az eurosportos szpíkerek felett, ezzel is jelezve, hogy a tavalyi évadban beszedett súlyos pofonnak már nyomát sem lehet felfedezni a szerkesztőség tagjaiban.

Huszti négy gólpasszal a forduló legjobbja volt

A nyitófordulóban tapasztalt káosz után a második körben már lényegesen magasabb találati arányt sikerült elérnie mindkét csapatnak, történt mindez annak ellenére, hogy akadtak érdekes és papírformának semmiképpen nem nevezhető eredmények a mögöttünk álló hétvégén is. Az újonc Frankfurt hoffenheimi győzelmét csupán ketten találták el a két versengő médium alkalmazottai közül, de a szintén újonc Fürth idegenbeli győzelmét Szalai Ádámék ellen senki nem trafálta el a 16 tippelőből. A bajnoki címvédő Borussia Dortmund nürnbergi remijét már jóval többen megérezték, ellenben a Huszti Szabolcs remeklésének köszönhetően fölényes diadalt arató Hannover sikerére ugyancsak kevesebben tippeltek.

Az Eurosport és a Hathárom.hu szervezésében kerül megrendezésre a Bundesliga-totó játék, ahol összemérheted tudásodat a szakmabeliekkel. A legjobbak értékes heti nyereményekkel gazdagodnak, a főnyeremény pedig páros jegy a 2013-as Német Szuperkupa döntőjére! A játékban való részvétel ingyenes. Részletekért kattints ide!

A német élvonal második fordulójában összességében négy hazai győzelem született, három vendégsiker mellett két döntetlen volt a mérleg - ez az arány a kanyar párosításait ismerve meglehetősen meredeknek számít. Ebből kiindulva nem is csoda, ha 9/6-os találati mutatóval már az élen lehetett végezni totójátékunkban, az más kérdés, hogy ez két hathármas tippmesternek sikerült csupán. Hogy Zolee és ivan milyen "klasszis" teljesítmény produkált a hétvégén, azt jól példázza, hogy a hatharom.hu összesített tabelláján a 372. tippelő közül holtversenyben az ötödik helyen végeztek...

A versenykiírás értelmében a nyolc-nyolc szerkesztő és kommentátor leadott szelvényei közül az öt legjobb adódik össze, ez alapján pedig a Bundesliga 2. fordulóját 26-23 arányban a hatharom.hu nyerte meg. Mivel az első körben is szerkesztőségünk örülhetett, joggal érezhetjük úgy, hogy lassan sikerül helyreállítani a csúnyán megtépázott renomét, de az étvágy ettől nem csökken, megyünk előre, hogy aztán néhány nap múlva már remélhetőleg a triplázást ünnepeljük.