Chelsea News

MLS All Stars - Chelsea 3-2

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogyan arra számítani lehetett. A londoniak rögtön kezükbe vették az irányítást és mezőnyfölényt alakítottak ki a PPL Park-ban. Az első gólt azonban mégsem az angol gárda szerezte. A 21. percben Morrow került a gyengén játszó Braniszlav Ivanovics mögé, beadását pedig az egyensúlyát elvesztő Terry mellett Chris Wondolowski értékesítette. (1-0)

A folytatásban természetesen nagyobb sebességre kapcsolt a Chelsea, ám Marin, Lukaku és Lampard próbálkozásaiból nem született gól. Nem úgy a 32. percben Terry-éből, aki Frank Lampard szöglete után emelkedett a legmagasabbra és fejelt a kapu hosszú sarkába. (1-1) Az eredmény az első félidőben már nem változott.

A második játékrész elején apró változástatásokon túl eső Chelsea a fordulás után újra nyomás alá helyezte a hazai kaput, ám a kijátszott akciók végén egyszer sem sikerült a kapuba juttatni a labdát. Az 57. percben aztán az egyik szöglet utáni pillanatokban Ramires emelte vissza a másik oldalra a labdát, a kapus rossz kijövetelét pedig Frank Lampard használta ki és lőtt a szinte üresen álló kapuba (1-2).

Roberto Di Matteo ezután jelentősen átalakította a pályán lévő együttest, amivel stabilabbá nemigen sikerült tenni a társaságot. Az angolok mezőnyfölénye meddő volt, az All-Stars pedig ha eljutott az akkor már Turnbull védte Chelsea kapuig, rendre veszélyes helyzetet alakított ki. A 72. percben meg is lett ennek

 

az eredménye. Beckham mélységi indításánál De Rosario centerezett tökéletesen, a felfutó Pontius pedig egyenlíteni tudott. (2-2).

A meccs utolsó előtti percében is kihasznált egy védelmi hibát a válogatott együttes, a 91. percben Eddie Johnson lövése - ami szerencsétlenül pattant meg Luiz lábán - győzelmet eredményezett a vendéglátó csapatnak. (3-2)

 

 

forrás: chelseafanatics.hu

 

 

 

MLS All Stars - Chelsea 3-2

 

Címkék:

Lampard: Jár a tisztelet az MLS-nek

Az angol középpályás tisztelettel adózik a Major League Soccer nevet viselő bajnokság előtt, melynek álomcsapata ellen lép ma pályára a Chelsea. Az összeválogatott keretben ott van Lampard jó barátja, David Beckham, az Arsenal legendás alakja, Thierry Henry, valamint az a Landon Donovan, aki nemrégiben sikeres időszakot tudhatott magáénak a Premier League-ben az Everton együttesénél.

"Úgy vélem, nagyon sokat fejlődött Amerikában a labdarúgás. David Beckham nagy hatással volt a sportág felemelkedésében, hirdetésében. Az emberek miatta nem csak az Egyesült Államokban, hanem világszerte el kezdték követni az itteni eseményeket."

"Egyre több nagy név igazol az MLS-be, ami csak tovább növeli a bajnokság nimbuszát. Manapság leülve a televízió elé, meg tudunk nézni egy MLS meccset. Árulkodó, hogy 3-4 évvel ezelőtt ez elképzelhetetlen volt. Most mi is érezhetjük a bőrünkön az itteni fejlődést. Tisztelnünk kell az All-Stars együttest, ahogyan az amerikai válogatottat is, amely szintén egyre feljebb kapaszkodik a ranglétrán. Ahogyan a nemzeti csapat fejlődik, úgy az egész amerikai labdarúgás egyre nagyobb teret hódít."

Hasonlóan Roberto Di Matteóhoz, Frank Lampard is maximálisan meg van elégedve a tengerentúli fogadtatással, valamint az edzéslehetőségekkel.

"Remek üdvözléssel találkoztunk mindhárom nagyvárosban. Jobbról nem is álmodhatnánk, minden nagyon szépen meg van szervezve." - árulta el Lamps.

"A színfalak mögött is rengeteg ember dolgozott azért, hogy a Chelsea fogadását tökéletessé tegyék. Utazzunk a Távol-Keletre vagy Amerikába, megdöbbenve tapasztaljuk, hogy mily sok ember támogat minket. A sikereinkkel megkedveltettük magunkat sok-sok emberrel, a továbbiakat nekünk kell megtennünk."

Lampard örül, hogy a klub felfrissíti a keretet fiatal játékosok leigazolásával. A 34 éves középpályás szerint a változtatásoknak már ősszel nagy nyoma lesz, ha pedig hosszútávon is sikerül a projekt, az Roberto Di Matteo munkáját dicséri.

"Tavaly - főleg a tavaszi produkciónkkal - bebizonyítottuk, hogy egy nagy csapat vagyunk."

"Ez a szezon más lehet. Új játékosok érkeztek, akik sikerre éhesek és nagy hasznára lehetnek a csapatnak. Meglehet, kezdetben még nem fogunk ugyanúgy csapatként funkcionálni, mint tavasszal, de izgalmas lesz új célokat teljesíteni egy felfrissült kerettel."

"Mindenki próbálja a legjobb tudását nyújtani a szezon előtt, hogy lenyűgözze a menedzsert. Robbie mindenkinek megadja a lehetőséget, nem zárja be az ajtót egy-egy játékos előtt. Minden egyes játékos meg akarja mutatni, hogy alkalmas a játékra és ahogyan tavaly, most is képes sikerre vezetni a csapatot. Ki kell használnunk, hogy minőségi játékosaink vannak, megfelelő mentalitással egy igen sikeres szezon elé nézünk."

Címkék:

Di Matteo: Kezdődhet az állandósítás!

Roberto Di Matteo ezidáig betartotta a 60 perces határt a játékosok terhelését illetően, így a csapat teljes egészében átalakult a kezdéstől a lefújásig. Az olasz menedzser ugyanakkor elérkezettnek látja az időt ahhoz, hogy konkretizáljon egy-egy pozíciót.

 


"A következő mérkőzésen már lesz 2-3 olyan játékos, aki végigjátssza a meccset. A többi kezdőjátékos várhatóan kb. 60 percet fog kapni." - árulta el a 42 éves tréner. "Az Európa-bajnokságon résztvevőkkel már kiegészültünk, így a csapat összeállításánál most már ezt is figyelembe kell helyeznünk. Lévén, hogy barátságos mérkőzésekről van szó, a legfontosabb, hogy megtaláljuk az optimális megoldást, megoldásokat."

"Megpróbáljuk azokat a dolgokat átmenteni a pályára, amelyeket edzésen gyakorlunk. Voltak gondjaink a tavalyi szezonban, a változtatások pedig csak akkor jöhetnek be, ha állandósítunk. Igyekszünk beépíteni az új játékosokat, ugyanakkor feltétel nélkül megbízunk az eddig itt lévőkben is. Ha a vége győzelem, lényegtelen, ki volt a pályán és ki nem."

"Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a szezon előtti felkészülés kulcsfontosságú, amibe beletartozik a fizikai erőnlét is. Ezen is változtattunk egy keveset a tavalyi idényhez képest, remélem, jó úton haladunk és minden működni fog."

"Túl korai még a legerősebb csapatot pályára küldeni. Sok játékosom van, akik szeretnének bizonyítani, nem beszélve arról, hogy még én sem látok teljesen tisztán. Legközelebb talán a Community Shield-en vagy a Premier League első fordulójában fog árulkodó kezdőcsapat pályára lépni."

Fernando Torres volt az utolsó játékos, aki az EB-n való részvételből adódó pihenése után tért vissza. A spanyol csatár már két napot edzhetett, legutóbb pedig már a társaival készülhetett a Novacare Komplexum egyik edzőpályáján. Roberto Di Matteo le van nyűgözve a körülmények láttán és örül, hogy ilyen remek alapokat biztosítanak az amerikai edzőpályák.

"Egy rossz szavunk nem lehet, a körülmények az edzéshez kiválóak." - mondja Robbie. "Az emberek nagyon barátságos és közvetlenek, valamint a két eddigi mérkőzésünket is kifogástalan pályán és környezetben vívhattuk."

"Elégedett vagyok azzal, ahogy eddig állunk. Ahogyan az bizonyára sokaknak lejött, a Paris Saint-Germain elleni mérkőzésünk már egy jóval nehezebb találkozó volt, de egy jó tesztnek bizonyult.

Minden adott, hogy a jelenlegi stádiumból továbblépjünk. Reméljük, hasonlóan a Seattle elleni meccshez, most is kilátogat majd 50 ezer ember, hogy támogassa az MLS All-Stars együttesét, valamint minket."

 

 

forrás: chelseafanatics.hu

Címkék:

Shürrle: A Chelsea egy nagyon érdekes opció lett volna

A Bayer Leverkusen fiatal támadója megérti csapata döntését, azonban kisebb kritikával is illette övéit.

 

 

 

 

 

"A Chelsea érdeklődése tényleg valós volt. Ők egy nagyon érdekes opció lehetett volna számomra - nyilatkozta André Schürrle, a Bayer Leverkusen és a német válogatott támadója a Kickernek. - Ugyanakkor megértem a Leverkusen döntését, hogy nem engedtek el."

 

"Mindazonáltal néhány dolog idegesített. Például az, hogy minden részlet nyilvánosságra került. Nem értem, hogy a klub miért vitte nyilvánosság elé az ügyet. Ez senkinek nem hozott hasznot. A Bayertől kicsit több diszkréciót és védelemt szerettem volna."

Schürrle szerződése 2016-ban jár le a gyógyszergyáriaknál.

 

 

forrás: extrafoci.hu

Címkék:

Chelsea - PSG 1-1

Döntetlennel végződött a Paris Saint-Germain és a BL-győztes Chelsea felkészülési mérkőzése a New York Yankees baseballstadionjában.

 

 

 


A francia csapatban nem volt kerettag a frissen megvásárolt Zlatan Ibrahimovic, így az argentin Javier Pastore vitte a prímet az együttesben. Az első félidőben szerzett góljukban is ő vállalta a legnagyobb szerepet, noha végül nem ő, hanem Nené passzolta a labdát a kapuba.

A szünet után - a cseréknek köszönhetően - elsősorban a Chelsea irányított Hazard és Marin révén, egyenlítő góljukat pedig a hajrában a brazil Piazón szerezte, Ramires-sel való kényszerítője után.

A folytatásban július 25-én lép pályára újra a londoni gárda az MLS All Stars együttese ellen.

Chelsea: Cech (Turnbull, 62.) - Hutchinson (Chalobah, 62.), Cahill (Terry, 62.), David Luiz (Ivanovic, 46.), Ferreira (Cole, 62.) - Mikel (McEachran, 62.), Lampard (Essien, 46.) - De Bruyne (Marin, 46.), Hazard (Malouda, 62.), Kakuta (Ramires, 46.) - Lukaku (Piazon, 62.)

 

 

 

forrás: hatharom.hu

 

 

Íme a gólok:

 

Címkék:

17 millió fontos ajánlatot utasított vissza a Dortmund

Hiába ajánlott a Chelsea 17 millió fontot a Borussia Dortmund támadójáért, Robert Lewandowskiért, a német bajnokcsapat visszautasította azt.

 

 

 

 

Az ESPN beszámolója szerint a BL-címvédő Chelsea 17 millió fontot ajánlott a Borussia Dortmund lengyel válogatott támadójáért, Robert Lewandowskiért, ám a sárga-feketék azt visszautasították.

 

Az amerikai hírportál azt is tudni véli, hogy miután ez az üzlet kútba esett, a londoniak rárepülnek a Napoli urugiayi támadójára, Edinson Cavanira, akiért viszont nem sajnálnának 35 millió fontot sem kiadni.

 

Úgy tűnik tehát, hogy a Chelsea mindenkképpen akar egy klasszis támadót szerződtetni a Kínába távozott Didier Drogba helyett, hiába igazolták már le Eden Hazardot, és hiába tagja a keretnek Fernando Torres és Romelu Lukaku is.

 

 

forrás: sport365.hu

Címkék:

Di Matteo: a City a Chelsea-receptet követi

A Chelsea májusban megnyerte a Bajnokok Ligáját és az F.A. Kupát is, azonban a Premier League-ben csupán a hatodik helyen zárt. A londoniak olasz mestere, Roberto Di Matteo reméli, hogy sikerül ledolgozniuk hátrányukat a manchesteri duóval szemben, és a 2012/2013-as kiírásában már ők is beleszólnak a bajnoki címért folytatott harcba.

„A Manchester City ugyanazt csinálja, mint mi 2004-ben. Sok játékost vásárol, hogy megalapozza jövőjét” – kezdte interjúját Di Matteo. A Chelsea vezetőedzője a The Sunnak elárulta, hogy nem lesz könnyű feladat befogni a Cityt. „Le kell dolgozunk 25 pontos hátrányunkat velük szemben, de ez nagyon nehéznek ígérkezik. Kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanunk” – mondta az olasz szakember.

„Most az a feladatom, hogy motiváljam a futballistáim és megtaláljam a tökéletes kezdőcsapatot. A tény, hogy sikerre éhes fiatalokat igazoltunk, sokat segít majd nekünk. Az együttes gerincét továbbra is rutinos játékosok alkotják (Cech, Terry, Lampard, Ivanovic, David Luiz, Cahill). Ők sokat tehetnek azért, hogy Hazard, Marin és a többiek beilleszkedése zökkenőmentesen menjen.” – zárta szavaid Roberto Di Matteo.

Bár a Chelsea címvédőként indul a Bajnokok Ligájában és az F.A. Kupában, ráadásul ott lesz az Európai Szuperkupa döntőben és a Klub Világbajnokságon is, mégis a Premier League megnyerése most az elsődleges feladat.

 

 

forrás: futballista.hu

Címkék:

Az egyik legnagyobb brazil tinisztár is a Chelsea-é lesz

Eden Hazard után újabb nagyszerű játékossal fiatalítja tovább a keretét a Chelsea. Roman Abramovics csapata karnyújtásnyira van a brazil válogatottal az olimpiára készülő, 20 éves irányító, Oscar leigazolásától.

 

 

 

A támadó középpályás megerősítette a korábbi értesüléseket, hogy már az orvosi vizsgálaton is átesett a BL-címvédőnél, ám az arról szóló döntést, hogy valóban el is igazol-e a Chelsea-be, majd csak az olimpia után fogja meghozni. A magunk részéről nehezen tartjuk elképzelhetőnek, hogy egy sikeres orvosi vizsgálat után ne történjen meg a megegyezés a felek között...

 

"Egyelőre csak a csapat orvosával találkoztam, semmi egyébről nincs szó. Nem írtam alá szerződést, majd az olimpia után szeretnék csak dönteni, hogy hol folytatom a pályafutásomat. Minden brazil játékosnak vannak álmai, az enyém az, hogy Európában, a Premier League-ben focizhassak" - mondta az Internacional húsz éves játékosa, aki részese volt a britek tegnap esti legyőzésének, és aki tavaly az U20-as világbajnokság brazil győzelemmel záruló döntőjében mesterhármast szerzett Portugália ellen.

 

Oscar hatszoros felnőtt válogatottnak mondhatja magát, klubcsapatában 2011-ben 44 mérkőzésen 13 gól, 10 gólpassz volt a mérlege.

 

 

forrás: sport365.hu

Címkék:

10 milliót kérnek Moses-ért

A Chelsea menedzsere tegnap a Seattle Sounders elleni felkészülése meccs után árulta el, hogy folynak a tárgyalások a Wigan-nel Victor Moses ügyében. A Bajnokok Ligája címvédője egy négy millió fontos ajánlattal és egy csereüzlettel nyitott, ám ezt a Latics vezetősége habozás nélkül elutasította.

 

 

Ezúttal a Wigan elnöke, Dave Whelan nyilatkozott ez ügyben: "Ha vinni akarják, fizetniük kell. Nem akarunk csereüzletbe bonyolódni, így nem ez a járható út."

"Victor (Moses) az egyik legtehetségesebb játékos, de őszintén szólva meglepődtünk, hogy a Chelsea ennyire ragaszkodik hozzá. Ha viszont akarják, ki kell fizetniük az árát. Nem akarunk tőlük kölcsönvenni játékost, pláne nem ehhez az ügyhöz kapcsolódva. Tudják az árát, le kell tenniük a 10 millió fontot érte."

"Amennyiben az új ajánlatban nyolc millió font szerepel különböző plusz záradékokkal, kikérjük a játékos és ügynöke véleményét. Amennyiben távozni szeretnének, nem állunk az útjukba, elfogadjuk az ajánlatot."

Whelan ugyanakkor felfedte, nem a Chelsea az egyetlen csapat, amely figyeli Moses-t. "Még egy évig szól a szerződése és mi megpróbáljuk itt tartani egy új szignóval. Ellenben megértjük, ha a Chelsea-be szeretne szerződni, de azt is el kell mondanom, hogy más csapatok is 'szaglásznak körülötte'". - árulta el a Wigan vezetője.

 

 

forrás: chelseafanatics.hu

Címkék:

Megegyezés Thorgan Hazardról!

A hét elején hallhattunk olyan híreket, hogy Thorgan Hazard csatlakozhat a csapathoz. Nos a mai francia újságok azt állítják, hogy a Lensnek sikerült megállapodnia a Chelseavel Thorgan Hazard szerződtetéséről.

 

 


Antoine Sibierski, a Lens sportigazgatója ma reggel megerősítette, hogy a felek megegyszeztek egymással. Lens csapatának nagy üzlet ez viszonyítva a játékos lejátszott meccseihez és értékéhez képest


Thorgan nincs azon a szinten mint a bátyja Eden, de nagyon tehetséges. A testvére ajánlotta a Chelseanek, hogy vásárolják meg öccsét, aki elmondása szerint jobb mint ő. Amennyiben aláír a Chelseahez nem valószínű, hogy sok játéklehetőséghez jut a felnőtt csapatba, nagyobb az esély, hogy kölcsönadják


Thorgan Hazard az elmúlt évben szerződött a Lens csapatába. Egyes források azt állítják, hogy a következő 24-48 órában aláírhat a fiatal belga

 

 

forrás: chelseatalk.co.uk

 

Thorgan Hazard:

 

Címkék: