Hatharom / Blog / Bejegyzések
Óriási amerikai blama Wimbledonban!
Sem a nőknél, sem pedig a férfiaknál nincs amerikai játékos a legjobb 16 között a szezon harmadik Grand Slam-tornáján, Wimbledonban,...

Sem a nőknél, sem pedig a férfiaknál nincs amerikai játékos a legjobb 16 között a szezon harmadik Grand Slam-tornáján, Wimbledonban, ilyenre pedig több, mint 100 éve nem volt példa.

Azt tudjuk jól, hogy válságban van az amerikai tenisz - főleg a férfiaknál -, de Serena Williams rendre megmentette a tengerentúliak becsületét, az elmúlt két major tornán, és úgy összességében idén, azonban már ő sem húzta ki a csávából az amcsikat...

Összesen 13 női és 10 férfi játékos képviseltette magát a főtáblán. Az uraknál várható volt, hogy hamar elhullanak, egyedül a kilencedik kiemelt John Isnerben bízhattak, bár túl nagy reményeket hozzá sem fűzhettek, hiszen a második fordulót soha nem élte még túl az angol fővárosban. Ezúttal igen, de a 32 között Feliciano López már túl nagy falat volt számára...Isner jelenleg az egyedüli top 50-es amerikai játékos, ami szintén jól mutatja, hogy milyen gödörben vannak jelenleg. Tehetséges fiatalokból nincs hiány, elég csak Jack Sockkot, Denis Kudlát vagy éppen Ryan Harrisont említeni. Mind ott voltak a 128-as táblán, de egyikük sem produkált maradandót, míg más nemzet fiataljai, az ausztrál Nick Kyrgios, az orosz Andrej Kuznyecov illetve a cseh Jiri Vesely is remekül szerepelt. A külföldi szakírók is keresik az okát, hogy a jó képességű, junior szinten brillírozó amerikai tehetségek, miért nem tudnak a profik között kiemelkedő eredményeket elérni.

A hölgyek szereplése lehet igazán nagy csalódás, hiszen Serena volt az első számú favorit, de egyébként rajta kívül is akadtak remek amerikai teniszezők a főtáblán. Például a fiatal Coco Vandeweghe, aki tornagyőzelemmel a háta mögött érkezett az angol fővárosba. Rajta kívül említhetném még Madison Keys-t is, aki a legnagyobb reménységük, a tenisze pedig a legideálisabb fűre, és egyébként ő is nyert tornát a füves pályás szezonban. Mentségére szóljon, hogy megsérült...bár hátrányban volt, amikor feladni kényszerült.

1911 után most először fordult elő Wimbledonban, hogy a legjobb 16 közé egyik nemnél sem jutott be amerikai teniszező!