Hatharom / Blog / Bejegyzések
Australian Open: Öt felejthetetlen mozdulat
Már csak hármat kell aludni és megtelik élettel a Melbourne Park, kezdetét veszi ugyanis az év első Grand Slam-tornája, az Australian Open.A rajtig...

Már csak hármat kell aludni és megtelik élettel a Melbourne Park, kezdetét veszi ugyanis az év első Grand Slam-tornája, az Australian Open. A rajtig mindennap jelentkezek egy bejegyzéssel, ezúttal öt klasszikus momentumot gyűjtöttem össze.

Kezdjük egy "szép" jelenettel. A ciprusi Markosz Bagdatisz agya kicsit eldurrant a Stan Wawrinka elleni második körös meccsen, és egy percen belül négy ütőt is elfogyasztott...A székbíró természetesen figyelmeztette, a ciprusi azonban ennyivel nem úszta meg, a mérkőzés után 770 dollárra büntették..

Rafa Nadaltól jó néhány zseniális "banán" ütést láthattunk már, az egyik legszebbet éppen Melbourne-ben húzta meg honfitársa, Fernando Verdasco ellen. Ez az ütés, és az egész meccs sokak számára ismerős lehet, hiszen minden idők leghosszabb Australian Open elődöntőjeként vonult be a históriás könyvekbe (5 óra 12 perc).

Az Arc! A 19 éves Nick Kyrgios tavaly Wimbledonban robbant be azzal, hogy legyőzte többek között Nadalt, ám nem csak a tenisz szentélyében, már a szezon elején a számára hazai Grand Slamen, Ausztráliában is varázsolt. Íme az egyik legszebb ütése:

Bizony jó mentora van Roger Federernek. Stefan Edberg zseniális hálójátékát csodálhatjuk meg ebben a videóban. És igen, ez is az Australian Openen történt, akkor még zöld aszfalton játszottak. 

Mint a legyet, úgy kapta le Roger "átadását" a labdaszedő: