Hatharom / Blog / Bejegyzések
Nem az igazi Federer tenyerese
A tenisz agya,Craig O'Shannessy górcső alá vette Roger Federer eddigi teljesítményét, és bizony ebből kiderül, hogy a svájci...

A tenisz agya, Craig O'Shannessy górcső alá vette Roger Federer eddigi teljesítményét, és bizony ebből kiderül, hogy a svájci játékának nem is a fonákja a leggyengébb pontja. 

Hanem a tenyerese. A svájci az első meccsén, Nikoloz Basilashvili ellen 12 nyerőt ütött tenyeressel és csupán hét labdát vétett el, ez +5-ös mutató. A második fordulóban Alekszandr Dolgopolov ellen már több rontása volt, mint nyerője (7/12), ez -5-ös mutató, de ez még az elfogadható kategória. A nagy visszaesés a Grigor Dimitrov elleni harmadik fordulós összecsapásán figyelhető meg, ahol már csak -18-as mutatóra volt képes, 17 nyerő mellé 34 hibát is ütött. Ha mellé vesszük még, hogy 17 kikényszerített hibája is volt, akkor összesen 51 pontot bukott el a tenyeres oldalon a négy szett alatt.

Eddig nem került bajba Federer, az adogatása remek, a hálónál dominál, a fogadójátékára sem lehet panasz, a tenyeresét viszont össze kell raknia, mert ennyi hibával Novak Djokovics ellen végképp nem lesz esélye. Kíváncsi leszek, hogy vasárnap David Goffin mennyire támadja, mennyire próbálja majd kikezdeni a tenyeresét, a belga elég stabilan üt alapvonalról, bírja a hosszú labdameneteket, könnyen sok hibába kergetheti a svájcit.